CoPilot Live – Η καλύτερη δωρεάν λύση για offline πλοήγηση

0

Copilot-LiveΑπο την αρχή σχεδόν της κυκλοφορίας τους, οι συσκευές Android έρχονται πακέτο με δέκτη GPS, που πλέον είναι αναγκαίο χαρακτηριστικό για Low και high end συσκευές.

Αντίθετα με τα άλλα λειτουργικά στο Android έχουμε την ευχέρεια των Google maps, οι οποίοι πλέον υποστηρίζουν και πλοήγηση, έχοντας όμως ένα μειονέκτημα. Απαιτούν σύνδεση δεδομένων. Και μπορεί μόλις βρεί τη διαδρομή να μπορείτε να κλείσετε το 3G, αν κατα τύχη χάσετε το δρόμο, θα σας στοιχίσει σε στάσεις και…megabyte!

Στο Google Play δόξα το θεό υπάρχουν αρκετές λύσεις για Offline πλοήγηση, αλλα επειδή κρίση έχουμε και τα λεφτά είναι λίγα, ήρθε η ώρα να δούμε μια – σχεδόν – δωρεάν λύση. CoPilot Live!

Απο την πρώτη οθόνη κιολας του CoPilot θα αντιληφθείτε οτι οι άνθρωποι πίσω την εφαρμογή έχουν δουλέψει αρκετά για να κάνουν τη χρήση της στο δρόμο όσο το δυνατόν πιο εύκολη γίνεται.  Ένα μόνο παράπονο εδώ, αφού το ξ στα ελληνικά έχει αλλαχθεί με το ζ ,πράγμα που άθελα του μου προκαλεί πονοκέφαλο κάθε φορά που βλέπω το “εζοδος”!

Το User Interface είναι φιλικό με πάρα πολλές παραμέτρους για να τροποποιήσετε, και δε θα έχετε κανένα πρόβλημα να βρείτε απο την πρώτη κιολας χρήση ότι χρειάζεστε χωρίς πολύ κόπο.

Οι χάρτες της εφαρμογής είναι της Navteq και η κάλυψη είναι αρκετά καλή είτε μιλάμε και αστικά κέντρα είτε για χωριά και λοιπές περιοχές. Οι οδοί είναι σε μεγάλο ποσοστό σωστοί με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Στην δωρεάν έκδοση έχετε στη διάθεσή σας μονάχα τους δισδιάστατους χάρτες, οι οποίοι είναι λεπτομερείς και με ευδιάκριτες σημάνσεις για ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει, ενώ τα Pois(Σημεία ενδιαφέροντος) είναι υπερπλήρη ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές, δίνοντας σας εκτός απο τις διευθύνσεις, και τα τηλέφωνα επικοινωνίας των καταστημάτων που σας ενδιαφέρουν.

Μπορείτε έτσι με άνεση να ανακαλύψετε Βενζινάδικα, αξιοθέατα, ξενοδοχεία, εστιατόρια,συνεργεία, φαρμακεία και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, γύρω απο την τρέχουσα τοποθεσία σας, ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή του χάρτη.

Εκτός αυτών μέσω της συσκευής, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα δεδομένα σας “στο σύννεφο” για να κρατήσετε αγαπημένες διαδρομές, αλλα και να ποστάρετε μέσω κοινωνικών δικτύων τις διαδρομές σας αλλα και πότε τις ολοκληρώνετε(ειλικρινά, μην το κάνετε αυτό!)

Στην αρχή της παρουσίασης σας μίλησα για μια -σχεδόν- δωρεάν λύση, αφού μπορεί το CoPilot να είναι δωρεάν, έρχεται όμως μουγγό! Στην δωρεάν έκδοση δεν παρέχονται φωνητικές οδηγίες πλοήγησης, πράγμα που σημαίνει οτι θα πρέπει να έχετε το νού σας στο τηλέφωνο αρκετά συχνά για να βεβαιωθείτε οτι δε θα χάσετε κάποια έξοδο.

Εκτός των φωνητικών εντολών, απόντες απο την δωρεάν έκδοση, είναι τόσο οι τρισδιάστατοι χάρτες, όσο και η δυνατότητα κατεβάσματος περισσότερων του ενός χάρτη.

Μαζί με τα παραπάνω, αν αποφασίσετε να δώσετε τα 30 ευρώ που σας ζητάει η εφαρμογή, θα έχετε και την προβολή “ClearTurn” η οποία σε κάθε διασταύρωση σας υποδυκνείει με ξεκάθαρη εικόνα πια λωρίδα θα πρέπει να ακολουθήσετε.

Ακόμα όμως και χωρίς το premium πακέτο, το CoPilot είναι μια “τίμια” λύση , αφού οι πολλοί καλοί χάρτες και η πλήρης λειτουργικότητα πέρα των φωνητικών εντολών, την καθιστούν μια απο τις καλύτερες εφαρμογές του είδους.

[app]com.alk.copilot.mapviewer[/app]
Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo