Towelroot. One click root για Galaxy S5, Note 3 και πολλές άλλες συσκευές

0

Ο George Hotz γνωστός και ως Geohot, “έφτιαξε” το όνομα του στη Hacking σκηνή, ξεκλειδώνοντας το iPhone με το Jailbreak, αλλα και το PS3.

Οπως φαίνεται ο Αμερικάνος Hacker αλλαξε βαγόνι, ανεβαίνοντας στο τρένο του Android, και παρουσιάζει το Towelroot.

Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιεί μια τρύπα που αποκακαλύφθηκε στον Kernel του Linux(Linux kernel CVE-2014-3153) απο τον Pinky Pie(άλλος χάκερ είναι αυτός, όχι ζαχαροπλαστείο όπως νόμιζα εγώ) το οποίο επιτρέπει στο Towelroot να προσπεράσει την ασφάλεια της συσκευής και να προσφέρει δικαιώματα υπερδιαχειριστή.

Σύμφωνα με τον δημιουργό του, αυτό το προγραμματάκι μπορεί να λειτουργήσει θεωρητικά σε όλες τις συσκευές που δεν έχουν κάνει Patch τον Kernel, πράγμα που σημαίνει το 99% των συσκευών που κυκλοφορούν. Εγώ πάντως σε iNew V3 που το δοκίμασα δεν κατάφερα να το κάνει να δουλεψει.

Το μόνο που έχετε να κάνετε για να το δοκιμάσετε στη συσκευή σας, είναι να κατεβάσετε το .apk της εφαρμογής απο το TowelRoot.com, και να το εγκαταστήσετε στη συσκευή σας.(θα πρέπει να επιλέξετε το ok, στο προειδοποιητικό παράθυρο που θα πεταχτεί στη συσκευή σας.) Οταν ανοίξει, πατήστε το Make it ra1n και περιμένετε λίγο.

Μετά την επαννεκίνηση, αν ολα έχουν πάει καλά, η συσκευή σας θα είναι rooted.

Οπως αναφέρουν πολλοί χρήστες στο θέμα της εφαρμογής στο XDA-Developers, το towelRoot κάνει root τις συσκευές της Samsung, χωρίς να ενεργοποιήσει τον μετρητή Knox(που ακυρώνει και την εγγύηση της συσκευής σας) αλλα αυτό το μεταφέρω με επιφύλαξη.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε λοιπόν ορμάτε στο towelroot.com και κατεβάστε το apk,(πατήστε το μεγάλο λ)  και κάντε και μια βόλτα απο το thread του XDA.

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

1 Comment
  1. […] Μπείτε στο Towelroot.com και πατήστε στο τεράστιο Λ, για να κατεβάσετε το apk του towelroot. […]

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo