Περιορίστε σημαντικά την κατανάλωση των δεδομένων σας με το NetGuard

0

Εκτός απο τους εμφανείς λόγους κατανάλωσης δεδομένων, όταν αυτά είναι ενεργοποιημένα στη συσκευή σας, υπάρχουν και αρκετές περιπτώσεις που έχετε “διαρροή” MB λόγω μιας εφαρμογής που εκτελείτε στο παρασκήνιο, η οποία απαιτεί σύνδεση στο Internet για να λειτουργήσει, ή να μείνει ενημερωμένη.

To NetGuard είναι μια εφαρμογή που αντιστοιχεί στo Firewall που μπορεί να χρησιμοποιείται στον υπολογιστή σας, και αναλαμβάνει να φιλτράρει την πρόσβαση όλων των εφαρμογών στο Internet, δίνοντας σας τη δυνατότητα να επιλέξετε ποιες απο αυτές θα έχουν ή όχι πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Για να το πετύχει αυτό, το NetGuard δημιουργεί ένα τοπικό VPN δίκτυο κατά την εγκατάσταση του, και αναγκάζει όλες τις εφαρμογές να περνούν μέσα από αυτό πριν συνδεθούν στο Internet. Έτσι μπορεί να σας δώσει τον έλεγχο του ποια εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα ή το WiFi σας.

Τα πλεονεκτήματα του NetGuard απέναντι στον ανταγωνισμό είναι σημαντικά, με το μεγαλύτερο από αυτά να είναι ότι η εφαρμογή δεν απαιτεί δικαιώματα Root για να κάνει τη δουλειά της.

Εξίσου σημαντικό είναι το οτι η εφαρμογή, λόγο της μεθόδου του VPN, εχει σχεδόν μηδαμινή επίπτωση στη διάρκεια της μπαταρίας, ενώ εκτός απο εντελώς δωρεάν δεν έχει και καθόλου διαφημίσεις.

netguard

Το Netguard είναι εξαιρετικά απλό στη χρήση, και προσφέρει ολες τις απαραίτητες επιλογές, για να έχετε πλήρη έλεγχο

Η εφαρμογή, λόγω της φύσης της, θα μπορούσε να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στην ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων, αφού όπως είπαμε όλη η κίνηση σας στο Internet περνάει μέσα απο το,κατασκευασμένο απο το NetGuard, VPN.

Ευτυχώς η διαφάνεια της λειτουργίας του NetGuard, βελτιώνετε σημαντικά απο την Open source φύση της εφαρμογής, όπως και από τις μηδενικές άδειες που απαιτεί η εφαρμογή, με σημαντικότερη αυτή της χρήσης του Internet, που διασφαλίζει οτι τίποτα απο τα δεδομένα σας δεν οδεύει προς άγνωστα χέρια.

Η χρήση του είναι πάρα πολύ απλή, με το NetGuard μετά την πρώτη εκκίνηση του να αποκλείει ολες τις εφαρμογές από την πρόσβαση στο Internet.

Απο την αρχική οθόνη της εφαρμογής μπορείτε να δώσετε πρόσβαση στις επιλεγμένες σας εφαρμογές με ένα απλο tap, με τη δυνατότητα να επιλέξετε αν η κάθε εφαρμογή θα έχει πρόσβαση με δεδομένα, με WiFi ή και με τα δύο.

Απο τις επιλογές της κάθε εφαρμογής μπορείτε να την αναγκάσετε να συνδέεται μόνο οταν είναι ανοικτή ο οθόνη, ώστε να περιορίσετε της εφαρμογές που συγχρονίζονται συνεχώς χωρίς λόγο(ναι Widget του καιρού, σε κοιτάω στα μάτια), ενώ αν το επιθυμείτε μπορείτε να μπλοκάρετε συγκεκριμένες εφαρμογές απο τη σύνδεση όταν εχετε ενεργοποιήσει το Roaming.

“Αν ψάχνετε λόγο για να μην εγκαταστήσετε το NetGuard, απλά δεν υπάρχει.”

Το No root Firewall είναι μια απο τις πιο χρήσιμες και απαραίτητες εφαρμογές για το κινητό σας. Μοναδική περίπτωση που μπορεί να σας δημιουργήσει πρόβλημα είναι αν χρησιμοποιείτε ήδη κάποιο VPN στη συσκευή σας, που σημαίνει οτι δεν μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε.

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo