Στροφή στις φτηνές συσκευές από την HTC

0

htc_android_logo-600x333H HTC ήταν από τις πρώτες εταιρίες που αποφάσισαν να ασχοληθούν σοβαρά με το Android, τα τελευταία χρόνια όμως χάνει κατά κράτος από τη Samsung, ενώ νέες εταιρίες όπως οι LG, ΖΤΕ, Huawei κ.α έχουν μπει δυναμικά στη αγορά, συρρικνώνοντας έτσι τις πιθανότητες ανάκαμψης της εταιρείας.

Έτσι φαίνεται οτι η HTC κάνει στροφή στην αγορά των mid – low budget συσκευών με στόχο να κατακτήσει της ανερχόμενες αγορές της ανατολής.

Βασικός στόχος της HTC είναι η αγορά της Κίνας, σε μια χώρα όμως που ο βασικό μισθός είναι 3000 δολάρια το χρόνο, δύσκολα μπορεί να πουλήσει ακριβές συσκευές. Η μόνη λύση λοιπόν είναι να στραφεί σε πιο φτηνές συσκευές. Και σύμφωνα με το Reuters αυτό έχει σκοπό να κάνει.

Ο Οικονομικός διευθυντής της HTC, Chang Chia Lin σε σύσκεψη των μετόχων τη περασμένη δευτέρα ανακοίνωσε ότι η εταιρία θα προσπαθήσει να συσκευές των οποίων η τιμή θα έχει ταβάνι τα 2000 Yuan(κάτι λιγότερο απο 300 ευρώ). “Θα ρίξουμε το κόστος, αλλά όχι κάτω από 1000 yuan” ήταν η δήλωση του. “Θα κινηθούμε ανάμεσα στα 1000 και 2000 yuan“.

Βέβαια η HTC δεν θα παρατήσει τελείως τις high end συσκευές, ειδικά τη στιγμή που η νέα της ναυαρχίδα, M7 είναι προ των πυλών, φαίνεται όμως ότι θα δώσει περισσότερη βάση σε άλλες κατηγορίες.

Βίοι αντίθετοι με τη Sony η οποία στοχεύει πλέον μόνο στη high-end αγορά!

Via: Reuters

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo