Εγκατάσταση εφαρμογών .apk απο το PC σας με τη βοήθεια του Android SDK

0

android sdkTo Android SDK είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για να εξερευνήσετε τα “ενδότερα” του android, και με τον καιρό(να το μάθω και εγώ) θα προσπαθήσω να σας μάθω αρκετά “κολπάκια”

Το πρώτο και πιο βασικό που μπορείτε να κάνετε(απο τα χρήσιμα δηλαδή) με τη βοήθεια του SDK είναι να εγκαταστήσετε αρχεία apk απο τον υπολογιστή σας.

Αρχικά θα πρέπει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε:
Το Android SDK
Τα USB Drivers για τα Windows

Μετά θα πρέπει να ρυθμίσετε τη συσκευή σας, ωστε να δέχετε εγκαταστάσεις προγραμματων απο άλλες πηγές. Για να το κάνετε αυτό πρέπει απο τις ρυθμίσεις τη συσκευής να επιλέξετε “εφαρμογές” και να τσεκάρετε το “Αγνωστες προελεύσεις”.
Επίσης στην επιλογή “Αποθήκευση σε κάρτα SD και Τηλέφωνο” σιγουρευτείτε οτι η επιλογή “Μαζικής αποθήκευσης μόνο”, είναι αποεπιλεγμένη.

Τώρα αφου τελειώσαμε με την προετοιμασία πάμε στο ψητό. Αφού εγκαταστήσετε και τρέξετε το Google Android SDK συνδέστε το κινητό σας με USB στον ηλεκτρονικό υπολογιστή σας, και να εγκαταστήσετε τα Drivers για το USB.

Ανοίξτε τη γραμμή εντολών και πληκτρολογηστε την παρακάτω εντολή:

“Adb install path/file.apk”

όπου path βάζετε το path που βρίσκετε το apk, και το file.apk είναι το ονομα του αρχείου.
Αν θέλετε να εγκαταστήσετε το astro.apk που βρίσκετε στο C:/androidapps για παράδειγμα, η εντολή είναι

“adb install c:/androidapps/astro.apk” (χωρις στα “” βέβαια)

Μετά απο ενα μικρό χρονικό διάστημα είστε έτοιμοι! Η εφαρμογή σας είναι έτοιμη για να τη χρησιμοποιήσετε.

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

4 Comments
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Add your review
  1. exw to sony xperia 8 kai den ta ginete , h den mporo na to kano, apotixia , + spastiko na exw 16 gb karta + na mhn exw xoro.

  2. απαραδεκτη περιγραφή…. ότι χειρότερο υπάρει είναι το android, αν ήξερα ότι για κάθε τί απλό πράμα πρ’έπει αν φάω 2-3 ώρες και να γίνω exoert πληροφορικάριος δε θα το αγόραζα ποτέ

    • Αρχικά να σου τονίσω ότι αυτός ο τρόπος είναι “μέσω καβάλας ” και ότι υπάρχουν πολύ πιο εύκολοι τρόποι να εγκαταστήσεις εφαρμογές. Αυτό είναι απλά ένα δείγμα λειτουργίας του sdk

  3. δεν νομίζετε ότι θα ήταν καλύτερα να φτιάξετε και ένα βιντεάκι να μας κάνετε ένα demo ,για μας που δεν καταλαβαίνουμε πολλά. 🙂

    ευχαριστώ
    sungold

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo