Όντας λάτρης των RPG απο παιδί, η Square Enix μου έχει χαρίσει άπειρες στιγμές διασκέδασης απο τα παιδικά μου χρόνια μέχρι και σήμερα, με το νεότερο Final Fantasy XV να είναι και αυτό ένα ακομα παιχνίδι της σειράς που τερματίζω και ευχαριστιέμαι.

Σε μια κίνηση που δείχνει αν μη τι άλλο τον σεβασμό της ίδιας της Square, στα Final Fantasy, η Ιαπωνική εταιρία παρουσίασε το Final Fantasy XV Pocket edition, την Mobile έκδοση του ‘μεγάλου παιχνιδιού” για Android και iOS.

Προς τιμήν της, η Square δεν προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το ονομα της σειράς με ένα παιχνίδι “αρπαχτή”, οπότε μην περιμένετε να δείτε Puzzle game, η Endless Runner.

Το Pocker Edition, είναι ΟΛΟΚΛΗΡΟ το Final Fantasy XV, ακολουθεί την κανονική ιστορία του παιχνιδιού βήμα προς βήμα, έχει το ιδιο σεναριο, τα ίδια Cutscenes, και το ίδιο Core gameplay με το κανονικό XV.

Το σύστημα μάχης έχει υποστεί αρκετές αλλαγές για να είναι συμβατό με οθόνες αφής, αλλα παραμένει πολύ καλό

Για να το καταφέρει αυτό η S.E., χρειάστηκε να ρίξει ΠΟΛΛΕΣ εργατοώρες, αφού οπως είπαμε το παιχνίδι είναι ένα πλήρες port για φορητές συσκευές, με το Gameplay, τον χειρισμό και τα γραφικά να έχουν υποστεί τις απαραίτητες μετατροπές για να είναι Playable ένα τέτοιο ΑΑΑ game, στην μικρή οθόνη αφής του κινητού σας.

Έτσι ο χειρισμός γίνεται εξ’ολοκλήρου με την αφή σας, είτε taps, είτε swipes, ο σχεδόν Open World χαρακτήρας του παιχνιδιού έχει περιοριστεί λίγο, ενώ φυσικά τα γραφικά δεν έχουν καμία σχέση με την έκδοση των PS4/Xbox One.

Η διαφορά στα γραφικά είναι χαώδης, αλλα απολύτως αναμενόμενη

Στο Final Fantasy XV Pocket Edition, τα εντυπωσιακά γραφικά, το εξαιρετικό Animation, ειδικά στις μάχες, και οι ρεαλιστικές φωτοσκιάσεις, έχουν δώσει τη θέση τους σε Chibi design, με μια ψιλομουντή παλέτα χρωμάτων, ένας συνδυασμός όμως, που αποδίδει τα μέγιστα στο κινητό σας.

Το σύστημα μάχης, παρότι έχει και αυτό αρκετές τροποποιήσεις, συνεχίζει να είναι απολαυστικό, και αντάξιο με αυτό του βασικού παιχνιδιού.

Final Fantasy XV Pocket Edition - Official Launch Trailer [w/subs]

Για πρώτη φορά σε Mobile Game, βρήκα και αρκετές ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με την ποιότητα των γραφικών, αλλα και το Framerate, το οποίο μπορείτε να κλειδώσετε στα 30-45 και 60FPS ανάλογα τις δυνατότητες της συσκευής σας, ή να το αφήσετε ξεκλείδωτο, για να εκμεταλλευτείτε ακόμα περισσότερα, αν το κινητό/Tablet σας υποστηρίζει μεγαλύτερους ρυθμούς ανανέωσης.

Η ιστορία του Noctis και των τριών φίλων του που σαν φίλοι απο τα Lidl ταξιδεύουν μέσα απο κινδύνους για να πάνε τον νεαρό πρωταγωνιστή να παντρευτεί (ενώ όλοι ξέρουμε οτι έπρεπε να παντρευτεί την Cindy στην αρχή του παιχνιδιού και Gameover), διαρκεί για 10 Chapters στην Mobile έκδοση του παιχνιδιού, απο τα οποία το πρώτο είναι διαθέσιμο εντελώς δωρεάν μέσω του Google Play.

Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα ξεκλειδώσετε μέσω In-App Purchase, με την Square να χρεώνει $0.99 για το δεύτερο και τρίτο Chapter, και απο $3.99 για τα Chapters 4 εώς και 10.

Αν αποφασίσετε να ξεκλειδώσετε ολα τα Chapters με τη μία, τότε θα πληρώσετε $19.99.

Το Final Fantasy XV Pocket Edition, είναι ΤΟ καλύτερο Port παιχνιδιού για Mobile συσκευές, με την Square να έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, που τουλάχιστον για μένα αξίζει σίγουρα το 20αρικο, ειδικά αν δεν έχετε παίξει το παιχνίδι σε μια απο τις μεγάλες κονσόλες.

Βέβαια για να κάνω και τον δικηγόρο του διαβόλου, στα ίδια λεφτά βρίσκετε πλέον το κανονικό XV για PS4, οπότε ίσως τα χρήματα που ζητάει το Pocket Edition να είναι και πολλά. Η φορητότητα όμως, χρεώνεται πάντα παραπάνω.

Τέλος διατηρώ τις ελπίδες μου οτι θα δουμε αυτή την έκδοση και στο Switch, αν και δύσκολο.

0 0 vote
Article Rating
Παρακολουθήστε τα σχόλια
Ενημέρωση για
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments