Τι είναι αυτό το “Wordle” και έχουν κολλήσει όλοι;

1

Αν δε ζεις κάτω από από καμία πέτρα, Ή ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΕ ΑΝΑΝΑΑΑΑ, τότε σίγουρα θα έχει πάρει κάπου το μάτι σου το Wordle τις τελευταίες ημέρες.

ΗΝΤΑΝΕ ΚΙΟΝΕ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΤΟ WORDLE ΟΜΩΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ;

Το Wordle είναι ένα παιχνίδι, λίγο-πολύ, που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε κρεμάλα και MasterMind για όσους είστε αρκετά γέροι για να θυμάστε το Mastermind.

Μπαίνεις σε αυτή τη σελίδα, η οποία κάθε μέρα φιλοξενεί μια νέα λέξη 5 χαρακτήρων, και έχεις 6 προσπάθειες να τη βρεις, χωρίς καμία ένδειξη, πέραν του ότι είναι λέξη 5 χαρακτήρων,

 

Το ξέρετε το MasterMind ή να αρχίσω να νιώθω γέρος;

Ξεκινάς λοιπόν γράφοντας μια τυχαία λέξη με 5 γράμματα οι χαρακτήρες της οποίας έχουν 3 πιθανότητες

  1. Να υπάρχουν στη λέξη, αλλα σε άλλη θέση απο αυτή που τη βάλατε (εξού και το Mastermind) οπότε θα γίνουν κίτρινα
  2. Να υπάρχουν στη λέξη ακριβώς στο σημείο που τα βάλατε, π.χ το Α σαν δεύτερο γράμμα, οπότε θα γίνουν πράσινα.
  3. Να μην υπάρχουν στη λέξη, οπότε θα γίνουν γκρί.

Έτσι, ουσιαστικά βασίζεστε στα 5 αρχικά γράμματα που θα διαλέξετε με τη λέξη σας, για να πάρετε τα πρώτα στοιχεία που θα σας λύσουν τον γρίφο.

Το γεγονός ότι θα πρέπει να γράψετε μόνο πραγματικές λέξεις, κάνει τη διαδικασία εξίσου εύκολη ΚΑΙ δύσκολη, ανάλογα με το πόσο καλά είναι τα Αγγλικά σας, ενώ σε κάθε περίπτωση, είτε το λύσετε είτε όχι, έχετε στη διάθεση σας, μόνο μια λέξη την ημέρα.

Είναι λίγο Spoiler, αλλα ντάξει,. Για σήμερα αυτή ειναι η απάντηση.

Το γεγονός οτι ο δημιουργός του παιχνιδιού, Josh Wardle, δεν πατένταρε την ιδέα του πριν ανεβάσει το Wordle , είχε ως αποτέλεσμα να εμφανιστούν ΔΕΚΑΔΕΣ κλώνοι του παιχνιδιού, με το Sweardle να έχει μόνο βρισιές για πιθανές λέξεις, το Hello Worldl να είναι η νέα Ultra έκδοση, που παίζεις όσες φορές θες, και διαλέγεις και πόσα γράμματα θες να έχει η λέξη, και το Word Master, που είναι η έκδοση για Έλληνες, με Ελληνικές λέξεις.

Ολα τα παραπάνω, συν το Original Wordle είναι Webapps, που σημαίνει οτι είναι προσβάσιμα σχεδόν απο ολες τις συσκευές σας (κινητά Tablet, Laptop, PC) χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάτι, οπότε μπορείτε να μπαίνετε μια φορά τη μέρα, να ακονίζεται για 10 λεπτά το μυαλό σας, και να συνεχίσετε την ημέρα σας.

Ρίξτε ένα γύρο στο Wordle

 

Tags:

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo