Υποστήριξη για εναλλακτικούς παρόχους Email στο νέο Gmail app

1

Εν αναμονή του Android 5.0 η Google θα αρχίσει σιγά σιγά να αναβαθμίζει της βασικές εφαρμογές του λειτουργικού της, με τις περισσότερες απο αυτές να έχουν δεχτεί γερό lifting τόσο εμφανισιακά ωστε να ταιριάζουν με τα Standard του Material Design, όσο και όσο αφορά τα χαρακτηριστικά της.

Μια απο αυτές τις εφαρμογές, είναι το Gmail app, το οποίο παρόλο που έχει εξελιχθεί πάρα πολύ στα τελευταία Updates, είχε μια σοβαρή παράλειψη: Δεν υποστηρίζει τρίτους παρόχους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κάτι που σημαίνει οτι αν χρησιμοποιείται και κάποιον άλλο πάροχο εκτός του Gmail, ή ακόμα χειρότερα δε χρησιμοποείτ καθόλου το Gmail, η εφαρμογή γίνεται πρακτικά άχρηστη.

Μετά τη νέα αναβάθμιση αυτό θα αλλάξει άρδην , αφού η έκδοση του Gmail που θα συνοδεύσει την κυκλοφορία του Lollipop, εκτός απο τις αισθητικές αλλαγές με τα πιο έντονα χρώματα, τα βελτιωμένα animations και το καθαρότερο font, θα μας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσουμε και third party παρόχους όπως τα Yahoo, Outlook και πολλούς ακόμα.

Δυστυχώς αντίθετα με αρκετές απο τις εφαρμογές του Android 5.0 που έχουν ήδη διαρρεύσει και είναι διαθέσιμες για δοκιμή στις συσκευές μας, το Gmail app αναμένεται να αναβαθμιστεί λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία του Android 5.0 Lollipop τον Νοέμβριο, οπότε μέχρι τότε υπομονή!

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

5 Comments
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Add your review
  1. […] νέου Android 5.0 Lollipop, η Google προχώρησε στην αναμενόμενη και ανακοινωμένη αναβάθμιση του Gmail app της στην έκδοση […]

  2. Δεν ισχύει αυτο που γράφει το αρθρο. Εγω εδω και χρονια μπορώ μεσω pop3 να λεω στο gmail μου να κοιταει και να κατεβαζει τα email από άλλους πάροχους. Αυτό βεβαια στο pc η ρύθμιση. Αλλά εφόσον τα κατεβάζει, μετά μπορώ και τα βλέπω απ’ όποια εφαρμογή gmail χρησιμοποιώ.

    • Ναι όντως η Desktop έκδοση το κάνει(και δεν το είχα δει πότε, way to go myself) παρόλα αυτά η προσθήκη αφορά τη Mobile έφαρμογή, και το κάνει πολύ πιο εύκολα και άμεσα απο την χειροκίνητη προσθήκη pop3 servers.
      Ευχαριστώ για τη διόρθωση πάντως *τρέχει να βάλει τo hotmail στο Gmail του*

      • Πράγματι η mobile έκδοση δεν το έχει, αλλά ολοι εχουν ένα desktop/laptop να το σεταρουν ετσι. Υποθετω η προσθήκη αυτη γινεται γιατί όλο και περισσότεροι εχουμε αντικαταστήσει τον Η/Υ με το κινητό μας ή την ταμπλετα και θέλει να προλάβει αυτό.

        • Aggelos Pap 20/10/2014 at 13:38

          Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι οτι δεν την προσθήκη λογαριασμού (εναλλακτικού παρόχου) σε μια πιο ευκολα προσβάσιμη θέση, και ας χρειαζόταν να σετάρεις τους λογαριασμούς μέσω POP3 Servers.
          Το χρησιμοποιώ εδώ και 4-5 χρόνια καθημερινά και δεν έπεσε ποτέ το μάτι μου πάνω. Ισως βέβαια αν χρειαζόταν να το κάνω και το έψαχνα επισταμένα, να το έβρισκα.

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo