Το 2018 πλησιάζει στο τέλος του αγαπητέ αναγνώστη, και πιθανότατα τις επόμενες μέρες θα βρείς αρκετό ελεύθερο χρόνο. Νομιζες οτι στο χρόνο αυτό θα άπλωνες την αρίδα σου και θα ξεκουραζόσουν; Όχι φυσικά, θα δοκιμάζεις εφαρμογές, γιατι έτσι αποφάσισα. Συγνώμη.

Square Home 2

Θυμάστε τα Windows Mobile; Όχι; Καλύτερα. Πέρα απο την σταθερότητα του λειτουργικού της Microsoft, και των ελάχιστων απαιτήσεων απο Hardware για να τρέξει αξιοπρεπέστατα, το επόμενο πράγμα που ίσως να αξίζει αναφοράς ήταν το UI της αρχικής οθόνης του.

Το Square Home 2 είναι ένας απο τους καλύτερους τρόπους να αναπαράγετε το Feeling των Windows Phone στο Android κινητό σας, με smooth animations, μηδενικά bugs, και πάρα πολλές επιλογές παραμετροποίησης.

TouchBar for Android

Αφήνουμε τα Windows και πιάνουμε τα Mac. Ξέρετε τι εστί Touchbar; Στα τελευταία Macbook η Apple πρόσθεσε μια μπάρα αφής, η οποία προβάλει μεταβαλλόμενα Shortcuts ανάλογα με την εφαρμογή που τρέχετε.

Εδώ δεν έχει καμία σχέση, αφού το Touchbar for android, είναι ένα πτυσόμενο μενού που σας προσφέρει πρόσβαση σε πολυάριθμες ρυθμίσεις και ενέργειες απο οποιοδήποτε σημείο της συσκευής σας. Δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί, αλλα η ευκολία χρήσης της εφαρμογής, και οι πραγματικά πάρα πολλές επιλογές το κάνουν μια ενδιαφέρουσα επιλογή.

TouchBar for Android
TouchBar for Android
Developer: AleCot Labs
Price: Free

Volume Pie

Πόσες πιθανότητες έχετε να δείτε το Android 9.0 στη συσκευή σας; Τι; Λίγες; Τιιι; Έχετε LG/HTC;; Ε τότε το Volume Pie σας ενδιαφέρει.

Η μικρή αυτή εφαρμογή μετατρέπει το Volume Slider σε ένα πολλαπλό Slider στο στυλ του Android 9.0,  με τη δυνατότητα να προσαρμόσετε αρκετά πραγματάκια στις προτιμήσεις σας, κάνοντας το, νομίζω, ακόμα καλύτερο απο το Default Slider του Android Pie.

VolumePie
VolumePie
Developer: AleCot Labs
Price: Free

Typing Hero

Typing Hero

To Typing Hero είναι μια ακόμα εφαρμογή που η λειτουργία της μάλλον θα έπρεπε να είναι διαθέσιμη εξ’ορισμού σε κάθε Smartphone εκει έξω. Η λογικη της ειναι απλή, και η χρησιμότητα τεράστια.

Στην ουσία, με τη βοήθεια του Typing Hero, δημιουργείτε λέξεις-συντομεύσεις, στις οποίες μπορείτε να ορίσετε τη “μετάφραση”. Για παραδειγμά αν χρειάζεται να γράφετε πολύ συχνά τη διέυθυνση σας, μπορείτε να φτιάξετε μια συντόμευση “xadr” και ως μετάφραση να γράψετε ολόκληρη τη διεύθυνση σας.

Έτσι κάθε φορά που την ώρα που πληκτρολογείτε, γράφετε την λέξη xadr θα εμφανίζεται στο κείμενο ολόκληρη η διεύθυνση σας, χωρίς να χρειάζεται να τη γράφετε κάθε φορά. 

SpotyTube

Το Spotytube στην θεωρία είναι μια υπηρεσία που έχει ως στόχο να ομαδοποιεί τραγούδια και να σας προσφέρει λίστες στα πρότυπα του Spotify με τα τραγούδια ομως να προέρχονται απο το Youtube. Αυτή ειναι η βιτρίνα.

Ο πραγματικό λόγος που θα το κατεβάσετε ειναι επειδή μπορείτε να αναζητήσετε τραγούδια στο Youtube και να τα αφήσετε να παίζουν στο παρασκήνιο ή σε PiP Mode, κάτι που η επίσημη εφαρμογή του Youtube για την ώρα δεν επιτρέπει, εκτός και αν εχετε YT Red, το οποίο δεν ειναι διαθέσιμο στη χώρα μας.

Picai – Smart AI Camera

To Picai, μπορεί να μην ειμαι σίγουρος πως προφέρεται αλλα απο την άλλη νομίζω οτι μπορώ με σχετική σιγουριά να σας περιγράψω τι κάνει.

Αναλύει τη σκηνή και χρησιμοποιεί εξειδικευμένους αλγόριθμους αναγνώρισης για να σας προτείνει τα πιο ενδεδειγμένα φίλτρα για να δώσετε μια διαφορετική διάσταση στη φωτογραφία που θα τραβήξετε. 

Μεταξύ μας τώρα, πιθανότατα απλά πετάει φιλτρα στην τύχη, αλλα η ζωντανή προεπισκόπηση του τελικού αποτελέσματος, και η εύκολη χρήση της εφαρμογής αξίζει μια δοκιμή, αν χρειάζεστε τη λειτουργία του.

Picai - Smart AI Camera
Picai - Smart AI Camera

Focusbot

Οι περισπασμοί που προέρχονται απο το κινητό μας καθημερινά πλέον, είναι πάρα πολύ για να μπορούν να ελεγχθούν αποτελεσματικά οταν αποτελούν πρόβλημα.

Οταν λοιπόν πρέπει να συγκεντρωθείτε, το Focusbot αναλαμβάνει να φιλτράρει και να περιορίσει σημαντικά την ενόχληση απο τις ειδοποιήσεις που έρχονται σωρηδόν.

Αυτό που κάνει το Focusbot εξαιρετικό ομως, είναι οτι οι ειδοποιήσεις δεν χάνονται, οπότε μπορείτε να τις δείτε αργότερα με την ησυχία σας, ενώ προσφέρει και δυνατότητα αυτόματης διαχείρησης κλήσεων και μηνυμάτων όσο είναι ενεργό, είτε αφήνοντας τα να φτάσουν στα αυτιά σας αν ειναι απο σημαντικές επαφές, είτε απαντώντας τα αυτόματα.

Focusbot: Mute Notifications, Autoreply, Focus
Focusbot: Mute Notifications, Autoreply, Focus

Notistory 

Το Notistory δεν ειναι η αυτοβιογραφία του Νότη Σφακιανάκη, αλλα μια διαφορετική και σε ορισμένα σημεία, καλύτερη έκδοση των ειδοποιήσεων για το Android.

Το μεγάλο οπλο του Notistory είναι η δυνατότητα απευθείας απάντησης σε Emails και μηνυμάτα των περισσότερων εφαρμογών(
Gmail, Facebook, Facebook Messenger, Twitter, Line, KakaoTalk, WeChat, WhatsApp και QQ) ενώ αν θέλετε μπορείτε να διαβάσετε τα μηνύματα απο αυτές τις υπηρεσίες χωρίς να φανούν οτι “διαβάστηκαν” στον αποστολέα.

Εξίσου χρήσιμο χαρακτηριστικό ειναι και η δυνατότητα να ορίσετε μια λέξη κλειδί, η οποία οταν εμφανίζεται σε Emails και μηνύματα, η ειδοποίηση εμφανίζεται ακόμα και αν έχετε ενεργοποιήσει κάποιο DND Mode, για να σιγουρευτείτε οτι δε θα χάσετε κάποιο σημαντικό μήνυμα.

notistory - All notifications at a glance
notistory - All notifications at a glance
Developer: whowhoLab
Price: To be announced

Command & Conquer: Rivals PVP

Το Rivals είναι ένα Spin off της ιστορίκής σειράς C&C , η οποία δυστυχώς ελαχιστα κοινά έχει με τα πολύ γνωστά παιχνίδια στρατηγικής. Οι δυο παρατάξεις (NOD & GDI) επιστρέφουν, οπως και ορισμένες γνωστές μονάδες της σειράς, αλλα μέχρι εκει.

Κατα τα άλλα, το Rivals είναι κατα βάση ένα PVP Game στο οποίο παράγετε μονάδες οι οποίες ειναι καλές απέναντι ένα ειδος εχθρών και αδύναμες απέναντι σε ένα άλλο, με μια μορφή που θυμίζει λίγο το πέτρα-ψαλίδι-χαρτί, και σκοπός σας είναι να έχετε υπο την κατοχή σας τα σημεία κλειδιά του χάρτη για αρκετό χρόνο , μέχρι να ετοιμαστεί ένας πύραυλος που θα κάνει τα HQ του αντιπάλου κομματάκια.

Διασκεδαστικό στην αρχή, αλλα η μοναδική σχέση με τα Command And Conquer το ονομα του.

Αφήστε ένα σχόλιο

avatar
  Παρακολουθήστε τα σχόλια  
Ενημέρωση για