H Samsung θέλει να χρησιμοποιούμε τα Phablets με το ένα χέρι

0

Εντάξει, τα Phablets έχουν τα καλά τους, και παρόλο που μετά την επιτυχία του πρώτου Galaxy Note πολλοί θεώρησαν οτι οι συσκευές -κουπιά θα εξαφανίζονταν γρήγορα απο την αγορά, τα επόμενα “μεγάλα” μοντέλα της Samsung, άλλα και όλοι οι άλλοι κατασκευαστές που ακολούθησαν τους διέψευσαν κατηγορηματικά.

Η αλήθεια είναι όμως οτι όταν ανεβήκαμε απο τις 5 ίντσες στην οθόνη, οι συσκευές έγιναν λιγότερο βολικές, τόσο στη χρήση όσο και στη μεταφορά. Με τις οθόνες να φλερτάρουν όλο και περισσότερο με τις 6″ κάτι θα πρέπει να αλλάξει σύντομα είτε στο Software είτε στο Hardware για να μη θέλουμε τραπεζάκι για να πάρουμε ένα τηλέφωνο.

Έτσι φαίνεται οτι σκέφτηκε και η “μαμά” των Phablets, Samsung, η οποία κατέθεσε μια πατέντα σύμφωνα με την οποία, όλες οι λειτουργίες της συσκευής θα πραγματοποιούνται μέσα απο την “ζώνη άνεσης” (Comfort Zone) του χρήστη, δηλαδή απο το τμήμα της οθόνη που μπορεί ο μέσος αντίχειρας να φτάσει, κρατώντας τη συσκευή με το ένα χέρι.

samsung-patent-comfort-zone

Η πατέντα περιγράφει το πως πολλά απο τα στοιχεία του user interface της συσκευής θα είναι παραταγμένα στο τεταρτημόριο που έχει πρόσβαση με τον αντίχειρα ο χρήστης, με πληκτρολόγια, Music Controls, λίστες και κουμπιά να είναι διαγωνίως τοποθετημένα στη οθόνη.

samsung-patent-layout-540x325

Επίσης περιγράφει και τη δυνατότητα αυξομείωσης του μεγέθους των εικονιδίων, αλλα και τις απόστασης μεταξύ τους για να είναι ευκολότερα προσβάσιμα με το ένα χέρι.

samsung-touchwiz-patent-6

Ήδη με το Software των Note, η Samsung δείχνει οτι δεν μας ταΐζει απλά τεράστιες συσκευές, αλλα προσπαθεί να τις κάνει όσο το δυνατόν πιο λειτουργικές ώστε να δικαιολογούν το μέγεθος τους απέναντι στον ανταγωνισμό(μη λέμε μόνο τα κακά δηλαδή), και η γενικότερη ιδέα της χρήσης ενός μεγάλου κινητού με το ένα χέρι είναι αρκετά ελκυστική.

Βέβαια πρέπει να γίνουν αρκετές δοκιμές και να ξεπεραστούν και διάφορα προβλήματα απο μια τέτοια κίνηση, όπως το πόσο εύκολο είναι να κρατάς σταθερά με τα 4 δάχτυλα μια συσκευή 6″ ακόμα και αν μπορείς να γράφεις με τον αντίχειρα μόνο.

Την επόμενη φορά πάρτε παντελόνια με μεγάλες τσέπες. Τα Phablets ήρθαν για να μείνουν

Via SamMobile

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

1 Comment
  1. […] Νέα πατέντα κατοχύρωσε η Samsung, με στόχο να δημιουργήσει…. […]

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo