Η Google παρουσιάζει το νέο Android 5.0 Lollipop

0

Μπορεί τα νέα Nexus 6 και Nexus 9  να ήταν η βιτρίνα στις σημερινές ανακοινώσεις της Google, αλλα του ζουμί ήταν η ανακοίνωση του Android 5.0 με κωδική ονομασία Lollipop.

Εκτός απο τα 2 τελευταία μέλη της οικογένειας Nexus η νέα έκδοση του Android θα διατεθεί τις ερχόμενες εβδομάδες και στα Nexus 4,5,7 και 10 αλλα και όσες συσκευές έχουν Google Play εκδόσεις.

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε στο νέο Android είναι φυσικά η ριζική ανανέωση του UI του λειτουργικού με τις αλλαγές του Interface να συνοψίζονται απο τη Google με τον όρο Material Design.

Τα νέα Animations, το αρκετά καθαρότερο Design και τα πιο έντονα χρώματα που αποτελούν την ραχοκοκαλιά του Material Design, έχουν φτάσει ήδη στα κινητά μας, μέσω της αναβάθμισης αρκετών απο των Google Apps που σιγά σιγά άλλαξαν το interface τους για να ταιριάζει με την νέα έκδοση του Android.

Εκτός απο τις επιφανειακές αλλαγές βέβαια, πολύ δουλειά έχει γίνει και κάτω απο το καπώ, αφού το Android 5.0 έρχεται με 5.000 νέα APIs που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι Developers, ωστέ να δημιουργήσουν εφαρμογές που θα τρέχουν απροβλημάτιστα σε διαφορετικά μεγέθη οθονών.

Μέρικες απο τις προσθήκες του Android 5.0 είναι ένα νέο είδος διαχείρισης των Notifications, κατα τη διάρκεια συγκεκριμένων χρονικών περιόδων(night mode κτλ), το Battery Saver Mode, που μπορεί να δώσει στη συσκευή σας μέχρι και 90′ περισσότερο χρόνο ζωής, πολλαπλούς χρήστες, Guest Mode κ.α

Πολλά απο τα παραπάνω μπορεί να μην είναι καινούργια, αφού απο διάφορες πηγές έχουν προστεθεί στο Android, είναι η πρώτη φοράς όμως που υποστηρίζονται “απο το εργοστάσιο”.

Όσο περνάει η ώρα και γίνονται γνωστά περισσότερα πράγματα για το Android 5.0 θα σας ενημερώνω μέσω του Blog. Αν έχετε κάποια απο τις τελευταίες Nexus συσκευές τότε πολύ σύντομα θα μπορέσετε να εγκαταστήσετε το νέο Android στη συσκευή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες ρίξτε μια ματιά στο Android.com

http://youtu.be/AD-oCSoI9OQ

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo