Το δεκαπύρηνο SoC της Mediatek, Helio X20, υπόσχεται μέχρι και 40% εξοικονόμηση ενέργειας

0

Δυο είναι οι φράσεις κλειδιά σε κάθε παρουσίαση νέου Chipset ή οθόνης για κινητά. “Είναι Χ% καλύτερο” και ” καταναλώνει λιγότερο ρεύμα”.

Η Mediatek ακολουθεί την ίδια συνταγή με το Helio X20, το νέο δεκαπύρηνο Chipset της για mobile συσκευές.

Το φρέσκο SoC της Mediatek αποτελείτε απο 10 πυρήνες χωρισμένους σε 3 διαφορετικές ομάδες(Clusters). Έτσι έχουμε 4 πυρήνες Cortex A53, χρονισμένους στα 1.4Ghz, αλλους 4 επίσης Cortex A53, χρονισμένους όμως ψηλότερα, στα 2Ghz, και 2 πυρήνες Cortex A72 χρονισμένους στα 2.5GHz.

Εκτός αυτών, η Mediatek έχει σχεδιάσει μια νέα έκδοση του αλγόριθμου Corepilot, ο οποίος αναλαμβάνει να διαμοιράσει το βάρος της λειτουργίας ανάμεσα σε CPU και GPU(ARM Mali-T880 MP4 στα 700MHz).

Όσοι νομίζετε βέβαια, οτι η ύπαρξη περισσότερων πυρήνων σημαίνει αυτόματα και μεγαλύτερη κατανάλωση, κάνετε λάθος, αφού τα τρία διαφορετικά Clusters του Chipset, μπορούν να συνεργαστούν, ή να λειτουργήσουν αυτόνομα, ωστε  να επιτυγχάνονται πάντα οι αναμενόμενες επιδόσεις, χωρίς να απαιτείται η χρήση ολων των πυρήνων.

Αυτός είναι και ο λόγος που σε αρκετές εφαρμογές, που είναι σχεδιασμένες να αξιοποιούν αυτή την αρχιτεκτονική, η εξοικονόμηση ενέργειας φτάνει και το 40%. Βέβαια η Mediatek δε μας βάση την κατανάλωση ποιου chipset βγαίνει αυτός ο αριθμός, αλλα oh well.. μαρκετινγκ!

Για περισσότερες πληροφορίες για το πως και γιατί συμβαίνει αυτό, μπορείτε να πάρετε απο το Video που ακολουθεί.

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo