To Oneplus 2 έρχεται και επίσημα για να βάλει δύσκολα σε όλες τις “επώνυμες” ναυαρχίδες.

1

Το νέο Oneplus 2 φέρει τον κάθε άλλο παρά διακριτικό τίτλο, “2016 flagship killer” απο την Oneplus, με την εταιρία να είναι τόσο σίγουρη για το τηλέφωνο της, ωστε να θεωρεί δεδομένο οτι παρόλο που κυκλοφορεί στα μέσα του 2015, και οι κορυφαίες συσκευές που θα κυκλοφορήσουν το 2016, θα τα βρούν μπαστούνια, για να ανταγωνιστούς το Oneplus 2.

Οπως και το πρώτο Oneplus, το νέο μοντέλο θα προσπαθήσει να κατακτήσει τις καρδιές εν μέρει με τα κορυφαία χαρακτηριστικα του, και εν μέρει με την προκλητική για τα δεδομένα τιμή.

Λίγο πολύ τα χαρακτηριστικά του Oneplus 2 είναι τα αναμενόμενα και είναι αρκούντος εντυπωσιακά σε σχέση με την τιμή της συσκευής.

Η οθόνη του 1+2 παραμένει στις 5.5″ με ανάλυση Full HD, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία όμως αυτή τη φορά έχουμε να κάνουμε με μεγαλύτερη φωτεινότητα και ακόμα πιο πιστή απόδοση χρωμάτων.

Στο εσωτερικό θα βρείτε τον Snapdragon 810 v2.1 ο οποίος είναι άγνωστο αν θα καταφέρει να λύσει τα προβλήματα υπερθέρμανσης που ταλανίζουν την πρώτη έκδοση του Chipset.

Ανάλογα με την έκδοση υπάρχουν και δυο διαφορετικές επιλογές για RAM, αφού η 16GB έκδοση έχει 3GB RAM, ενώ η 64GB έκδοση έχει 4GB RAM. Δυστυχώς, η μνήμη οπως και στο 1+1, δεν είναι επεκτάσιμη.

Μια μικρή αναβάθμιση υπάρχει και στη μπαταρία, με το Oneplus 2 να έχει μια, μη αποσπώμενη, μπαταρία 3300mAh.

Ακόμα μια αλλαγή σε σχέση με το πρώτο μοντέλο, είναι η προσθήκη της USB Type-C στο 1+2 με όλα τα καλά που φέρνει μαζί της μια τέτοια αναβάθμιση.

Στο εμπρόσθιο μέρος θα βρείτε ένα -τεράστιο- home button κάτω απο το οποίο κρύβεται ο αναγνώστης δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Σύμφωνα με την Oneplus, ο αναγνώστης αυτός είναι ταχύτερος απο το TouchID του iPhone, αλλα αυτό θα το δούμε στην πράξη.

Μια προσθήκη έκπληξη είναι το slider στην αριστερή πλευρά της συσκευής το οποίο μπορεί να αλλάξει με μια κίνηση το mode του κινητού σας, ανάμεσα σε πλήρεις ειδοποιήσεις, Priority Mode και αθόρυβη λειτουργία. Μια αρκετά έξυπνη κίνηση που θα φανεί χρήσιμη σε αρκετούς.

Πίσω θα βρείτε μια κάμερα 13MP με φακό της Omnivision(V13860 Color CMOS) τον οποίο συνοδεύουν οπτικός σταθεροποιητής και Laser Autofocus. Η κεντρική κάμερα της συσκευής σας δίνει δυνατότητα εγγραφής 4Κ βίντεο στα 30fps και 720p στα 120fps. Μπροστά θα βρείτε μια κάμερα 5MP.

Η μόνη “απώλεια” απο το Hardware του Oneplus 2 είναι το NFC, το οποίο απουσιάζει, αφού σύμφωνα με τον κινέζο κατασκευαστή, οι χρήστες του πρώτου Oneplus δεν το χρησιμοποιούσαν.

Σημαντική αναβάθμιση έχουμε και στα υλικά κατασκευής, αφού το πλαστικό παίρνει πόδι, με τον μεταλλικό σκελετό της συσκευής να συνεργάζεται με το ανοξείδωτο ατσάλι των hardware buttons και τις πλάτες με μια σειρά διαφορετικών υλικών μεταξύ των οποίων kevlar, Bamboo και ξύλου, για να δημιουργήσουν μια στυλάτη και εντυπωσιακή συσκευή.

Στο Software, δε θα μπορούσαμε να περιμένουμε τίποτα άλλο παρα Android 5.1, με την Oxygen OS να αναβαθμίζεται στην τελευταία έκδοση του Android και να προσφέρει μια αρκετά ‘Vanilla’ εμπειρία στους χρήστες του Oneplus 2.

Δυστυχώς, το σύστημα των προσκλήσεων θα παραμείνει στην αρχή και για το νέο μοντέλο, και αν αποφασίσετε να αποκτήσετε το νέο μοντέλο θα αναγκαστείτε να κυνηγάτε με το δίκανο για μια απο αυτές.

Ευτυχώς οι τιμές είναι σε πολύ καλά πλαίσια ωστε να δώσετε τόπο στην οργή, αφού το μοντέλο των 16GB θα κοστίζει €339 και αυτό των 64GB με 4GB RAM €399. Οπως καταλαβαίνεται το κόστος του είναι εξαιρετικό σε σχέση με το hardware και τα υλικά κατασκευής.

 

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

2 Comments
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Add your review
  1. 64GB μάλλον, και όχι 64 bit? 😛 ο δαίμων του πληκτρολογίου…

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo