Solar 2: Πάρτε στα χέρια σας τη μοίρα του σύμπαντος

0

unnamed (9)Θα έχετε ίσως παρατηρήσει οτι σπάνια γράφω για παιχνίδια στο Angroid. Αυτό συμβαίνει οχι οτι δεν παίζω συχνά παιχνιδάκια, απλά τις περισσότερες φορές σπάνια μπορούν να με κρατήσουν και παραπάνω απο μερικές ώρες, με αποτέλεσμα οταν θα βρώ χρόνο να γράψω για μια εφαρμογή συνήθως να τα έχω ξεχάσει.

Το Solar 2 είναι ένα απο τα παιχνίδια που ξέφυγε απο αυτή την κατηγορία, αφού σχεδόν μια εβδομάδα απο τη στιγμή που το αγόρασα, το παίζω ακόμα!

Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο στο Solar 2, είναι αρχικά η μοναδικότητα της ιδέας που το χαρακτηρίζει(τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα, αφού δεν έχω δει παρόμοια παιχνίδια).

Η ιδέα αυτή λοιπόν είναι εξαιρετικά απλή. Είστε ένας αστεροειδής στο αχανές διάστημα, με μόνη σας δουλειά να κόβετε βόλτες, σε τυχαία τροχιά.

Στο υπερπέραν όμως δεν είναι μόνοι, αφού στις γειτονιές των γαλαξιών θα βρείτε άλλους αστεροειδής, άστρα, πλανήτες και ένα σωρό ακόμα σώματα, με τα οποία μπορείτε να αλληλεπιδράσετε.

Ξεκινάτε λοιπόν ως ένας ταπεινός αστεροειδής. Όσο συγκρούεστε με άλλους αστεροειδής(είναι πιο δύσκολο απο ότι ακούγετε) αυξάνετε τη μάζα σας, αφού λόγω της ταχύτητας της σύγκρουσης γίνεστε “ένα” με το σώμα που συγκρούεστε.

Απο την άλλη βέβαια αν συγκρουστείτε με πολύ μεγαλύτερα σώματα απο εσάς έρχεται το τέλος του μικρού σας υπεργαλαξιακού ταξιδιού.

Μετά απο αρκετές συγκρούσεις, αναβαθμίζεστε σε μικρό πλανήτη. Πλέον ο σκοπός σας δεν είναι να συγκρουστείτε (κάθε άλλο, όπως θα ξέρετε απο τη Γη, δε μας συμφέρουν οι συγκρούσεις) αλλα περνώντας δίπλα απο άλλους αστεροειδής να τους έλκετε με το μαγνητικό σας πεδίο, ώστε να γίνουν δορυφόροι σας. Αν τώρα συγκρουστεί ο δορυφόρος σας με ένα μικρότερο αντικείμενο τότε κερδίζει μάζα. Σιγά σιγά εσείς απορροφάτε τους δορυφόρους σας αυξάνοντας τη μάζα σας.

Οταν αποκτήσετε αρκετή μάζα θα μετατραπείτε με πλανήτη με ζωή. Σιγά σιγά η ζωή αυτή θα εξελιχθεί, και απο πολύποδα σκουλήκια θα γίνουν μορφές ζωής οι οποίες θα δημιουργούν ασπίδες, αστρόπλοια και Turrets τα οποία θα σας προστατεύουν απο άλλους αστεροειδής  Όσους περισσότερους εχθρούς εξολοθρεύετε(άλλους πλανήτες, αστεροειδής, ή άλλους πολιτισμούς με τα δικά του αστρόπλοια) οι άμυνες αναβαθμίζονται και πληθαίνουν.

Αφού έχετε αποκτήσει αρκετή μάζα θα γίνετε Αστέρας(αρχικά μικρός). Όπως καταλαβαίνετε πλέον δεν μπορείτε να υποστηρίζετε ζωή, απο την άλλη όμως πλέον μπορείτε να αποκτήσετε δορυφόρους άλλους πλανήτες, δημιουργώντας το δικό σας ηλιακό σύστημα.

Όσο μεγαλώνει το μέγεθος του Αστέρα σας τόσο περισσότερους δορυφόρους μπορείτε αποκτήσετε.

Λίγο πριν το τέλος θα μεταμορφωθείτε σε Μαύρη τρύπα, τις οποίας ο μόνος εχθρός είναι μεγαλύτερες μαυρες τρύπες. Σκοπός σε αυτό το στάδιο είναι να απορροφήσετε τα πάντα στο διάβα σας αποφεύγοντας μόνο τα μεγαλύτερα αδέλφια σας.

Οταν φτάσετε σε οριακή μάζα, θα δημιουργήσετε ένα Μεγάλο Σχίσμα (big Crunch), αποροφόντας κάθε άτομο του σύμπαντος, και θα ακολουθήσει ένα Big Bang βάζοντας σας ξανά σε θέση εκκίνησης με τη μορφή του αστεροειδή.

Το παιχνίδι σας προσφέρει και ορισμένες αποστολές-Achievements ωστε να μη γίνεται βαρετό.

Το Solar 2 είναι μια πολύ έξυπνη ιδέα, δημιουργημένη με αρκετό μεράκι που θα σας κερδίσει σίγουρα.

Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο μέσω του Google Play για κάτι περισσότερα απο 3 ευρώ , ενώ υπάρχει και η δωρεάν Demo έκδοση η οποία φτάνει μέχρι το στάδιο του μικρού πλανήτη

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo