[03/2024] 10+1 νέες εφαρμογές που αξίζει να δοκιμάσετε!

0
geekbuying aniverssary sale banner

Άνοιξη έρχεται, και είναι καιρός για ανανέωση. Ο πιο εύκολος τρόπος ανανέωσης, είναι να προσθέσετε μερικές νέες εφαρμογές στο κινητό σας, που μπορεί να αλλάξουν λίγο την καθημερινότητα σας, αν και ο πραγματικά πιο εύκολος τρόπος ανανέωσης, ειναι να αφήσετε το κινητό στην άκρη, και να πάρετε -κυριολεκτικά- τα βουνά. Επειδή τα βουνά δεν είναι για όλους όμως, ας δούμε μερικές εφαρμογές.

NotiNotes – Notification Notes

Η δημιουργία σημειώσεων, είναι μια εμπειρία διαφορετική για τον καθένα, αφού για άλλους ειναι εργαλείο δουλειάς, για άλλους σημαντικό κομματι της καθημερινότητας τους, και για άλλους.. απλά άχρηστες.

Αν ανήκετε σε οποιαδήποτε κατηγορία, που βρίσκει τις σημειώσεις ως κάτι χρήσιμο, τότε το NotiNotes αξίζει σίγουρα μια ματιά.

Η εφαρμογή ζεί σαν Tile στα Quick settings σας, που σημαίνει οτι έχετε πρόσβαση στη δημιουργία σημειώσεων απο οπουδήποτε. Επιλέξετε το tile, γράφετε τη σημείωση σας, και αυτή πλέον μετατρέπεται σε ειδοποίηση, η οποία θα μείνει στο συρτάρι ειδοποιήσεων μέχρι να την σβήσετε. Απλό, γρήγορο, και ΠΟΛΥ χρήσιμο.

NotiNotes - Notification Notes
NotiNotes - Notification Notes
Developer: Yanndroid
Price: Free

Ad-silence – OpenSource

Ένα ελαφρώς διαφορετικό adblock έχουμε εδώ, αφού το Ad-Silence λειτουργεί σε εφαρμογές όπως το Spotify, το Accuradio και το Tidal, και ενεργοποιεί αυτόματα τη σίγαση όταν ακούγονται διαφημίσεις.

Προσοχή. ΔΕΝ σταματάει τις διαφημίσεις, αφού συνεχίζουν να παίζουν κανονικά, απλά τις κάνει σίγαση, οπότε δε σας ενοχλούν. Διακοπή θα έχετε και πάλι ανάμεσα στα τραγούδια.

Παρόμοια εφαρμογή, και το Mutify.

Ad-silence - OpenSource
Ad-silence - OpenSource
Developer: bluepie
Price: Free

FlashDim – Dim your flashlight

To FlashDim εκμεταλλεύεται ένα νέο API που πρόσθεσε η Google στο Android 13 και επιτρέπει σε εφαρμογές να ελέγχουν την ένταση και τη λειτουργία του ενσωματωμένου Flash της συσκευής σας.

Αυτό σημαίνει οτι δε θα λειτουργεί σε όοολες τις συσκευές, αλλα αν το κινητό σας δεν έχει ηδη την δυνατότητα ελέγχου της έντασης του Flash μπορείτε να κάνετε μια δοκιμή, αφού η εφαρμογή είναι δωρεάν, και δε χρειάζεται τίποτα κόλπα να λειτουργήσει.

FlashDim - Dim your flashlight
FlashDim - Dim your flashlight
Developer: Cyb3rKo
Price: Free

WiFi AR

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιο είναι το σημείο στο σπίτι σας που έχει το καλύτερο σήμα WiFi; Αν έχετε κενά σε κάποιο δωμάτιο; Που πιάνετε 5G μέσα στο σπίτι; Για ολα αυτά, η πιο εύκολη λύση είναι το WiFi AR, το οποίο χρησιμοποιεί την κάμερα του κινητού σας, για να σας παρουσιάσει σε AR την ισχύ των δικτών WiFi και κινητής τηλεφωνίας στο χώρο σας, με πληροφορίες για την ισχύ του σήματος σε κάθε σημείο, τυχών παρεμβολές, και πολλές ακόμα λεπτομέρειες, που ίσως σας φανούν χρήσιμες.

WiFi AR
WiFi AR
Developer: Wi-Fi Solutions
Price: Free

Video Summarizer

Έχετε πέσει ποτέ στην περίπτωση να βρείτε ένα βίντεο με ενδιαφέρον θέμα, αλλα να είναι 2 ώρες και να βαριέστε να το δείτε; Ε ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ Video Summarizer!

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε Copy το link του Video και να το επικολλήσετε στο Video Summarizer, με την εφαρμογή να χρησιμοποιεί A.I., δηλαδή 40 χάμστερ υψηλής νοημοσύνης στο υπόγειο του δημιουργού, για να δημιουργήσει μια γραπτή περίληψη του βίντεο.

Το μόνο πραγματικό αρνητικό της όλης υπόθεσης, είναι οτι για την ώρα δεν μπορείτε να κάνετε περίληψη στα Ελληνικά, οπότε ακόμα και αν βάλετε Ελληνικό βίντεο, θα σας κάνει περίληψη στα Αγγλικά.

Video Summarizer
Video Summarizer
Developer: Remote Mouse
Price: Free

Color Changing Camera

Μια κομματάκι περίεργη εφαρμογή, που ισως βρείτε χρήση, είναι η επόμενη, αφού το Color Changing Camera, είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομα του. Σημαδεύετε με την κάμερα σας οτιδήποτε, κάνετε ταπ πάνω σε κάποιο αντικείμενο, και η εφαρμογή σας επιτρέπει να του αλλάξετε χρώμα. ΣΥΝΗΘΩΣ, τα αποτελέσματα ειναι καλά, με την αλλαγή χρώματος βέβαια να πιάνει οτιδήποτε έχει το ίδιο χρώμα με αυτό που στοχεύετε, οπότε υπάρχουν περιπτώσεις που δε θα κάνετε δουλειά, αλλα για τσάμπα εφαρμογή που κάνει αυτό που θέλετε σε δευτερόλεπτα, δεν ειναι κακο αποτέλεσμα.

Color Changing Camera
Color Changing Camera

Syncthing

Πίσω στις χρήσιμες εφαρμογές, το Syncthing σας επιτρέπει να έχετε έναν κοινόχρηστο φάκελο (ή πολλούς) οι οποίοι θα γίνονται αυτόματα Sync σε όλες τις συσκευές σας, οταν γίνεται αλλαγή σε κάποιο αρχείο. Έτσι μπορείτε να το εγκαταστήσετε στο tablet, το PC και το κινητό σας, να τα συνδέσετε μεταξύ τους, και να επιλέξετε όσους φακέλους θέλετε να γίνονται αυτόματα Sync σε κάθε προσθήκη, αφαίρεση η αλλαγή αρχείου, χωρίς να κάνετε εσείς οτιδήποτε άλλο.

Είναι εξαιρετική περίπτωση σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε Sync και τις φωτογραφίες σας π.χ με τον υπολογιστή σας, απλά να ξέρετε οτι για την ώρα υπάρχει μονο επιλογή συγχρονισμού, οπότε αν σβήσετε μια φωτογραφία απο το κινητό σας, θα σβηστεί και απο τον υπολογιστή.

Syncthing
Syncthing
Developer: Syncthing Community
Price: Free

ReZ Launcher

Μπορεί η εποχή που το να βάζεις Launcher στο Android ήταν εύκολο, Seamless και με νόημα να έχει περάσει εδώ και χρόνια, δεν παύει όμως το να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας με έναν διαφορετικό Launcher, να είναι μια ωραία διακοπή απο την καθημερινότητα.

O ReZ Launcher είναι μια προσπάθεια αναβίωσης του αδικοχαμένου Nokia Z Launcher, και είναι σχεδιασμένος με σκοπό να σας αποσπά όσο το δυνατόν λιγότερο όταν πιάνετε το κινητό σας στα χέρια. Μια λίστα εφαρμογών με κείμενο, μια ακόμα με εικονίδια και δυνατότητα να ζωγραφίσετε το πρώτο γράμμα τη εφαρμογής που σας ενδιαφέρει στην οθόνη για να τη βρείτε, είναι όλα όσα θα χρειαστείτε για να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας, σε μια απο τις πιο minimal εμπειρίες χρήσης που έχουμε δεί.

ReZ Launcher
ReZ Launcher
Developer: perryOnCrack
Price: Free

Vocal remover, music separator

To Vocal remover, music separator, γνωστό και ως unmix, μπορεί να σας βοηθήσει να διαχωρίσετε τη μουσική απο τα φωνητικά, ή τα μουσικά όργανα σε αρχεία ήχου, που θεωρητικά μοιάζει χρήσιμο, στην πράξη όμως δεν ξέρω κατά πόσο θα βρείτε “σοβαρή” χρήση. Ίσως αν θέλετε να δημιουργήσετε Karaoke κομμάτια απο τα αγαπημένα σας τραγούδια, ή να απομονώσετε κάποιο Solo κιθάρας, ή drums απο το υπόλοιπο κομμάτι.

Η δωρέαν έκδοση μπορεί να χωρίσει κομμάτια 3 λεπτών, για μεγαλύτερα θα χρειαστείτε την Premium έκδοση.

Vocal remover, music separator
Vocal remover, music separator
Developer: AppSmartz
Price: Free

Finch: Self Care Pet

Το Finch είναι μια απο τις καλύτερες ιδέες που έχω δει σε εφαρμογή τελευταία. Στην ουσία είναι μια εφαρμογή που σας προτρέπει να φροντίσετε ένα ψηφιακό κατοικίδιο.. φροντίζοντας τον εαυτό σας. Για να κρατήσετε το εικονικό σας  pet σε φόρμα, θα πρέπει να ολοκληρώνεται στόχους που έχουν να κάνουν με την ευεξία σας, όπως το να βγείτε για λίγο έξω, να μείνετε εκτός SNS για ένα διάστημα, να πιείτε ένα ποτήρι νερό ή να πάρετε ένα τηλέφωνο τη φουκαριάρα τη μάνα σας (Sorry μάνα, θα σε πάρω).

Πανέξυπνη εφαρμογή με ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ UI και πολύ πολύ χρήσιμη για τους περισσότερους απο εμάς. Νομίζω άνετα η καλύτερη της σημερινής λίστας.


Dual Wallpaper

Το Dual Wallpaper είναι μια ακόμη εφαρμογή απο τον δημιουργό του NotiNotes που είδαμε στην αρχή της λίστας Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά, αφού στην πράξη το Dual Wallpaper σας επιτρέπει να έχετε δυο διαφορετικά Wallpapers, ή το ίδιο Wallpaper σε άλλη απόχρωση, ανάλογα το αν έχετε Light ή Dark Mode στη συσκευή σας.

Απλό, εύκολο, χρήσιμο, και τσάμπα

Dual Wallpaper
Dual Wallpaper
Developer: Yanndroid
Price: Free

Αυτές ήταν λοιπόν οι εφαρμογές για τον μήνα Μάρτιο. Ελπίζω να σας αρέσουν.

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo