ZOPO ZP980 Review

0

Πριν από μερικές εβδομάδες είχαμε κάνει την αρχή με την παρουσίαση ορισμένων πολύ «ελκυστικών» κινέζικων συσκευών Android. Σήμερα θα έρθουμε σε πιο στενή επαφή με ένα από αυτά, ολοκληρώνοντας το πρώτο review του Angroid.gr. Κυρίες και κύριοι, να σας συστήσω το ZOPO ΖP980+

Τεχνικά χαρακτηριστικά/Αυτονομία

Αυτό που θα σας κάνει να το κοιτάξετε εξ’αρχής είναι η ιπποδύναμη που σας προσφέρει το κινητό της ZOPO σε συνδυασμό βεβαία με τη χαμηλή του τιμή, για αυτά όμως θα μιλήσουμε παρακάτω.

Στην καρδιά του ZOPO κρύβεται  ο τετραπύρηνος επεξεργαστής της Mediatek ΜΤΚ6589 με πυρήνες Cortex A7 χρονισμένος στα 1.5GHz. Tη CPU συνοδεύει η Power VR SGX544 που αναλαμβάνει τα γραφικά, ενώ το σύστημα προσφέρει και 2 GB RAM. Η CPU της Mediatek μπορεί να μην έχει την ιπποδύναμη των τετραπύρηνων CPU της Qualcomm, ωστόσο σε συνδυασμό με τα 2GB RAM, δημιουργεί μια απρόσκοπτη εμπειρία τόσο μέσα στο UI του λειτουργικού, όσο και στη συντριπτική πλειοψηφία εφαρμογών και παιχνίδιων που δεν έχουν απάνθρωπες απαιτήσεις.

Η  LCD οθόνη 5” της συσκευής είναι φτιαγμένη από τη Sharp, με Full HD ανάλυση 1920Χ1080px(441ppi) ενώ έχει τη δυνατότητα προβολής 16εκ χρωμάτων. Στην καθημερινή χρήση, η οθόνη του ZOPO αποδεικνύετε εξαιρετική, με την απόδοση των χρωμάτων να είναι πολύ καλή, ενώ ακόμα και με μέση φωτεινότητα δεν θα έχετε σημαντικά προβλήματα κάτω από μετρίως έντονο ήλιο.

H εσωτερική μνήμη είναι 32GB με τα 25 από αυτά να είναι διαθέσιμα, ενώ αν θέλετε μπορείτε να την επεκτείνετε με χρήση μιας MicroSD

Η μπαταρία του Zopo είναι 2000mAh και μπορεί να το κρατήσει ζωντανό για μια φουλ μέρα κανονικής προς βαριάς χρήσης(χωρίς παιχνίδια) αφήνοντας και 15-20% για την επόμενη. Πολύ καλές επιδόσεις αν λάβετε υπόψιν σας τόσο τον τετραπύρηνο επεξεργαστή όσο και την ολοζώντανη 5άρα οθόνη του.

Κάμερες

Η πίσω κάμερα το ZOPO ZP980 φτάνει τα 13MP με μέγιστη ανάλυση φωτογραφίας 4096×3072. Η κάμερα είναι εφοδιασμένη με Autofocus, και LED Flash το οποίο όμως στις περισσότερες των περιπτώσεων κρίνετε ανεπαρκές.

Με το ZOPO μπορείτε να τραβήξετε Video Full HD στα 30FPS ενώ η εφαρμογή της κάμερας έχει δυνατότητα λήψης πανοραμικών φωτογραφιών, αλλα και Multi-angle εικόνων. Στα θετικά της εφαρμογής προσθέστε και το Burst Mode το οποίο τραβά με συνεχόμενο πάτημα του πλήκτρου λήψης, πολλές συνεχόμενες φωτογραφίες, και το κάνει με τρομερή ταχύτητα.

Σε γενικά πλαίσια, εξαιρουμένου του Flash οι φωτογραφικές επιδόσεις του ZOPO είναι εξαιρετικές αφού τόσο η λήψη φωτογραφιών όσο και αυτή των Video είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Εδώ αλλα και εδώ μπορείτε να δείτε δυο εικόνες δείγματα από την κάμερα του, ενώ εδώ είναι και ένα μικρό Video.

H μπροστινή κάμερα είναι εφοδιασμένη με φακό 5.0MP και είναι υπεραρκετή για Video κλήσεις και τα Selfies Shots που τόσο αγαπάτε.

Κατασκευή/ Εξωτερική εμφάνιση.

Εδώ είναι και το δυνατό χαρτί του ZOPO σε σχέση με τον –κινέζικο-ανταγωνισμό του. To ZP980 είναι πολύ προσεγμένο εξωτερικά, με το κόψιμο του να θυμίζει λίγο από iPhone 5. Η κατασκευή του είναι πολύ προσεγμένη, και το πίσω πορτάκι είναι εχει μια με μια mat αντιολισθητική αίσθηση η οποία προσθέτει σιγουριά στο κράτημα της συσκευής με το ένα χέρι. Το πορτάκι που καλύπτει τη μπαταρία μπαινοβγαίνει εύκολα, και δένει σφιχτά με τη συσκευή αποφεύγοντας έτσι τα εκνευριστικά τριξίματα.

H συσκευή έχει μέγεθος 143.3 x 70 mm με πάχος μόλις  8.5mm. Χωρίς την μπαταρία η συσκευή είναι ολίγον τι.. εύκαμπτη, κάτι που μάλλον σημαίνει ότι δεν υπάρχει μεταλλικός σκελετός στο εσωτερικό της συσκευής, κάτι που υποπτεύομαι ότι έγινε για λόγους βάρους, το οποίο τελικά φτάνει τα 165gr.

Όπως περιμένατε το κυρίαρχο υλικό κατασκευής είναι το πλαστικό, πλαστικό όμως που έχει χρησιμοποιηθεί σωστά, με αποτέλεσμα μια πολύ όμορφη και βολική συσκευή, παρά της 5” οθόνη της.  Δυστυχώς η ZOPO αποφάσισε να προσπεράσει το on screen buttons και στο κάτω μέρος της συσκευής βρίσκονται 3 Capacitve buttons για τα Home-Return και menu.

Μοναδικά παρατράγουδα, τα «αυτάκια» στο πίσω πορτάκι της συσκευής, που είναι άγνωστο πόσα βάλε-βγάλε θα ανεχθούν πριν σας μείνουν στα χέρια, και ο ανεπαίσθητος φωτισμός των hardware buttons κάτω από την οθόνη που στην αρχή τουλάχιστον θα σας αναγκάσουν να «μαντεύετε» που είναι το καθένα.

GPS-Wifi-Δίκτυα

Τα δύο πρώτα είναι συνήθως από τις αχίλλειες πτέρνες των συσκευών που κουβαλούν το προσωνύμιο «κινέζικο» κάτι όμως που δεν ισχύει στην περίπτωση του ZOPO. Τόσο το Wifi του όσο και το GPS του αποδείχθηκαν αξιόπιστα.

Η Εμβέλεια του WiFi του είναι εξίσου καλή(αν όχι και καλύτερη) από το Nexus 4 μου που είχα τη δυνατότητα να το συγκρίνω, ενώ το GPS με την υποβοήθηση, παρόλο που δεν έχει το άμεσο κλείδωμα που προσφέρουν αρκετές από τις «καλές» ευρωπαϊκές συσκευές, με τις σωστές ρυθμίσεις μπορεί  λειτουργήσει άψογα, με πολύ καλή σταθερότητα, αφού από τη στιγμή που έβρισκε το σήμα, δεν το έχανε με τίποτα.

Στο κομμάτι των δικτύων, το ZP980 έχει υποδοχές για 2 SIM(μια κανονική και μια Mini SIM), οι οποίες λειτουργούν σε Dual Standby Mode. Η κεραία της συσκευής υποστηρίζει :

2G: GSM 850/900/1800/1900 MHz

3G: WCDMA 850/2100 MHz

Network speeds: HSDPA 42.2Mbps,HSUPA 11.5Mbps

Data Technology:  GPRS、EDGE、HSPA、HSPA+

UI/Android

Το Zopo ZP980 έρχεται με Android 4.2.1 το οποίο έχει υποστεί ορισμένες μικρές επεμβάσεις από την Κινέζικη εταιρία. Εκτός από το ελαφρώς αλλαγμένο Launcher και το διαφορετικό Camera app, το ZP980 προσφέρει και ορισμένες πολύ χρήσιμες επιλογές, όπως το Auto start/Shutdown σε προκαθορισμένες ώρες, και τo Wireless Input Device Selection.

Στην Αγγλόφωνη έκδοση της συσκευής η Zopo έχει μεριμνήσει να μην υπάρχουν Κινέζικες εφαρμογές, ενώ όλα τα Google appς είναι προεγκατεστημένα στη συσκευή την ώρα που το Zopo υποστηρίζει κανονικά κατέβασμα εφαρμογών από το Google Play.

Συσκευασία/περιεχόμενα

Αν αποφασίσετε να αγοράσετε το ZOPO ZP980 θα παραλάβετε μια πολύ προσεγμένη συσκευασία η οποία περιέχει οσα περιμένατε, και ακόμα περισσότερα. Δηλαδή;

Στη συσκευασία θα βρείτε το Κινητό(duh!) 2 μπαταρίες 2000mAh, ακουστικά, μια κομψή Flip θήκη η οποία αντικαθιστά το πίσω κάλυμα της μπαταρίας και δεν προσθέτει ούτε χιλιοστό στο πάχος της συσκευης, ένα προστατευτικό οθόνης, ένα πανάκι καθαρισμού, και φυσικά τον φορτιστή με το USB Cable.  Πλούσιος εξοπλισμός!

http://youtu.be/31WDjl11wQ0

Ετυμηγορία

Το ZOPO ZP980+ κοστίζει γύρω στα 270 ευρώ, και έρχεται με Hardware, επιδόσεις και εξοπλισμό που δικαιολογούν το παραμικρό ευρώ από αυτά που θα ξοδέψετε. Παρότι μιλάμε για ένα κινέζικο κινητό, η ποιότητα κατασκευής είναι σε υψηλά επίπεδα, η διάρκεια της μπαταρίας είναι σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, ενώ και η κάμερα του έχει εξαιρετικες επιδόσεις. Η αγορά του μπορεί να γίνει είτε μέσω του επίσημου Mobile Shop της ZOPO , είτε μέσω Ebay, είτε μέσω Minideal, είτε μέσω geekbuying είτε μέσω οποιου άλλου τρόπου αγαπάτε. Από Ελλάδα το Skroutz.gr  το δείχνει διαθέσιμο από ένα μαγαζί και μόνο, οπότε αν θέλετε μπορείτε να το προμηθευτείτε από εκεί.

[one_half]

Θετικά

+Καλή κατασκευή

+Εξαιρετική οθόνη

+Εξαιρετική κάμερα

+Value for money σε όλο το μεγαλείο του

+Υποστήριξη Google Play

+Υποστήριξη ελληνικών Bands για 3G και HSDPA+

+Μεγάλη διάρκεια μπαταρίας

+Πολλά δώρα με την αγορά του

[/one_half]

[one_half_last]

Αρνητικά

-Λίγο εύκαμπτο χωρίς τη μπαταρία

-Ο φωτισμός των Capacitive Buttons

-Το Flash

[/one_half_last]
Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

5 Comments
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Add your review
  1. To zp980+ είναι οχταπύρινο MTK6592 στα 1.7GHz. Το zp980 είναι τετραπύρινο….

  2. […] Η Zopo είναι μια απο τις εταιρίες που έγιναν αρκετά γνωστές στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια με την επιδρομή των κινέζικων συσκευών στις Ευρωπαικές αγορές. Σε γενικές γραμμές η Κινέζικη εταιρία έγινε γνωστή γιατι πρόσφερε εντυπωσιακό Hardware σε «κινέζικη τιμή», με την πρώτη της εταιρίας που έκανε την έφοδο της στην Ευρώπη να είναι το Zopo ZP980. […]

  3. […] Zopo P980+ ~ 180€ Το Zopo P980+ είναι η αναβαθμισμένη έκδοση του απλού P980 που είχαμε δεί και παλιότερα. […]

  4. […] άρθρο με τα full hd κινητά, όσο και στο αναλυτικό Review του Zopo ZP980. To ZP700 είναι βέβαια αρκετά πιο αδύναμο απο το μεγάλο […]

  5. I am occasionally understands from an online store of this kind of mobile phone. Want to know more detail on the phone to zopophoneshop shop

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo