10 λόγοι για να προτιμήσετε μια συσκευή Android απο το iPhone

0

android vs iphone iosΤα τελευταία χρόνια το iPhone κέρδισε την αγορά των Smartphones (και όχι άδικα). Τα κινητά με Android είναι ουσιαστικά μεγαλύτερος αντίπαλος του iPhone, αν και σύμφωνα με τα τελευταία νούμερα, ο αντίπαλος έγινε αρχηγός, αφού το Android αργά αλλά σταθερά κατακλύζει την αγορά περνώντας το Smartphone της Apple σε δεύτερη μοίρα. Παρακάτω θα σας συνοψίσω τους 10 βασικούς λόγους(κατά την άποψη μου) που αξίζει να προτιμήσετε μια συσκευή Android από το iPhone.

1)Τιμή
Μη λέμε και ψέματα. Μια από τις σημαντικές παραμέτρους στην επιλογή συσκευής είναι το κόστος της. Ένα από τα μεγαλύτερα “αγκάθια” του iPhone έχει γίνει από τα μεγαλύτερα όπλα του Android. Τα κινητά με Android έχουν ένα τεράστιο φάσμα τιμών αφού ακόμα και στην Ελληνική αγορά μπορείτε να βρείτε Smartphone με Android με 100 και κάτι ευρώ. Στην επόμενη κατηγορία(μέχρι 200 ευρώ) υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες συσκευές, όπως το X8 της Sony Ericsson, το ZTE Blade ή το Samsung Galaxy 3.
Αντίθετα το iPhone ξεκινάει από κάτι παραπάνω από 450 ευρώ(για το 3gs) Όπως αντιλαμβάνεστε για όποιον θέλει να ασχοληθεί για πρώτη φορά με Smartphone το Android είναι μια πολύ πιο προσιτή αγορά.

2)Πληθώρα συσκευών
Το iPhone είναι ένα. Είτε 4g, είτε 3GS είτε 3g είναι εκδόσεις της ίδιας συσκευής. Αντίθετα συσκευές Android υπάρχουν πάρα πολλές με διαφορετικά χαρακτηριστικά η κάθε μία. Συσκευές με το λειτουργικό της Google κατασκευάζουν μερικοί από τους πιο γνωστούς κατασκευαστές κινητών του κόσμου. HTC, Sony Ericsson,Motorola, Samsung.LG,Acer είναι λίγες μόνο από τις εταιρίες που χρησιμοποιούν το Android για τα Smartphones τους.

3)Widgets

Αντίθετα από την ξερή παράθεση των εικονιδίων στο iPhone, το Android προσφέρει την δυνατότητα προσθήκης Widgets στην επιφάνεια εργασίας σας. Έτσι μπορείτε να έχετε τις λεπτομέρειες και τις σημαντικότερες πληροφορίες από το κινητό σας και τις εφαρμογές του, ένα άγγιγμα μακριά, ενώ πολλές φορές δε χρειάζεται ούτε το άγγιγμα!

4)Όχι iPhone, όχι iTunes!
Για να προσθέσετε οτιδήποτε στο iPhone σας είναι αναγκαία η εγκατάσταση στον υπολογιστή σας του iTunes. Στην περίπτωση του Android, μια απλή σύνδεση με USB(αν δεν θέλετε καλώδια γίνεται και με wifi, αν και απαιτεί εγκατάσταση προγράμματος) είναι αρκετή, για να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στα αρχεία του κινητού σας.

5)Ευκολία
Για όλες τις λειτουργίες που μπορεί να χρησιμοποιείτε συχνά υπάρχει σίγουρα ένα widget ή ένα πρόγραμμα συντομεύσεων που μπορεί να κάνει τη διαδικασία εξαιρετικά σύντομη. Ενεργοποιήστε το Wifi,το GPS, το Flight Mode, (απ)ενεργοποιήστε τη σύνδεση δεδομένων, με ένα ή δύο αγγίγματα.

6)Android Market
Μπορεί το Android να μην έχει τον όγκο τον εφαρμογών του iPhone, αλλά για το μεγαλύτερο ποσοστό των εφαρμογών του iPhone υπάρχει σίγουρα μια παρόμοια(αν όχι η ίδια) και τις περισσότερες φορές δωρεάν! Άλλωστε ο αριθμός των εφαρμογών του Android Market αυξάνεται εκθετικά και οι επιλογές μας γίνονται περισσότερες. Μετά και το Webmarket το μόνο αγκάθι είναι ότι ακόμα δεν έχουμε δει Paid Apps στο ελληνικό Market.

7)Web Browsing
Το browsing στο Android είναι μια τρομερή εμπειρία. Εκτός της μεγαλύτερης ταχύτητας από το Safari(το ότι το iPhone 4 είναι ταχύτερο ισχύει μόνο με ενεργοποιημένο το Flash στο Android) , και την υποστήριξη Flash(από Android 2.2 και πάνω) υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί Browsers που μπορούν να ταιριάξουν με τα “θέλω” σας. Τέλος μην ξεχνάτε ότι το Android είναι λειτουργικό της Google, έτσι οι υπηρεσίες της είναι ενοποιημένες με το λειτουργικό σε μεγάλο επίπεδο.
Μην ξεχνάτε βέβαια ότι όσο καλύτερη συσκευή Android έχετε, τόση καλύτερη η εμπειρία.

8)Προσωπικοποίηση
Τα πάρα πολλά Widgets, Launcher και τα Themes για τα εκάστοτε launcher εγγυούνται ότι μπορείτε να κάνετε το Android σας να μη μοιάζει με κανένα άλλο. Οι συνδυασμοί είναι πρακτικά άπειροι. Ρίξτε μια ματιά εδώ και θα με καταλάβετε

9)Ειδοποιήσεις
Μπορεί αρχικά η Notification Bar να σας φανεί άχρηστη ή ενοχλητική, η αλήθεια όμως είναι ότι στην πορεία γίνεται εξαιρετικά χρήσιμη. Με ένα απλό Drag μπορείτε να δείτε όλες τις ειδοποιήσεις που αφορούν τη συσκευή σας και τα Applications που έχετε εγκαταστήσει.

10)Ραγδαία ανάπτυξη

Το Android σαν λειτουργικό αλλά και το Hardware των συσκευών που το υποστηρίζουν αλλάζουν γενιές μέσα σε λίγους μήνες, αφού βρισκόμαστε στη μέση της “έκρηξης” του Android. Περάσαμε από τη 1.6 στη 2.3 με ένα χείμαρρο από αλλαγές σε μόλις ένα χρόνο. Οι εφαρμογές του Android Market έχουν ξεπεράσει τις 150.000 ενώ το Δεκέμβρη του 2009 μετρούσε μόλις 20.000!
Στο κομμάτι του Hardware οι διπύρηνοι επεξεργαστές και οι ξεχωριστές Gpu είναι ήδη στη ζωή μας, ενώ έχουν ήδη ανακοινωθεί από την Nvidia επεξεργαστές τεσσάρων πυρήνων.

Αυτοί λοιπόν πιστεύω ότι είναι οι λόγοι που θα πρέπει να σας στρέψουν προς το Android στην επόμενη αγορά σας. Και βέβαια το Android έχει και αρνητικά, και βέβαια και το iPhone έχει με τη σειρά του προτερήματα, αλλά δεν ήταν αυτά το θέμα του άρθρου. Ελπίζω τα Macboys να δείξουν κατανόηση και να μην καούμε στο Flame 😛

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

5 Comments
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Add your review
 1. Αν επιτρέπεται μάγκες να προσθέσω κι εγώ κάτι… Το ζήτημα δεν είναι το App Store ή το Google Play και το ΙΟS ή το Android! Εδώ μιλάμε ότι παίρνεις μια συσκευή 700 ευρώ (iphone) και δεν μπορείς να συνδεθείς με bluetooth αν δεν είναι και η άλλη συσκευή iphone, δεν έχει ένα ραδιόφωνο, ένα ξυπνητήρι, δεν μπορείς να βάλεις να χτυπάει ένα mp3 για ήχο κλήσης (εκτός αν πληρώσεις!) Είναι ακατάδεκτο να πληρώσεις τόσα λεφτά για μια ΑΔΕΙΑ συσκευή!! Πόσο μάλλον όταν οι Android συσκευές στα παρέχουν ΟΛΑ αυτά απλόχερα και τζάμπα!!!!!! Εδώ να πούμε η SONY με το Ζ1 έχει πάει στα 20.7 mega pixels και το iphone 5s έχει ακόμα 8!! Για όνομα του Θεού!!!!!!! Για να μην πω για το μεγεθος της οθόνης…!! Το μόνο καλό πράγμα που έχουν τα iphone και το αναγνωρίζω είναι ότι ακόμα και στο περίπτερο του κυρ Βαγγέλη απέναντι θα βρεις θήκες!!!!!!!!!!

 2. Φοβάμαι πως δε μπορούμε να λάβουμε σοβαρά μια ανάλυση όπως η παραπάνω. Τα εσά εμά και τα εμά εμά. Ειδικά το επιχείρημα 6 ήταν καταστροφικό για το κείμενο. Το Appstore είναι αντικειμενικά (λόγω πλήθους εφαρμογών) ένα από τα βασικά ατού του iOS και το γεγονός ότι πολλές εφαρμογές δεν προσφέρονται δωρεάν, διασφαλίζει την ποιότητα αυτών των εφαρμογών σε σχέση με τις αντίστοιχες για Android (βλέπε παιχνίδια όπως Infinity Blade, Dead Space κ.α.). Όταν είσαι όμως προκατειλημμένος, βλέπεις και παρουσιάζεις τα πράγματα από την οπτική που σε βολεύει.

  Πχ. “μεγάλη οθόνη”: Όπως όλα τα πράγματα, έχει τη θετική του αλλά και την αρνητική του πλευρά. Ο προκατειλημμένος υπέρ μια Α συσκευής θα παρουσιάσει τη μεγάλη οθόνη ενός ανταγωνιστικού κινητού ως μειονέκτημα εξαιτίας της αυξημένης κατανάλωσης αλλά και της μειωμένης φορητότητας λόγω μεγάλου συνολικού μεγέθους και βάρους, όταν, όμως, πρόκειται για τη συσκευή Α που συμπαθεί και υποστηρίζει, θα το παρουσιάσει ως προτέρημα επειδή προσφέρει μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας με ότι αυτό συνεπάγεται.

  Άλλο παράδειγμα, “Πληθώρα συσκευών”: Ο προκατειλημμένος όταν αναφέρεται σε ανταγωνιστικά κινητά θα το παρουσιάσει ως κάτι το αρνητικό (defragmentation, καθυστερήσεις στις αναβαθμίσεις κ.α), ενώ όταν μιλάει για την αγαπημένη του συσκευή Α, ως κάτι το αντικειμενικά θετικό (περισσότερες επιλογές κλπ).

  Μπορώ να αναφέρω πολλά ακόμα παραδείγματα αλλά θεωρώ ότι τα παραπάνω είναι υπεραρκετά! Ας προσπαθήσουμε όταν κάνουμε συγκρίσεις να διατηρούμε σταθερά τα κριτήριά μας, αντί να παρουσιάζομαι το ίδιο χαρακτηριστικό αλλού ως θετικό και αλλού ως αρνητικό.

  • Μα δεν βάζω σε αντιπαράθεση το Market του android με το appstore.. Δε θα μπορούσα έτσι και αλλιώς. Το περιεχόμενο του 6ου περιεχομένου σε βρίσκει αντίθετο;
   Που ακριβώς αναφέρω οτι το Android Market είναι καλύτερο απο το Appstore;

   Στην πρώτη παράγραφο αναφέρω το “αυτό είναι η γνώμη μου”. Αν θεωρούσα σύμφωνα με το παράδειγμά σου οτι η μεγάλη οθόνη είναι θετικό για μια συσκευή, σημαίνει πως θεωρώ τα προτερηματά της κατα πολύ περισσότερα απο το μειονεκτήματα της, και αυτό εκφράζω.

   Με το Defragmentation που επίσης αναφέρεις. Για εμένα το “άπλωμα” των κινητών και των εκδόσεων του android δεν είναι πρόβλημα. Ειλικρινά έχω μείνει στην 2.1 και δεν εχω κανένα παράπονο. Τι να κάνω λοιπόν; Ντε και καλά να παραπονεθώ και να γκρινιάξω γιατι έτσι κάνους όσοι έχουν πρόβλημα; Οι πληθώρα συσκευών για εμένα είναι πλεονέκτημα και ΚΥΡΙΟ πλεονέκτημα.

   Επίσης για όνομα του Θεού ρε παιδια, πριν αποφασίσετε οτι τα παίρνω απο τη Google και κάνω προπαγάνδα, διαβάστε το μέχρι το τέλος. Δείτε την τελευταία παράγραφο.
   ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ το Android έχει αρνητικά, ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ το iOS έχει πολλά σημεία που είναι ανωτερο απο το Android. Κάποιος θα μπορούσε να γράψει 30 λόγους γιατι κάποιος να πάρει iPhone και όχι Android, αλλα δεν είναι το θέμα του Post.

   Αν αναρωτιέται κανείς, τι λόγος μπορεί να υπάρχει για να προτιμήσει ένα Android τηλέφωνο απο ένα iPhone(εγώ πριν αγοράσω το δικό μου το σκέφτηκα) οι λόγοι, που εγώ θα το διάλεγα και θεωρώ σημαντικούς βρίσκονται παραπάνω..

 3. κομπλεξ;

 4. […] This post was mentioned on Twitter by George Papadakis, aventinus . aventinus said: 10 λόγοι για να προτιμήσετε μια συσκευή Android απο το iPhone – http://tinyurl.com/6xwaggk […]

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo