Πέμπτη, Οκτώβριος 24, 2019
Αρχική Εφαρμογές Ελληνικές Εφαρμογές Μάθε Braille: Μια διαφορετική εκπαιδευτική εφαρμογή

Μάθε Braille: Μια διαφορετική εκπαιδευτική εφαρμογή

-

- Advertisement -

Με το νέο έτος να ετοιμάζεται να μπεί στη ζωή μας, οι περισσότεροι βάζουν προσωπικούς στόχους , ωστε το 2016 να είναι μια πιο γεμάτη χρονιά. Άλλοι θέλουν να αδυνατίσουν, άλλοι να γυμναστούν, άλλοι να σταματήσουν μια κακή συνήθεια, και άλλη να μάθουν ηλεκτρική κιθάρα ωστε να μπορούν να παίζουν τουλάχιστον τις πιο γνωστές εισαγωγές ( :P).

Τι θα λέγατε για το 2016 να μαθαίναμε.. Braille;

Braille, ή Μπράιγ, όπως διαβάζετε, για όσους δεν ξέρουν, ονομάζεται το σύστημα γραφής και ανάγνωσης των ανθρώπων με δυσκολία στην όραση.

Ο κώδικας Braille αποτελείτε απο έξι ανάγλυφες κουκκίδες σαν το κεφαλάκι μιας καρφίτσας οι οποίες είναι τοποθετημένες ανά τρεις, σε 63 συνολικά, διαφορετικούς συνδιασμούς, οι οποίοι αντιστοιχούν στα γράμματα και αριθμούς.

Έτσι όσοι δυσκολεύονται να δούν, μπορούν να διαβάσουν με την αφή, ψηλαφώνοντας τις κουκίδες αυτές.

- Advertisement -

Το Μαθε Braille είναι μια Ελληνική εφαρμογή, η οποία δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και της Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας, έχει ως στόχο να σας διδάξει και να σας βοηθήσει να εξασκήσετε όσα μάθετε για τον κώδικα Braille.

Όσοι έχετε στη ζωή σας κάποιον άνθρωπο με δυσκολία στην όραση που γνωρίζει τον κώδικα Braille, κάντε του μια μεγάλη έκπληξη, μαθαίνοντας τα βασικά του τρόπου γραφής του.

Μάθε Braille
Μάθε Braille

- Advertisement -
Aggelos Pap
Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Αφήστε ένα σχόλιο

avatar
  Παρακολουθήστε τα σχόλια  
Ενημέρωση για

Διαβάστε επίσης!