H Microsoft κάνει το Port των Android εφαρμογών στα Windows 10 πολύ πιο εύκολο.

0

Κατα τη διάρκεια του σημερινού Build Conference της Microsoft, η εταιρία ανακοίνωσε τα σχέδια της να κυκλοφορήσει ένα εργαλείο για τους δημιουργούς εφαρμογών, το οποίο θα τους βοηθήσει να μετατρέψουν τις Android εφαρμογές τους σε “Universal Apps” για Windows 10.

Η βασική ιδέα, είναι οτι απλά προσθέτοντας τον υπάρχοντα Java ή C++ κώδικα των εφαρμογών τους, στη νέα εφαρμογή, με μερικά απλά βήματα ο κώδικας αυτός θα δημιουργεί την εφαρμογή η οποία θα είναι συμβατή με τη νέα έκδοση των Windows.

Η διαδικασία βέβαια δεν είναι τόσο απλή, αφού στην ουσία, αυτό που θα κάνει τη μεταφορά εύκολη, είναι το οτι τα Windows 10 περιέχουν αρκετά APIs τα οποία λειτουργούν ακριβώς οπως τα βασικότερα απο τα APIs του Android, κάνοντας έτσι εύκολη τη ζωή των Developers.

Αυτή είναι μια πολύ καλή “τρίπλα” απο την πλευρά της Microsoft, αφού τα Windows 10 που θα βρεθούν λίγο μετά την κυκλοφορίας τους, σχεδόν σε όλες τις συσκευές οι οποίες έχουν τώρα Windows 8.1, θα έχουν την ευκαιρία να γεμίσουν πάρα πολύ γρήγορα την συλλογή των εφαρμογών που θα υπάρχουν στο Windows Store.

Σύμφωνα μάλιστα με το 9to5google, κατα τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης, οι άνθρωποι της Microsoft, έκανα επίδειξη των δυνατοτήτων του προγράμματος, τρέχοντας σε μια Windows συσκευή εφαρμογές Android, η οποίες ήταν σχεδόν απείραχτες.

Για να δούμε!

Via The Verge

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo