Η Motorola αποκαλύπτει το Project Ara. Ετοιμαστείτε για πλήρως προσαρμόσιμα και αναβαθμίσιμα κινητά

0

Οταν η Google απέκτησε την Motorola το μόνο σίγουρο ήταν οτι η εταιρία πίσω απο το Android δεν είχε ως απώτερο στόχο την κυκλοφορία του.. Moto X!
Σήμερα η Motorola ανακοίνωσε το “Project ara“, μια ανοιχτή δωρεάν πλατφόρμα για hardware η οποία θέτει ως στόχο τη δημιουργία του πρώτου modular κινητού.

Το Project ara βασίζεται σε μια “βάση” πάνω στην οποία θα συνδέονται διάφορα modules τα οποία θα αποτελούν το hardware της συσκευής και φυσικά θα είναι αναβαθμίσιμα,προσομοιώνοντας το τρόπο που κατασκευάζονται οι προσωπικοί υπολογιστές με βάση τη Motherboard

Σύμφωνα με τη Motorola, το κάθε module θα μπορεί να είναι οποιοδήποτε κομμάτι του hardware της συσκευής, όπως η οθόνη, το πληκτρολόγιο, ο επεξεργαστής, μια έξτρα μπαταρία ή κάτι εντελώς διαφορετικό, οπως για παράδειγμα ένα αναγνώστης δαχτυλικών αποτυπωμάτων, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε αναβαθμίσιμες και πλήρως εξατομικευμένες συσκευές.

Η ομάδα της Motorola που θα ασχοληθεί με το Project θα ενώσει τις δυνάμεις της με τους εμπνευστές του PhoneBloks, μιας παρόμοιας προσπάθειας που είχε παρουσιαστεί πριν απο μερικούς μήνες.

Αν έχετε ιδέες που νομίζετε οτι μπορούν να βοηθήσουν, μπορείτε να γίνετε ένας απο τους Ara Scouts οι πιο ενεργοί απο τους οποίους θα λάβουν μια δωρεάν συσκευή οταν με το καλό αυτή κυκλοφορήσει σε περίπου ένα χρόνο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Motorola.

Αν τελικά το Project Ara ολοκληρωθεί θα βρεθούμε στη μεγαλύτερη καμπή της ιστορίας των φορητών συσκευών που μάλλον θα σημάνει την μετάβαση μας σε μια νέα εποχή κινητών. Το κινητών-Lego!

Via: arstechnica.com

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

2 Comments
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Add your review
  1. […] Ara είναι η κωδική ονομασία του πρώτου αρθρωτού τηλεφώνου, που σχεδιάζει η Google, το οποία θα σας δίνει τη […]

  2. […] Πρώτα από όλα η ZTE αποφάσισε οτι θα μπει στο παιχνίδι των Modular συσκευών, μια ιδέα που ξεκίνησε με το phoneblocks, και η Motorola πήγε ένα βήμα παραπέρα με το Project Ara. […]

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo