Ήρθε το τέλος των Google Play Edition συσκευών;

0

Τίτλους τέλους φαίνεται πως έχουμε για το μάλλον αποτυχημένο πείραμα των Google Play Editions για τις ναυαρχίδες των γνωστότερων κατασκευαστών.

H σύντομη ζωή της προσπάθειας αυτή ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2013, με το Samsung Galaxy S4 να είναι η πρώτη συσκευή που κυκλοφόρησε με GPE έκδοση,  δηλαδή είχε εγκατεστημένη μια καθαρή έκδοση Android, χωρίς το Touchwiz πάνω, με τη Google να αναλάμβάνει να αναβαθμίζει το λογισμικό της συσκευής με μικρή καθυστέρηση μετά απο κάθε μεγάλο update του Android.

Μετα το Galaxy S4 ακολούθησαν και τα HTC One M7, Sony Xperia Z Ultra, Motorola Moto G, και το Tablet LG G Pad 8.3 με τελευταίο στη λίστα να είναι το HTC One M8, που προστέθηκε στο Google Play στις 25 Μαρτίου 2014, και απο χθες είναι και αυτό παρελθόν.

Μετά την απόσυρση και του Μ8, φαντάζει δύσκολο να ξαναδούμε GPE συσκευή, ειδικά απο τη στιγμή που όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές έχουν πάρει πλέον στα σοβαρά την αναβάθμιση λογισμικού στις συσκευές τους, με του μεγαλύτερους απο αυτούς μάλιστα να τίθενται αντιμέτωποι σε έναν άτυπο αγώνα δρόμο, μετά την ανακοίνωση του Android 5.0 για το ποιος θα είναι ο πρώτος που θα αναβαθμίσει τη ναυαρχίδα του.

Εκτός απο την εξαιρετικά περιορισμένη διάθεση των GPE συσκευών, που γινόταν μόνο μέσω Google Play και αυτό σε πολύ συγκεκριμένες αγορές, το δεύτερο μεγάλο αγκάθι που μάλλον οδηγεί και την προσπάθεια αυτή στο γκρεμό, είναι η τεράστια διαφορά τιμής των GPE συσκευών σε σχέση με τα Nexus(μέχρι το 5 τουλάχιστον) που δύσκολα θα έπειθε κάποιον να τις επιλέξει, ακόμα και με Vanilla Android.

Ταφόπλακα λοιπόν ενόψει για μια ακόμα φιλόδοξη(;) προσπάθεια της Google.

Πηγή Wikipedia | AndroidCommunity

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo