Κάντε Root το Xperia Neo V και τα υπόλοιπα Xperia Smartphones του 2011

0

2011-xperia-rangeΤα Xperia Phones του 2011, είναι από τις περιπτώσεις συσκευών που πρέπει να ιδρώσετε για να κάνετε root. Για αυτό σας ετοίμασα έναν οδηγό για να κάνετε Root το Xperia σας.

O Οδηγός θα περιγράψει την διαδικασία για το Xperia Neo V, αλλα με τα αντίστοιχα ξεχωριστά για κάθε συσκευή αρχεία, μπορείτε να κάνετε root, ολα τα Xperia τηλέφωνα του 2011(Arc, Arc S, Ray, Neo, Neo V, Mini, Pro, Active, Mini pro)

[stextbox id=”warning” caption=”Προσοχή”]Πριν ξεκινήσω να σας πληροφορήσω οτι απο τη στιγμή που θα κάνετε Root τη συσκευή σας παραβιάζετε την εγγύηση του, με ότι αυτό συνεπάγεται. Επίσης δεν φέρω καμία ευθύνη για τυχόν προβλήματα του κινητού σας. Εγώ το έκανα, δούλεψε και σας λέω πως. Αν ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες κατα 99,9% δε θα προκύψει κανένα πρόβλημα.[/stextbox] [stextbox id=”alert” caption=”Για δείτε και αυτό!”]ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟΣ  ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ROOT[/stextbox]

Τι θα χρειαστούμε:

  • Το Neo V σας να είναι σε έκδοση 4.0.4(4.1.B.0.587 & 4.1.B.0.431)
  • Υπολογιστή με Windows
  • Flash tool
  • Τα κατάλληλα Kernel για τη συσκευή σας.

Διαδικασία.

Αρχικά στο κινητό σας πηγαίνετε στο Ρυθμίσεις->Ασφάλεια και ενεργοποιήστε το Άγνωστες πηγές
Μετά στο Ρυθμίσεις->Developer Options και ενεργοποιήστε το USB Debugging
Τέλος στο Ρυθμίσεις->Xperia->Connectivity->USB Connection mode, και επιλέξτε το MSC Mode.

Κατεβάστε και εγκαταστήστε την τελευταία έκδοση του Flashtool

Κατεβάστε το Kernel .562 για το νέο V απο εδώ
για τις υπόλοιπες συσκευές, τα Kernel είναι αυτά:
Arc and Arc S – Kernel
Ray – Kernel
Live, Mini – Kernel
Active – Kernel
Για τις υπόλοιπες συσκευές κατεβάστε αυτό

Στον υπολογιστή σας πηγαίνετε στο C:/Flashtool/Firmwares και διαγράψτε ότι βρίσκετε εκεί μέσα. Στον φάκελο αυτό μέσα βάλτε το Kernel που κατεβάσατε.

Ανοίξτε το Flashtool. Πατήστε το κουμπάκι με τον κεραυνό(κάτω από το File) και επιλέξτε FlashMode. Θα σας εμφανίσει την παρακάτω εικόνα.

Kernel setup
Σιγουρευτείτε οτι είναι τσεκαρισμένο το “No Final Verification” και ότι είναι επιλεγμένο μόνο το αρχείο του Kernel για εγκατάσταση και πατήστε Start

Απο εκεί και πέρα ακολουθήστε τις οδηγίες. Σε περίπτωση που το Flashtool καταγράψει κάποιο σφάλμα μην ανησυχήσετε, απλά συνεχίστε τη διαδικασία κανονικά

Όταν τελειώσει η διαδικασία, το κινητό σας θα κάνει επανεκκίνηση  Περιμένετε λίγο, αφού μπορεί είτε να ανοίξει το κινητό σας είτε να κολλήσει στο Logo της Sony. Ότι και να συμβεί εσείς κάντε ακόμα μια επανεκκίνηση του κινητού σας και σιγουρευτείτε ότι το Flashtool είναι κλειστό για να προχωρήσουμε στο root.

Root

Το root τώρα είναι σχετικά απλό. Απλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι

  • Έχετε ενεργοποιήσει το USB Debugging
  • Έχετε ενεργοποιήσει το Uknown Sources
  • Συνδέσατε το καλώδιο ΠΡΩΤΑ στο κινητό και μετά στον υπολογιστή σας
  • Δεν τρέχει στο Background κάποιο απο τα Flashtool, PC Companios ή SEUS ή γενικά οποιοδήποτε πρόγραμμα μπορεί να χρησιμοποιεί τον ADB Server.
  • Έχετε εγκαταστήσει τα ADB Drivers για τη συσκευή σας. Αν δεν το έχετε κάνει, κάντε το με αυτό

Αν όλα τα παραπάνω ισχύουν, τότε απλά κατεβάστε το DooMLoRD_v1_Xperia-2011-ICS-ROOT-emu-busybox-su.zip και κάντε το αποσυμπίεση στον υπολογιστή σας.

Συνδέστε το κινητό σας στο PC(προσοχή, πρώτα στο κινητό το καλώδιο και μετά στο PC) και τρέξτε το runme.bat.

http://youtu.be/yV2hYco8E7E

Περιμένετε να τελειώσει η διαδικασία(θα κάνει μερικές επανεκκινήσεις η συσκευή σας) και μόλις ολοκληρωθεί είστε πλέον root.

Επαναφορά Kernel

Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε και πάλι τον κατάλληλο Kernel για την rom σας. Στην περίπτωση του Neo V, αν έχετε το Firmware 4.1.B.0.431 εγκαθιστάτε αυτό το kernel με το Flashtool(ακριβώς όπως το κάνατε την πρώτη φορά, απλά επιλέγοντας το νέο αρχείο) Ενώ αν έχετε το 4.1.B.0.587 εγκαθιστάτε αυτό το Kernel

Αν έχετε μια απο τις άλλες συσκευές κατεβάστε το αντίστοιχο αρχείο απο εδώ.

Xperia 4.1.B.0.431 4.1.B.0.587
Arc S Kernel Kernel
Arc Kernel Kernel
Ray Kernel Kernel
Neo Kernel Kernel
Neo V Kernel Kernel
Mini Kernel Kernel
Pro Kernel Kernel
Live Kernel Kernel
Active Kernel Kernel
Mini Pro Kernel Kernel

 

Όταν τελειώσει η διαδικασία έχετε πλέον Root στο κινητό σας.

Kudos στον DooMLoRD για το προγραμματάκι που κάνει πιο εύκολο το root, καθώς και όσα μέλη του XDA βοήθησαν για να μαζευτούν τα Stock Kernels

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

28 Comments
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Add your review
  1. Reply
    Παναγιωτης 06/11/2015 at 16:08

    Καλησπερα σας
    εχω το sony xperia neo v και ξαφνικα εκλεισε το ανοιγω μου γραφει sony και δε με βαζει στο menu μου δειχνει μια μαυρη οθονη…μηπως γνωριζεται τι πρεπει να κανω?

    • Κλείσε τη συσκευή και πάτα Volume – και Power μέχρι να ξεκινήσει η συσκευή, μετά άσε το Power και κράτα το Volume – για να δεις αν σε βάλει σε Safe Mode. Αν τα καταφέρεις στην κάτω δεξιά γωνία θα γράφει Safe Mode και θα ξεκινήσει κανονικά η συσκευή.
      Απεγκατέστησε τις 3-4 τελευταίες εφαρμογές που εγκατέστησες και δοκίμασε να ανοίξεις κανα τη συσκευής κανονικά.

      Αν δε σε βάλει σε Safe Mode, κλείστο το κινητό και πάτα Volume + , Volume – και το Power για να σε βάλει στο Recovery. Εκει αρχικά πάτα Wipe Cache και κάνε επαννεκίνηση μπας και ξεκινήσει.
      Αν δεν αλλάξει τίποτα, ξαναμπες στο Recovery και επέλεξε Wipe Data – Factory Reset το οποίο θα επαναφέρει την συσκυεή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, αλλα θα διαγράψει ολα τα δεδομένα σου

      • πατάω Volume + , Volume – και το Power και με βγάζει σε Safe Mode γιατί?όλα μαζί ταυτόχρονα δεν πρέπει να τα πατάω?

  2. Reply
    Γιάννης 22/01/2015 at 13:14

    Καλησπέρα.Εχω κανει Unlock το bootloader,έχω κανει root τη συσκευη και εγκατεστησα το cwm.Αλλα μολις ανοιγω το κινητο πεταει την εικονα του Free Xperia και μετα μαυρη οθονη..τι φταιει?καμια λυση?

    • Δοκίμασες να κάνεις wipe την Cache και την Dalvik; Κάνε ένα full wipe να δεις αν θα φτιάξει

      • Reply
        Γιάννης 25/01/2015 at 00:57

        την ωρα που ειναι στο λογκο του free xperia πρεπει να πατας το home button συνεχεια για να μπεις σε recovery mode.εν τελει περασα λαθος kernel και δε μπουταρε το κινητο,οποτε με τον επισημο οδηγο της σονυ εγκατεστησα το παλιο firmware και ειμαι παλι στα καλα.Το παθημα εγινε μαθημα.Οπως και να εχει ευχαριστω για την απαντηση!

  3. Reply
    Μαριλένα 31/07/2013 at 17:16

    βάλε μετά το ρουτάρισμα πρόταση για τιτάνιουμ πχ να βγούν αυτά που ..πρέπει :Ρ

    • Ε ναι, πρέπει γενικά να γράψω τα πρώτα βήματα μετά το root 😛 Ξεφόρτωμα εφαρμογών, Greenify, Trim Fix και τα λοιπα. Μάλλον θα γίνει αρθρο ολόκληρο 😛

  4. den m ginete to runme patao ena koumpi pou m lei….

  5. den 3ero gt ala den m doulevi malon kati exo kani la8os me to flashtool omos to dokimasa kai defteri fora kai den ala3e tpt….

  6. Help!!! paidia provlima! molis ekana to vima me to flashtool, to kinito mou , neo v,kanei sinexeis epakiniseis stamatontas sto sima tis sony ericsson, sto leitourgiko den mporo na mpo me tipota! kai den fainetai na mporo na epanafero to kernel piso! ti na kano??

    • Σου έβγαλε κάποιο σφάλμα το Flashtool;

      Κάντε flash me to flashtool αυτό ενα απο τα αρχεία της Central Europe απο αυτά http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1678690

      • ενταξει, καταφερα να το επαναφερω πισω , με ψαξιμο λιγο στο νετ, αλλα δυστυχως δεν μου εμφανιζει τα προγραμματα που εχω εγκατεστημενα στην sd card , μηπως χαθηκε καποια αναφορα/αρχειο στην εσωτερικη μνημη που οδηγουσε σε αυτα? οπως και να χει ευχαριστω για την απαντηση!

  7. to zip apo doomlord pou les na katevasoume den mou to vgazei….

  8. […] άρθρο με το rooting του Neo V και των άλλων Xperia Phones του 2011 έχει αποδειχθεί απο τα πιο […]

  9. Reply
    disqus_aUOJPuqDIJ 22/04/2013 at 18:10

    file ekana root simera to proi kai moy ebgale to apogeuma na kano update to android na to kano h tha exo problima

    • Αν κάνεις Update λογικά θα το χάσει το root, και θα πρέπει να το ξανακάνεις. Υπάρχει πιθανότητα αν είναι OTA(update μέσα απο το τηλέφωνο) να μη σε αφήσει να κάνεις Update αν έχεις root.

  10. File geia sou to dokimasa Allah tipota. Den to pernaei

    • Είσαι σίγουρος οτι έκανες όλα τα βήματα σωστα; Το έχω δοκιμάσει σε 2-3 συσκευές live και δούλεψε μια χαρά. Τι Firmware έχεις;

      • Ευχαριστω για την απαντηση, εχω το 4.1.B.0.587 τα βηματα τα εκανα σωστα. (νομιζω). Βασικα εχω μια απορια, λες οτι πρεπει να περασω στην αρχη
        http://www.4shared.com/file/yte1KEDs/MT11i_41A0562_Kernel.html αυτο το
        κερνελ αλλα αυτο δεν ειναι για αλλο firmware; (αυτο δεν το εκανα γιατι
        το ειχα απορια)

        • Ναι για άλλο firmware είναι, αλλα πρέπει να το βάλεις για να πάρει το root, αφού με το kernel της 587 δε γίνεται.

          Βρήκα πρόσφατα και αυτό http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2219781 το οποίο δεν έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλα απο οτι φαίνεται δουλεύει. Σε λίγες μέρες θα φτιάξω και έναν ψιλοοδηγό στα ελληνικά για το πως να το κάνετε. Αν τα αγγλικά σου είναι καλά, μπορείς να το δοκιμάσεις, Είναι πάρα πολύ απλή διαδικασία, και γλιτώνεις απο ολα τα σούρτα φέρτα με τους Kernels

    • Καλημέρα. Ξαναδες τα βήματα και καντα ενα ενα με προσοχή. Πολύ δύσκολο να μην πιανει γιατί το έχω κανει live 3-4 φορες σε διαφορετικές συσκευές χωρίς πρόβλημα. Τι firmware εχεις;

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo