PC Monitor- Έλεγχος απο μακριά

0

PC monitor androidΥπάρχουν δυο βασικές κατηγορίες προγραμμάτων που σαν δίνουν τη δυνατότητα να ελέγξετε απομακρυσμένα τον υπολογιστή σας, μέσω του Android σας: πρώτα αυτά που σας επιτρέπουν να συνδεθείτε σε κοινό δίκτυο με το PC σας  και να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας ως ένα είδος «τηλεχειριστηρίου». Η άλλη κατηγορία προγραμμάτων, είναι αυτή που σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγξετε τον προσωπικό σας υπολογιστή από οπουδήποτε, με μόνη προϋπόθεση ότι το PC σας και το κινητό σας έχουν ενεργή σύνδεση στο Internet.

To PC Monitor είναι ένα πολύ χρήσιμο πρόγραμμα που ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, αφού-με τη βοήθεια του αντίστοιχου «server»- σας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε ορισμένες βασικές εργασίες στον υπολογιστή σας, ακόμα και αν βρίσκετε χιλιόμετρα μακριά.

Τα περισσότερα προγράμματα αυτής της κατηγορίας , ακολουθούν τη πεπατημένη του VNC και με την πραγματοποίηση της σύνδεσης στην οθόνη του κινητού , εμφανίζεται το Desktop σας, δίνοντας σας με διάφορους τρόπους τον έλεγχο του υπολογιστή σας. Το PC monitor ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση , αφού δεν σας δίνει τον απόλυτο έλεγχο του υπολογιστή, αλλά σας προσφέρει ορισμένες ενέργειες για την απομακρυσμένη πρόσβαση στο PC σας.

Αρχικά το PC Monitor σας δίνει όλες τις πληροφορίες που θα μπορεί να χρειαζόσασταν για το PC σας. Φόρτος CPU, ελεύθερη Ram, διαθέσιμος χώρος στους δίσκους, θερμοκρασίες, ενεργές εφαρμογές και Services και τους πόρους που αυτά δεσμεύουν από τον υπολογιστής σας, ανοιχτά ports, αλλά και τρέχουσα external IP.

Όλα τα προηγούμενα είναι μερικά μόνο από τα δεδομένα που μπορεί να παρουσιάσει για τον υπολογιστή σας, αλλά δε μένει βεβαίως εκεί. Μπορείτε να σκοτώσετε εφαρμογές, να απεγκαταστήσετε άλλες, να εκτελέσετε εργασίες που έχετε ορίσει χρονοδιάγραμμα(schedule tasks), να δείτε τους χρήστες που είναι συνδεδεμένοι στον υπολογιστή σας, και να τους πετάξετε έξω (καλό!) να διαβάσετε ένα log με τα τελευταία δεδομένα που πιθανότατα σας ενδιαφέρουν, αλλά και να τρέξετε απομακρυσμένα μια γραμμή εντολών, για να κάνετε ότι θέλετε με τον υπολογιστή σας  (αρκεί να ξέρετε πως) ενώ τέλος μπορείτε να κλείσετε τον υπολογιστή, να το βάλετε σε sleep ή Hibernate(και να τον επαναφέρετε) να αποσυνδέσετε χρήστες, ή ακόμα και να τον κλειδώσετε.

Αν θέλετε μπορείτε να ορίσετε και την αποστολή notification για κάθε περίσταση που μπορεί να σας απασχολεί. Notifications μπορούν να στέλνονται κάθε φορά που η CPU ξεπερνάει ένα ποσοστό φόρτου, όταν η ελεύθερη RAM πέφτει κάτω από ένα όριο, όταν κάποιος δίσκος γεμίσει, ακόμα και όταν η θερμοκρασία μιας συσκευής υπερβεί το επιτρεπτό όριο που έχετε θέσει. Οι επιλογές σας πραγματικά είναι πάρα πολλές και με λίγο ψάξιμο θα φέρετε το πρόγραμμα, ακριβώς στα μέτρα σας.

PC monitor android PC monitor android PC monitor android

Για να γίνουν όλα αυτά το μόνο που χρειάζεται είναι να κατεβάσετε τον server του PC monitor που αντιστοιχεί στο λειτουργικό σας από τη σελίδα του PC Monitor. Για την ώρα υποστηρίζονται μόνο τα Windows 32/64 bit και τα linux. Η συνδεση μεταξύ κινητού και PC γίνεται μέσω κοινού λογαριασμού που δημιουργείτε δωρεάν. Συνδέεστε με τον ίδιο χρήστη από PC και κινητό, και τα υπόλοιπα γίνονται αυτόματα.

Για να πάω στα καλύτερα, server και client είναι διαθέσιμα εντελώς δωρεάν, το server όπως προείπα από την σελίδα του PC monitor και το Client από το android market. Με αυτή την έκδοση μπορείτε να παρακολουθείτε μέχρι 3 υπολογιστές. Αν θέλετε να προσθέσετε και άλλους μπορείτε να γραφτείτε στο www.mmsoftdesign.com.

[app]com.mobilepcmonitor[/app]

http://mobilepcmonitor.com (server link)

PC Monitor Documentation

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

2 Comments
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Add your review
  1. καλησπερα.
    κατεβασα τον αντιστοιχο server στο pc μου αλλα δεν μπορω να κανω την συνδεση μεταξυ κινητου και pc..
    Πως γινετε;

    • Ανοιξε το Server, κάνε login(μπορεις να κανεις register απο το πρόγραμμα εντελώς δωρεάν) και μετά στο κινητό σου, ανοιξε την εφαρμογή και βάλε τα ίδια στοιχεια(login & Password)

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo