Alchemy: Εν αρχή δημιουργήσατε τον ατμό…

0

alchemyTo Alchemy είναι ένα απο τα πιο εντυπωσιακα παιχνίδια που έχω παίξει τελευταία. Το μόνο σίγουρο είναι οτι θα σας κινήσει την περιέργεια και θα ασχοληθείτε μαζί του. Το πρόβλημα είναι το πότε θα ξεκολλήσετε!

Λέγοντας εντυπωσιακό,μην περιμένετε 3D γραφικά, ορχηστρικές μουσικές και εντυπωσιακό animation. Τα γραφικά είναι 150 εικόνες σε ένα μαύρο background, ο ήχος απλά δεν υπάρχει(εγώ βάζω απο πίσω να παίζει μουσική) και το animation είναι το Drag n drop των εικόνων. Εντυπωσιακή είναι η σύλληψή του, αφού παίρνει κάτι εκπληκτικά απλό και αφηνει την φαντασία σας να κάνει παιχνίδι.

Η ιδέα του παιχνιδιού είναι απίστευτα απλοική. Ξεκινάτε με τα 4 βασικά στοιχεία του κόσμου μας: Νερό, αέρας , Γή, και φωτιά. Απο εκεί και πέρα κάθε συνδιασμός σας φέρνει σε κάτι καινούργιο. Για παράδειγμα νερό και αέρας σας δίνει ατμό, ενώ γη και φωτιά, λάβα! Αν τώρα προσθέσετε στον ατμό και πάλι τη Γη παίρνετε ένα Geyser!! Λογικό ε;

alchemy

Τα ΠΑΝΤΑ ξεκινούν απο εδώ

Κάθε νεό υλικό που ανακαλύπτετε προστίθετε στη λίστα με τα υλικά σας και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να συνδιαστεί με κάτι αλλο και να σας δώσει κάτι καινούργιο. Αν φτάσετε σε αντικείμενο που δεν μπορεί να συνδιαστεί με κάτι άλλο εμφανίζετε πλέον με ένα κόκκινο αστεράκι στη λίστα που το υποδεικνύει.

Στο συντριπτικό ποσοστο των περιπτώσεων τα αποτελέσματα βασίζονται απολύτως στη λογική. Π.χ Νερό και ηλεκτρισμός σας δίνουν Υδρογόνο και οξυγόνο(ηλεκτρόλυση). Υπάρχουν και ορισμένες φορές βέβαια που θα χρειαστεί να σκεφτείτε out of the box. Ενα καλό παράδειγμα είναι οτι η ζωή + ένα μανιτάρι σας δίνει ένα… 1up!!(ναι! το μανιταράκι απο το μάριο που σας δίνει μια ζωή!)

Μέχρι τώρα υπάρχουν 360 διαφορετικά αντικείμενα να ανακαλύψετε(είναι ΠΟΛΥ πιο δύσκολο απο οτι φαντάζεστε). Μπορείτε να δείτε hints απο την επιλογή Need a hint του παιχνιδιού, αλλα οι πραγματικοί παίκτες δε χρειάζονται walkthrough!!
Για να συνδιάσετε τα αντικείμενα μεταξύ τους αρκεί να το πάρετε και να το σύρετε πάνω στο άλλο(απο τα Setting αλλάζει σε 2 απλά πατήματα, μια στο ένα και μια στο άλλο)

Στην οθόνη του παιχνιδιού υπάρχουν 3 βασικά εικονίδια το ερωτηματικό, το σύν και το Undo. Ξεκινώνοντας απο το τέλος, το undo κάνει αυτο που φαντάζεστε(σας πάει ένα βήμα πίσω) αλλα είναι διαθεσιμο μόνο στην πλήρη έκδοση του παιχνδιού. Το Συν χρησιμοποιείται για να ξαναπροσθέσετε στην αρχική οθόνη οσα αντικείμενα έχετε ανακαλύψει. Με παρατετεμένη πίεση στην οθόνη επιλογής αντικειμένων έχει τη δυνατότητα να επιλέξετε πολλαπλά αντικείμενα και να τα προσθέσετε μαζεμένα, ενώ υπάρχει και ένα Search, σε περίπτωση που ψάχνετε κάποιο συγκεκριμένο.
alchemy alchemy alchemy
Το ερωτηματικό με απλό πάτημα είναι η βοήθεια του παιχνιδιού, έχει ομως και μια πιο χρήσιμη λειτουργία. Αν κάνετε drag πάνω του ένα αντικείμενο θα σας δείξει απο που προήλθε, απο ποια υποπροιόντα δηλαδή αποτελείται.

Το Alchemy είναι ένα πρωτότυπο παιχνίδι που φαίνεται οτι περίμενε τις συσκευές με οθόνη αφής για να λάμψει. Μια απλή ιδέα, και καλή υλοποίηση και έχετε ένα απο τα καλύτερα παιχνίδια για να σκοτώσετε την ώρα σας στο Android!

http://www.youtube.com/watch?v=ARnktqn-WpY

[app]me.zed_0xff.android.alchemy[/app]
Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo