Μετατρέψτε το Android σας σε Bootable USB Stick, με το DriveDroid

0

Όσοι έχετε συνηθίσει να “παίζετε” με τον υπολογιστή σας, σίγουρα θα βρεθήκατε στην ανάγκη ενός bootable USB Stick με μια έκδοση Linux, σε μια προσπάθεια να συμμαζέψετε τα ασυμμάζευτα μετά απο κάμια μεγάλη ζημιά.

Το DriveDroid, σας δίνει τη δυνατότητα να φορτώσετε ένα image Live λειτουργικού στη συσκευή σας, και να τη μετατρέψει σε bootable device, ωστε να μπορέσετε να αποκτήσετε και πάλι πρόσβαση στα αρχεία σας τη δύσκολη ώρα.

Φορτώνοντας στην εφαρμογή το αντίστοιχο .iso ή .img αρχείο, μπορείτε να τρέξετε στον υπολογιστή σας, τις live εκδόσεις απο τις δημοφιλέστερες διανομές Linux (Mint, Ubuntu, Fedora, OpenSUSE και Arch Linux) αλλα και τα Windows 8.1, με περισσότερα απο 35 διαφορετικά λειτουργικά συστήματα να είναι διαθέσιμα για την ώρα.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί ορισμένα χαρακτηριστικά του Kernel του Android, κάτι που σημαίνει οτι αν έχετε συσκευή με αλλαγμένο kernel απο τον κατασκευαστή, υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσετε προβλήματα.

Σε γενικές γραμμές πάντως στην πλειοψηφία των συσκευών, η εφαρμογή λειτουργεί χωρίς πρόβλημα.

Η εγγραφή του ISO στη συσκευή σας, μπορεί να γίνει πολύ εύκολα με τη χρήση προγραμμάτων οπως το Rufus(έναν αναλυτικό οδηγό μπορείτε να βρείτε εδώ) ενώ για τα Windows η διαδικασία είναι λιγο πιο περιπλοκή.

περισσότερα για την εφαρμογή , μπορείτε να βρείτε στο θέμα της στο XDA Developers , ή στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Κατεβάστε το DriveDroid απο το Google Play (Δωρεάν) Κατεβάστε το DriveDroid απο το Google Play (Δωρεάν)
Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo