Δημιουργήστε διαφορετικούς χρήστες για την Android συσκευή σας με το SwitchMe

0

switchme android profile user switchΤο SwitchMe σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε πρόσθετους χρήστες στις συσκευές Android σας, οι οποίοι λειτουργούν λίγο πολύ όπως οι Users στα Windows.

To πρόγραμμα στην ουσία δημιουργεί μια καθαρή εγκατάσταση της ROM σας για κάθε διαφορετικό Profile δίνοντας σας τη δυνατότητα να δημιουργήσετε διαφορετικές εκδόσεις της για κάθε περίπτωση.

 

Για ποιο λόγο θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε;

  • Για ξεχωριστούς λογαριασμούς. Στο ίδιο Tablet για παράδειγμα θα μπορούν να έχουν ξεχωριστούς λογαριασμούς όλα τα μέλη της οικογένειας σας, ώστε να το χρησιμοποιούν όλοι χωρίς να υπάρχει πρόβλημα με τα αρχεία και τις ρυθμίσεις του καθενός.
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων. Η δημιουργία ενός δευτερεύοντος Profile σας δίνει τη δυνατότητα να δώσετε τη συσκευή σας σε οποιονδήποτε, χωρίς να έχει πρόσβαση στα προσωπικά σας αρχεία και δεδομένα.
  • Δοκιμές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα profile ως Sandbox για να δοκιμάζετε ότι εφαρμογές παρουσιάζουν προβλήματα στην αρχική σας εγκατάσταση, ή όσες δεν εμπιστεύεστε.
  • Εξοικονόμηση μπαταρίας. Η δημιουργία ένος “σπαρτιάτικου” profile το οποίο έχει εγκατεστημένα μόνο τα βασικά προγράμματα επικοινωνίας σας, μπορεί να σας σώσει σε περίπτωση που η μπαταρία σας είναι σχεδόν άδεια.

Οι παραπάνω είναι μερικές μόνο από τις χρήσεις της εφαρμογής, αφού σίγουρα υπάρχουν πολλοί λόγοι ακόμα να τη χρησιμοποιήσετε.

[stextbox id=”info” caption=”H άχρηστη πληροφορία της ημέρας!”]Η native δυνατότητα δημιουργίας διαφορετικών Users είναι διαθέσιμη μόνο για τα Tablets με Android 4.2.1(τα Nexus Tablets δηλαδή), αφού για τα κινητά, οι πολλαπλοί χρήστες έχουν πατενταριστεί απο την Nokia. Αρα ξεχάστε (επίσημα τουλάχιστον) την native υποστήριξη για το κινητό σας.[/stextbox]

Ένας πολύ καλός λόγος που τη χρησιμοποιώ εγώ, είναι επειδή στο ένα Profile έχω εγκαταστημένα μόνο τα παιχνίδια που παίζω, και overclocked τη CPU, με αποτέλεσμα να έχω καλύτερες επιδόσεις στα παιχνίδια, χωρίς να είναι συνεχώς υπερχρονισμένη η CPU, αλλά και να γλιτώνω από τα ενοχλητικά Notification πολλών παιχνιδιών όταν είμαι στο κανονικό Profile μου.

Το πρόγραμμα λειτουργεί πολύ εύκολα, αφού το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε για αρχή τουλάχιστον 2 Profiles. Τo πρώτο χρησιμοποιεί τις τρέχουσες ρυθμίσεις τις συσκευή σας , ενώ όλα τα υπόλοιπα από το δεύτερο και μετά, δημιουργούν ένα clean installation της ROM σας.

Profiles μπορείτε να εναλλάσσετε μέσω του προγράμματος, ή αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε την επιλογή στο Lockscreen σας.

http://youtu.be/N6m6Vk9WHzo

Το κάθε Profile μπορεί να έχει και τον δικό του κωδικό αν το θελήσετε, ώστε να μην έχει ο καθένας πρόσβαση  ενώ στην δωρεάν έκδοση έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μέχρι δυο διαφορετικά Profiles, ενώ η πλήρης έκδοση κοστίζει 1,5 ευρώ.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε σε δυο σημεία. Αρχικά η εφαρμογή απαιτεί Root για να λειτουργήσει. Επίσης η εφαρμογή λογικά λειτουργεί σε όλες τις συσκευές, αρκεί να έχουν ελεύθερο χώρο στην εσωτερική μνήμη για να δημιουργηθούν τα νέα profiles. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αρκετός χώρος, η εφαρμογή θα σας ενημερώσει, και καλά θα κάνετε να δώσετε προσοχή!

Το SwitchME μπορείτε να το δοκιμάσετε και να το χρησιμοποιήσετε εντελώς δωρεάν αρκεί να σας αρκούν τα δυο profiles.

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo