Με το νέο έτος να ετοιμάζεται να μπεί στη ζωή μας, οι περισσότεροι βάζουν προσωπικούς στόχους , ωστε το 2016 να είναι μια πιο γεμάτη χρονιά. Άλλοι θέλουν να αδυνατίσουν, άλλοι να γυμναστούν, άλλοι να σταματήσουν μια κακή συνήθεια, και άλλη να μάθουν ηλεκτρική κιθάρα ωστε να μπορούν να παίζουν τουλάχιστον τις πιο γνωστές εισαγωγές ( :P).

Τι θα λέγατε για το 2016 να μαθαίναμε.. Braille;

Braille, ή Μπράιγ, όπως διαβάζετε, για όσους δεν ξέρουν, ονομάζεται το σύστημα γραφής και ανάγνωσης των ανθρώπων με δυσκολία στην όραση.

Ο κώδικας Braille αποτελείτε απο έξι ανάγλυφες κουκκίδες σαν το κεφαλάκι μιας καρφίτσας οι οποίες είναι τοποθετημένες ανά τρεις, σε 63 συνολικά, διαφορετικούς συνδιασμούς, οι οποίοι αντιστοιχούν στα γράμματα και αριθμούς.

Έτσι όσοι δυσκολεύονται να δούν, μπορούν να διαβάσουν με την αφή, ψηλαφώνοντας τις κουκίδες αυτές.

Το Μαθε Braille είναι μια Ελληνική , η οποία δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και της Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας, έχει ως στόχο να σας διδάξει και να σας βοηθήσει να εξασκήσετε όσα μάθετε για τον κώδικα Braille.

Όσοι έχετε στη ζωή σας κάποιον άνθρωπο με δυσκολία στην όραση που γνωρίζει τον κώδικα Braille, κάντε του μια μεγάλη έκπληξη, μαθαίνοντας τα βασικά του τρόπου γραφής του.

Μάθε Braille
Μάθε Braille
0 0 vote
Article Rating
Παρακολουθήστε τα σχόλια
Ενημέρωση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments