[Mega App Review] AndroMoney – Διαχειριστείτε Αποτελεσματικά τα Οικονομικά σας!

1

Μία από τις πολλές παραμέτρους που συμβάλλουν σε μια ήρεμη οικογενειακή ζωή, είναι και η διαχείριση των οικονομικών μας.

Μια υποχρέωση που λίγοι αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας με τάξη και αποτελεσματικότητα, ώστε να μην βρεθούν προ εκπλήξεων στο μέλλον. Άμεσο ή Μακρινό.

Η κατανόηση των εξόδων και η καταγραφή των εσόδων της οικογένειάς μας, μπορεί να μας βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό στις μελλοντικές αποφάσεις μας και να καταδείξει τις πραγματικές οικονομικές μας δυνατότητες.

Σε αυτό σύμμαχό μας μπορούμε να έχουμε – όπως συνήθως γίνεται σε πολλές περιπτώσεις – το κινητό μας τηλέφωνο και μια σχετική εφαρμογή, όπως για παράδειγμα το AndroMoney.

AndroMoney ( Expense Track )
AndroMoney ( Expense Track )
Developer: AndroMoney
Price: Free

Ένα application που έχει σχεδιαστεί για φορητές συσκευές και το οποίο θα μας βοηθήσει να βάλουμε σε τάξη τα οικονομικά μας και να γνωρίζουμε που ξοδεύουμε τα χρήματα μας κάθε μήνα.

Το AndroMoney το χρησιμοποιώ κοντά ένα χρόνο τώρα και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από τη δωρεάν του έκδοση, η οποία κρύβει πολλές δυνατότητες και παραμετροποιήσεις.

Το γεγονός ότι έχει πάνω από 1 εκατομμύριο λήψεις και ότι σε 261.000 αξιολογήσεις έχει μια βαθμολογία της τάξης των 4.9* λέει πολλά.

Αφού κάνετε την εγκατάστασή του – η οποία θα δεσμεύσει μόλις 24.8MB από τον αποθηκευτικό χώρο του κινητού σας – θα σας ανοίξει η παρακάτω εικόνα.

Οι τρεις γραμμές στα αριστερά είναι το μενού με τις πολλές επιλογές του και δίπλα η ημέρα. Το dark mode δεν το αφήνει να φανεί καλά, ωστόσο υπάρχει ένα βελάκι για να αλλάξετε από “Ημέρα” σε “Εβδομάδα” σε “Μήνα” ή σε “Έτος”.

Έτσι με μια γρήγορη ματιά θα μπορείτε να ελέγχετε πόσα έχετε ξοδέψει και πόσα έχετε λάβει από την αρχή της χρονιάς.

Ένα σημαντικό του ατού είναι η χρήση της ελληνικής γλώσσας που ξέρω ότι αρκετοί από εσάς θα εκτιμήσετε δεόντως. Σε γενικές γραμμές η μετάφραση είναι καλή χωρίς όμως να λείπουν και τα ευτράπελα. Πρόβλημα πάντως δεν δημιουργεί.

Δίπλα από την “Ημέρα” υπάρχουν τα δύο βελάκια που σχηματίζουν έναν κύκλο και πολλοί θα τα αναγνωρίσατε ως “συγχρονισμός”. Ναι, πολύ σωστά. Αυτό κάνουν.

Πατώντας τα, όλα τα δεδομένα που θα έχετε καταχωρήσει στο διάστημα που θα χρησιμοποιείτε την εφαρμογή θα περάσουν στο web και συγκεκριμένα στη σελίδα https://web.andromoney.com

Πηγαίνοντας σε αυτή τη διεύθυνση και αφού συνδεθείτε με τον google λογαριασμό σας, θα μπορείτε να βλέπετε και στον υπολογιστή απλά γραφήματα και παρουσιάσεις με τα έσοδα και τα έξοδα ανά μήνα.

Και περνάμε στις τρεις κάθετες τελίτσες στο τέρμα δεξί μέρος της οθόνης. Εκεί θα βρείτε διάφορες επιλογές παραμετροποίησης της εφαρμογής για να τη φέρετε στα μέτρα σας.

Πατώντας τις τελίτσες βλέπετε το παρακάτω μενού –>

Η περίληψη προσθέτει μία ακόμα μπάρα πληροφοριών στην αρχική σας οθόνη με έξοδα (αναλυτικά), ισοζύγιο του μήνα, προϋπολογισμό (θα μιλήσουμε σε λίγο γι’ αυτόν) και αναλυτικά πως ξοδέψατε τα χρήματά σας (μετρητά/κάρτες/τραπεζική μεταφορά).

Με το Φίλτρο μπορείτε να βάλετε φίλτρα και να βλέπετε μόνο τα έξοδα/έσοδα που θέλετε εσείς, οπότε πχ μπορείτε να δείτε πόσα έχετε ξοδέψει σε σουβλάκια όλο το μήνα (αρκεί να καταχωρείτε ξεχωριστά τα σουβλάκια και όχι σε μια γενική κατηγορία πχ “διασκέδαση”).

Το ημερολόγιο είναι προφανής η λειτουργία του, ενώ με την Ταξινόμηση μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο που εμφανίζονται (και τη σειρά) η ημερομηνία, η ώρα ή το ποσό.

Ο “Ορισμός προβολή του λογαριασμού” είναι ο τρόπος για να αλλάξετε εμφάνιση στην αρχική οθόνη, αν και για κάποιον περίεργο λόγο αν επιλέξετε την εναλλακτική εμφάνιση, χάνετε από το μενού των τριών τελείων τις υπόλοιπες επιλογές. Μόλις γυρίσετε στη βασική αρχική οθόνη, αυτές επανεμφανίζονται.

Με την Αξιολόγηση αφήνετε τη βαθμολογία σας για την εφαρμογή και με την Κοινή Χρήση μπορείτε να κοινοποιήσετε την εφαρμογή σε άλλους.

Και περνάμε στις τρεις οριζόντιες γραμμές στο αριστερό άκρο της οθόνης –>

Εκεί, πέρα από την Αναζήτηση (που μπορείτε λεπτομερώς να βρείτε τα πάντα) ή το Λογαριασμός (που έχετε δημιουργήσει στο app) υπάρχει και το πολύ χρήσιμο: Προϋπολογισμός.

Σε αυτό θα ορίσετε έναν μηνιαίο προϋπολογισμό που δεν θέλετε να ξεπερνάτε κι από εκεί και πέρα με μια ματιά θα βλέπετε που είστε κάθε μέρα που περνάει.

Και πόσο κοντά, βεβαίως-βεβαίως, πλησιάζετε στο στόχο, ώστε να μειώσετε ενδεχομένως τα περιττά έξοδα ώστε να τον επιτύχετε. Το στόχο σας.

Οι Κατηγορίες είναι επίσης μία πάρα πολύ σημαντική παράμετρος. Το ίδιο το app έχει προκαθορισμένες και αναλυτικές κατηγορίες εσόδων/εξόδων.

Ωστόσο ο καθένας και η κάθε οικογένεια είναι διαφορετική κι έτσι – απολύτως λογικά – η εφαρμογή σας επιτρέπει να βάλετε και να ορίσετε τις δικές σας κατηγορίες!

Θα τις συνοδεύσετε και με το ανάλογο εικονίδιο (έχει δεκάδες για να επιλέξετε) και στη συνέχεια θα την έχετε διαθέσιμη κάθε φορά που καταχωρείτε έσοδα/έξοδα.

Εδώ το σημαντικό είναι να είστε όσο πιο λεπτομερείς γίνετε, ώστε να μπορείτε στο μέλλον να ανατρέχετε και να ξέρετε ακριβώς που πήγαν τα λεφτά σας.

Από την άλλη, αν βαριέστε, μπορείτε να βάζετε τα έξοδα σε γενικές κατηγορίες, όπως διασκέδαση πχ και στα σχόλια να γράφετε τι ακριβώς κάνατε εκείνη την ημέρα.

Πάμε να δούμε πως γίνεται και η καταχώριση των εσόδων/εξόδων. Πρώτα πατάμε το κουμπί στο κάτω μέρος της αρχικής οθόνης –>

Όταν το πατήσετε, λοιπόν, θα σας βάλει σε αυτή την οθόνη –>

Εδώ γίνονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ-ΟΛΑ. Πάνω-πάνω ορίζετε αν αυτό που θα καταχωρίσετε είναι έσοδο/έξοδο ή μεταφορά (τραπεζική προφανώς).

Ακολουθεί το “0” όπως βλέπετε, όπου εκεί θα βάλετε το ποσό που ξοδέψατε ή που λάβατε.

Πιο κάτω βλέπετε την ημερομηνία. Εδώ μπορείτε να πάτε και πίσω στις ημέρες για να βάλετε κάποιο έσοδο/έξοδο που ξεχάσατε ενδεχομένως.

Στη συνέχεια επιλέγετε σε ποια κατηγορία ανήκει το έσοδο/έξοδο και το λογαριασμό, που σημαίνει αν το πληρώσατε/δεχτήκατε με μετρητά/μεταφορά/πιστωτική κάρτα.

Τα Πλάνο-Αποδέκτης είναι μάλλον αδιάφορα και δεν θα τα χρησιμοποιήσετε, ενώ η Περίοδος αντίθετα είναι αρκετά χρήσιμη.

Εκεί μπορείτε να ορίσετε επαναλαμβανόμενα έσοδα/έξοδα, όπως για παράδειγμα ο μισθός σας ή το ενοίκιο που ενδεχομένως πληρώνετε. Ή ότι άλλο γίνετε επαναλαμβανόμενα.

Ακολουθεί το πεδίο “Σημείωση” όπου μπορείτε να γράψετε πιο αναλυτικά τι ακριβώς ήταν αυτό που καταχωρίσατε και η “Κατάσταση”.

Σ’ αυτό το τελευταίο μπορείτε να ορίσετε αν αυτά τα έσοδα/έξοδα που πρόκειται να καταχωρίσετε θα περιλαμβάνονται ή όχι στον προϋπολογισμό ή στο σύνολο του λογαριασμού σας.

Μπορεί εκείνο το bonus που πήρατε από τη δουλειά να θέλετε να το ξοδέψετε σε gadgetάκια ρε παιδί μου, οπότε δεν θέλετε να μετρήσει στα έξοδα, αλλά θέλετε να έχει καταχωρηθεί.

Κάτι ακόμα στο οποίο πρέπει να αναφερθούμε είναι και τα Στατιστικά που θα βρείτε όταν πατήσετε τις τρεις γραμμές πάνω αριστερά στην αρχική οθόνη.

Εδώ μπορείτε να οπτικοποιήσετε με ωραία γραφήματα το πως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα για εσάς στον εκάστοτε μήνα/ημέρα/εβδομάδα ή και έτος ακόμα!

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα σε Γράφημα πίτας, σε Γράφημα Τάσεων και σε Γράφημα Μπάρας.

Όποια κι αν επιλέξετε θα βρείτε σε κάθε μία – πάνω δεξιά στην οθόνη – το κλασικό μενού για να κάνετε όποιες αλλαγές θέλετε, ή να βάλετε όποια φίλτρα επιθυμείτε.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μενού των τριών σειρών στα αριστερά της αρχικής οθόνης, θα βρούμε και την πολύ χρήσιμη επιλογή των Ρυθμίσεων.

Εκεί έχετε πολλές επιλογές. όπως το να εμφανίζεται αυτόματα ή όχι η αριθμομηχανή, να αυτοματοποιήσετε τη δημιουργία αντιγράφων, να ορίσετε πότε αρχίζει για εσάς η εβδομάδα ή ο μήνας, ή να αλλάξετε τελείως τα προεπιλεγμένα χρώματα της εφαρμογής.

Επιπλέον μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση της ημερομηνίας, να επιλέξετε 12ωρη ή 24ωρη μορφή ώρα ή να ορίσετε κωδικό πρόσβασης ή είσοδο με δαχτυλικό αποτύπωμα.

Κάτω από τις Ρυθμίσεις υπάρχει η πολύ σημαντική επιλογή της Εισαγωγής/Εξαγωγής των δεδομένων που έχετε καταχωρίσει.

Και εδώ οι επιλογές είναι πολλές και σίγουρα θα καλύψουν τους περισσότερους. Μπορούμε να κάνουμε Αντίγραφο δεδομένων είτε σε κάρτα, είτε στο Dropbox, είτε στο Google Drive είτε ακόμα να σας το στείλουν με mail!

Εναλλακτικά μπορείτε να εξάγετε το αρχείο με όλες τις καταχωρίσεις σας όλων των περασμένων μηνών/ετών σε μορφή .csv και να τις αποθηκεύσετε όπου εσείς κρίνετε απαραίτητο.

Στη συνέχεια μπορείτε – σε κάποιο καινούργιο κινητό που θα έχετε αγοράσει ή στο δικό σας αν αποφασίσατε ότι το format είναι η λύση που απαιτείται για να του δώσετε νέα πνοή – να περάσετε το αρχείο και να συνεχίσετε την καταγραφή των εξόδων από εκεί που σταματήσατε!

Το ίδιο βέβαια μπορείτε να κάνετε αν έχετε αποθηκεύσει τα δεδομένα σας στο Dropbox ή στο στο Google Drive κτλ, αφού όλες οι επιλογές προβλέπουν επαναφορά δεδομένων.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθώ και στα widgets που σας δίνει η εφαρμογή, με αποτέλεσμα να απλοποιείται ακόμα περισσότερο η όλη διαδικασία.

Εδώ έχουμε επιλογές για 1×1 / 2×1 / 5×1 και 4×1 για να βρείτε ποια θα χωρέσει στην επιφάνεια του κινητού σας, συνυπάρχοντας με τα υπόλοιπα εικονίδιά σας.

Η πρώτη επιλογή, το 1×1, σου δίνει ένα μικρό κουτάκι το οποίο όταν το πατάς, σε πηγαίνει αμέσως στην επιλογή για να περάσεις κάποιο έσοδο/έξοδο.

Η 2×1 σας εμφανίζει δύο εικονίδια, με το “Α” δεξιά να ανοίγει την εφαρμογή και το αριστερό να ανοίγει τη σελίδα καταχώρισης εσόδων/εξόδων.

Η 5×1 είναι η αγαπημένη μου. Σου επιτρέπει με μια ματιά να δεις που βρίσκεσαι από πλευράς εσόδων/εξόδων χωρίς να ανοίγεις κάθε φορά την εφαρμογή.

Επιπλέον με το κουμπί στα αριστερά (αυτό που έχει το μολύβι και το χαρτί) μπορείτε άμεσα να καταχωρίσετε ένα καινούργιο έσοδο ή έξοδο!

Και πατώντας στη μέση, εκεί που δείχνει τα Έσοδα/Έξοδα/Υπόλοιπο, να αλλάξετε με ένα απλό πάτημα το τι θα δείχνει. Μπορείτε να δείτε πχ τα έξοδά σας και πόσο κοντά είστε να φτάσετε στον προϋπολογισμό που έχετε θέσει, ή να δείτε που ξοδεύετε τα λεφτά σας (μετρητά/κάρτες/Τράπεζα).

Το τελευταίο widget, το 4×1 διατίθεται μόνο στην Ταϊβάν 😛 😛 😛

Με το AndroMoney μπορείτε να βάλετε σε τάξη τα οικονομικά σας και επιπλέον να αποκτήσετε μια εξαιρετική εικόνα των εσόδων και των εξόδων σας.

Είναι ένα πολύ ικανό app, στα ελληνικά που πάντα είναι ένα πλεονέκτημα και με πολλές παραμετροποιήσεις έτσι ώστε να βρείτε και να υλοποιήσετε ό,τι έχετε κατά νου.

Θα σας βοηθήσει να ελέγξετε αποτελεσματικά τα έξοδά σας και να αποκτήσετε μια πιο ειδική εικόνα του τι ξοδεύετε και που.

Είναι πάρα πολύ εύκολο στη χρήση του και με τα έξυπνα widgets, μπορείτε πάρα πολύ γρήγορα, να καταχωρίσετε κάποιο έξοδο/έσοδο τη στιγμή ακριβώς που το κάνετε.

Αρκεί να έχετε μαζί σας το κινητό σας. Επιπλέον δεν χρειάζεται/απαιτεί τη χρήση internet για να δουλέψει και είναι άριστο, ακόμα και στη δωρεάν του έκδοση.

Αξίζει σίγουρα να το δοκιμάσετε! 🙂

AndroMoney ( Expense Track )
AndroMoney ( Expense Track )
Developer: AndroMoney
Price: Free
Nikos Ber
Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo