[08/2023] 10 νέες εφαρμογές που αξίζει να δοκιμάσετε!!

11

Καιρό είχαμε να δούμε νέες εφαρμογούλες, οπότε για να γιορτάσουμε τον ερχομό του Αυγούστου, που θα φέρει και άλλες ζέστες, οπότε θα καταστραφούμε οικονομκά λόγο του Air Condition, ας δούμε 10 νέα Apps , που αξίζει ΕΣΤΩ να δοκιμάσετε.

CleverType – AI Keyboard.

H τεχνητή νοημοσύνη είναι παντού πλέον, οπότε γιατι να λείπει απο το πληκτρολόγιο σου; Το CleverType, είναι ένα κλασικό πληκτρολόγιο για Android, που υποστηρίζει κανονικά Ελληνικά, έχει έλεγχο ορθογραφίας, και υποστηρίζει και Swipe Typing, έχει όμως έναν σημαντικό σύμμαχο.

Ενσωματωμένο στο CleverType είναι το ChatGPT, απο το οποίο μπορείτε να ζητήσετε να γράψει τα μηνύματά σας, ή να τα ξαναγράψει με άλλο τόνο αν χρειάζεται να το κάνετε λίγο πιο επαγγελματικό. Το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς, είναι να γράψετε το κείμενο, ή την ερώτηση για το ChatGPT και να πατήσετε το αντίστοιχο πλήκτρο.

Η διαδικασία βέβαια γίνεται Online, οπότε αν δεν είστε άνετα με το ανεβαίνουν τα κείμενα σας έστω και κωδικοποιημένα σε Servers, τότε καλύτερα να δείτε κάτι άλλο.

Επίσης, η χρήση της AI είναι για περιορισμένους χαρακτήρες, αφού μετά πρέπει να πληρώσετε για Premium, ή να δημιουργήσετε δικό σας API Key για το OpenAi.

CleverType - AI Keyboard
CleverType - AI Keyboard

Vigilante

Δεύτερη εφαρμογή στη λίστα, το Vigilante, το οποίο δεν είναι διαθέσιμο στο Google Play, αλλα θα το βρείτε το F-Droid

To Vigilante είναι στην ουσία ένα λυκόσκυλο για το κινητό σας, που καταγράφει σε Log τα πάντα.

Πότε και ποια εφαρμογή χρησιμοποίησε το μικρόφωνο; Την κάμερα, Πότε συνδέσατε τον φορτιστή; Πότε τον ξεσυνδέσατε, Πότε ξεκλειδώσατε τη συσκευή σας; Ποια εφαρμογή ζήτησε ποιο Permission και πότε; Ποια εφαρμογή σας έστειλε τη x-ψ ειδοποίηση; Πότε συνδέσατε ακουστικά;

Όλα αυτά καταγράφονται σε log που δεν βγαίνει έξω από το κινητό σας φυσικά, αφού είναι encrypted, και η εφαρμογή δεν έχει πρόσβαση στο Internet.

Vigilante
Vigilante
Developer: Unknown
Price: Free

WallReels : HD Wallpapers

Το ασταμάτητο Scrolling έχει γίνει μόδα της εποχής, Ξεκίνησε με το Instagram, και πλέον με το TikTok και τα παράγωγά του απο ολες τις εταιρίες, το Swipe up πάει σύννεφο.

Σε αυτό το Trend βασίζεται και το WallReels, το οποίο σας παρουσιάζει τα εκατοντάδες Wallpapers του. με το ίδιο στύλ, αφού κάνετε Scroll για να τα βλέπετε ένα ένα σε Full Screen, κάτι που σας δείχνει αμέσως και μια εικόνα για το πως θα είναι τελικά αν το επιλέξετε.

Μπορείτε να διαλέξετε την κατηγορία που σας αρέσει και να αρχίσετε ανελέητο Swipe up, με το κάθε Wallpaper να σας δίνει τη δυνατότητα να το κατεβάσετε, να το εφαρμόσετε κατευθείαν σας Wallpaper, ή να το προσθέσετε στα αγαπημένα. Υπάρχει επιλογή να δείτε και τα RGB Codes για τα βασικά χρώματα που κάθε Wallpaper σε περίπτωση που βρείτε ένα χρωματάκι που σας αρέσει.

WallReels : HD Wallpapers
WallReels : HD Wallpapers
Developer: ArrowWalls
Price: Free

Widgeet

Το Widgeet είναι αυτό που έψαχναν οι λάτρεις των Widgets, αφού με τη βοήθεια του μπορείτε να στολίσετε την οθόνη σας, με δεκάδες, ΠΛΗΡΩΣ προσαρμόσιμα Widgets, με διάφορες λειτουργίες.

Ξεκάθαρα το μεγάλο όπλο του, είναι οτι τα Widgets του είναι πολύ όμορφα, αλλα πραγματικά οι επιλογές παραμετροποίησης για το κάθε ένα είναι τρομερές, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην το φέρετε στα μέτρα σας.

Από την άλλη, δεν υπάρχει επιλογή να τρέχετε μια εφαρμογή πατώντας ένα Widgets, κάτι που μπορεί να απογοητεύσει μερικούς, αλλά το Widgeet είναι εντελώς δωρεάν, οπότε κάτι θα πρέπει να του συγχωρέσετε.

Widgeet - Color Widget
Widgeet - Color Widget
Developer: Hello Widget
Price: Free

Sense Weather

Το Sense Weather είναι μεταξύ μας, μια ψιλοάχρηστη εφαρμογή για την τώρα, αφού είναι Beta.. βαρέως, αλλα λίγο η εμφάνιση της, και λίγο το γεγονός οτι δημιουργήθηκε απο τα Oneplus Labs, με κάνουν να τη βλέπω με καλό μάτι.

Βασικά, μιλάμε για μια εφαρμογή καιρού, η οποία δεν προσπαθεί να σας βομβαρδίσει με πληροφορίες που πιθανότατα σας είναι άχρηστες, και να σας παρουσιάσουν γρήγορα και ξεκάθαρα για της συνθήκες έξω.

Ένα κινούμενο Wallpaper που “φερνει” λίγο στις συνθήκες που επικρατούν, θερμοκρασία πραγματική, αισθητή θερμοκρασία και η ελάχιστη/μέγιστη θερμοκρασία για την ημέρα… και αυτά είναι.

Θεωρητικά, όταν πατάτα παρατεταμένα πάνω στο Wallpaper το Sense Weather χρησιμοποιεί δόνηση και ήχους για να σας δώσει ακόμα μια αίσθηση του καιρό, αλλα για την ώρα, ότι καιρό και να κάνει έξω, ακούγονται.. πουλάκια.  Λογικά, βγαίνοντας απο τη Beta, η εφαρμογή θα είναι αρκετά πιο πλήρης, οπότε κρατήστε τη στα ραντάρ σας.

Sense Weather
Sense Weather
Developer: OneLab by OnePlus
Price: To be announced

1 Edge – Float Edge Panels

Τα Floating Panels ήταν πολύ της μόδας μια εποχή, και τώρα τελευταία είχαν κάνει μια μικρή κάμψη, αλλά με το 1 Edge, επιστρέφουν δυναμικά.

Με το 1 Edge, ένα συρτάρι φωλιάζει σε μια απο τις πλευρές τις συσκευές σας, και μπορείτε να το καλέσετε με ένα Swipe προς τα μέσα απο την πλευρά που θα επιλέξετε. Εκει μπορείτε να βρείτε τις εφαρμογές που χρησιμοποιείται πιο συχνά, ημερολόγιο, χρονόμετρο, έναν RSS Reader, ακόμα και έναν μετρητή νερού, με ωραία Animations ο οποίος σας δείχνει πόσο νερό έχετε πιει μέσα στη μέρα, αρκεί να θυμάστε να τον ενημερώνετε.

Το καλύτερο από όλα βέβαια, είναι ότι το 1 Edge είναι προσβάσιμο από ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ μέσα στο UI της συσκευής, αφού είναι πάντα on-top ότι και αν κάνετε εσείς από πίσω.

1 Edge - Float Edge Panels
1 Edge - Float Edge Panels
Developer: Ruffy
Price: Free

Rewind: Music Time Travel

Πώς θα ήταν αν ανοίξατε την αγαπημένη σας μουσική εφαρμογή το 1991; Ή το 1965; Ποιες είναι οι μεγαλύτερες επιτυχίες εκείνη την εποχή; Ποιοι είναι οι κορυφαίοι καλλιτέχνες ή τα ανερχόμενα αστέρια; Ποια είναι τα σημαντικότερα γεγονότα που βοήθησαν να διαμορφωθεί το μέλλον της μουσικής;

Το Rewind είναι μια εφαρμογή ιδέας που σας επιτρέπει να ταξιδέψετε στο χρόνο πίσω στην αγαπημένη σας εποχή της μουσικής. Ζήστε πίσω στα τέλη της δεκαετίας του ’60 όπου η ψυχεδελική μουσική μεγάλωνε ή στα τέλη της δεκαετίας του ’70 όταν το Punk και η Disco συνέτριβαν το mainstream. Το Rewind προσφέρει έναν νέο τρόπο για να ανακαλύψετε μουσική βασισμένη στο πλαίσιο με λίγη νοσταλγία.

Για κάθε χρόνο, μπορείτε να απολαύσετε μια ατελείωτη ροή κομματιών και βίντεο. Παίξτε προεπισκοπήσεις 30 δευτερολέπτων και ανακαλύψτε μουσική που χάσατε όλα αυτά τα χρόνια. Όλο το περιεχόμενο αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένο  ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ με το TIDAL. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο αρνητικό του, αφού το Tidal είναι με διαφορά το πιο “μικρό” Streaming Service μουσικής, σε σχέση με τα Youtube Music, Spotify, Apple Music κτλ, οπότε αν είχαμε επιλογή και για αυτά τα τρία αυτόματα θα γινόταν ΠΟΛΥ καλύτερη η εφαρμογή.

Αλλά τι να κάνς; Α κατσεις α μαλώις;

Σε κάποια τραγούδια θα βρείτε πάντως και Youtube, αλλα αυτά ειναι ελάχιστα για την ώρα.

Rewind: Music Time Travel
Rewind: Music Time Travel
Developer: Z.H.
Price: Free

Ruppu

Το Ruppu είναι λέξη σικελικής διαλέκτου που σημαίνει κόμπος. Τι σημαίνει αυτό για την εφαρμογή; Τίποτα απολύτως, αλλα το αναφέρουν οι δημιουργοί του, οπότε σας το λέω και εγώ για να μοιράσω τη γνώση.

Το Ruppu, είναι μια εφαρμογή που μπορεί να καρφιτσώσει στις ειδοποιήσεις σας ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ θέλετε για να μην το ξεχάσετε.

Σύνδεσμοι, βίντεο, ήχοι, φωτογραφίες, σημειώσεις, εφαρμογές, τοποθεσίες, PDF, και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, μπορούν να καρφιτσωθούν στο Notification Panel σας, και να μείνουν εκεί μέχρι να τα σβήσετε με το χέρι.

Μάλιστα αν θέλετε το Ruppu να σας θυμίσει παραπάνω απο ένα πράγματα, μπορείτε να τα προσθέσετε όλα, και η εφαρμογή θα τα κάνει Stack όλα στις ειδοποιήσεις, για να τα έχετε όλα στη διάθεση σας, χωρίς να γεμίζει αναίτια η μπάρα ειδοποιήσεων σας.

Θα βρείτε και ένα Widget για να προσθέτετε γρήγορα και εύκολα νέα πράγματα στο Ruppu.

Έξυπνο, χρήσιμο, απλό και τσάμπα. Τα έχει όλα.

Ruppu
Ruppu
Developer: Sangiorgi Srl
Price: Free

Birday – Birthday Manager

Αυτή είναι μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα, που δημιουργήθηκε για να θυμάται και να διαχειρίζεται συμβάντα (και συγκεκριμένα γενέθλια) με απλό και αποτελεσματικό τρόπο.
Η εφαρμογή περιέχει ορισμένες βασικές επιλογές εξατομίκευσης και μια εισαγωγή, καθώς και πολλά κινούμενα σχέδια και το αυτόματο σκοτεινό/ανοιχτό θέμα. Η υποστήριξη και οι ενημερώσεις είναι εγγυημένες!

Το Birday σάς επιτρέπει να εισάγετε τα συμβάντα απευθείας από την εφαρμογή επαφών σας, με ένα απλό σύστημα αγαπημένων και ένα σύνολο στατιστικών για να ανακαλύψετε!

◾ Απλό χρονοδιάγραμμα συμβάντων (με αφαιρούμενες εικόνες, ομαδοποιημένες ανά μήνα), που περιέχει την επόμενη ημερομηνία και το όνομα κάθε ατόμου
◾ Υποστήριξη για γενέθλια, επετείους, ονομαστικές εορτές, επετείους θανάτου και άλλα!
◾ Σύστημα αγαπημένων, για να συγκεντρώσετε τα αγαπημένα σας συμβάντα και να δείτε περισσότερες πληροφορίες, καθώς και ένα εύχρηστο πεδίο σημειώσεων
◾ Γενέθλια / εκδηλώσεις από εισαγωγή επαφών! Έξυπνη ανίχνευση διπλότυπων
◾ Διαγράψτε, μοιραστείτε ή επεξεργαστείτε εύκολα κάθε γενέθλια
◾ Προσαρμόσιμη ειδοποίηση την ημέρα της εκδήλωσης!
◾ Ανοιχτά και σκοτεινά θέματα.
◾ Επιλογή προφορά (η προφορά συστήματος περιλαμβάνεται στο Android > 12)
◾ Γρήγορη και αξιόπιστη γραμμή αναζήτησης και επιλογέας τύπων!
◾Σειρά γρήγορης ματιάς που περιέχει τα γεγονότα στις επόμενες 10 ημέρες!
◾ Ετήσια επισκόπηση (βασική ή προχωρημένη), για να δείτε όλα τα συμβάντα σας σε μία οθόνη
◾ Απενεργοποιήστε τη δόνηση και πολλές ακόμη χρήσιμες επιλογές!
◾ Πρώτη εισαγωγή και όμορφα κινούμενα σχέδια
◾ Υλικό 3 διαμορφώσιμα γραφικά στοιχεία (ελάχιστα και πλήρη)
◾ Αυτόματη εισαγωγή από επαφές κατά την εκκίνηση
◾ Εισαγωγή/εξαγωγή CSV και JSON

Birday - Birthday Manager
Birday - Birthday Manager
Developer: m.i.n.a.r.
Price: Free

Coffee Golf

Ας κλείσουμε με ένα παιχνιδάκι.

Το Coffee Golf είναι ένα mini golf Game, το οποίο παίζετε με Swipes, όπως δεκάδες άλλα τέτοια παιχνίδια του είδους, μόνο που εδώ υπάρχουν δυο σημαντικά twists που το κάνουν διαφορετικό.

Το πρώτο είναι οτι κάθε πίστα του Coffee Golf έχει 5 τρύπες στις οποίες πρέπει να βάλετε το μπαλάκι σας (κλείστε τα μάτια των παιδιών, έχω ξεφύγει) με όσο το δυνατόν λιγότερες προσπάθειες. Δεν υπάρχει κάποια σειρά, πρέπει απλά να το βάλετε και στις 5.

Το δεύτερο και πιο σημαντικό Twist, είναι οτι μπορείτε να παίξετε το Coffee Golf ΜΙΑ φορά τη μέρα, αφού οταν τελειώσετε την πίστα, μπορείτε να παίξετε τον νέο “χάρτη” την επόμενη μέρα μόνο!

Coffee Golf
Coffee Golf
Developer: Shallot Games, LLC
Price: Free

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

1 Comment
  1. Reply
    Κωνσταντινος Λιαγκας 10/08/2023 at 19:11

    Fine

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo