SPB Shell 3D : Εντυπωσιακός εναλλακτικός Launcher

0

Spb Shell 3DΤην ώρα που το hardware κάνει εντυπωσιακές προόδους, το Software του android είναι ακόμα στα επίπεδα της έκδοσης 1.6. Και δεν εννοώ βέβαια σταθερότητα ή λειτουργικότητα αλλά αυτό το κάτι παραπάνω που θα ανεβάσει το wow factor και θα κάνει και έναν αμύητο να ενδιαφερθεί για το android.

To ότι οι εταιρίες δεν φαίνεται να το λαμβάνουν υπόψη τους, δεν σταματά τους ανεξάρτητους developers να βλέπουν το κενό και να κάνουν ότι μπορούν για να το καλύψουν. Μια τέτοια κίνηση μετράει ήδη αρκετούς μήνες ζωής και δεν είναι άλλη από τη MIUI ROM(YouTube it) η οποία είναι αρκούντος εντυπωσιακή, αλλά δυστυχώς δεν υποστηρίζει περισσότερες από 3-4 συσκευές.

Μια άλλη λύση που εντόπισα πρόσφατα είναι το SPB Shell 3D. Όσοι λατρεύετε τα gadget και είχατε την τύχη (ή ατυχία) να ασχοληθείτε με Windows Mobile προηγούμενης γενιάς, το SPB Shell σίγουρα κάτι θα σας θυμίζει, καθώς αυτή η ομάδα είχε δημιουργήσει ένα Shell που άλλαζε άρδην την εμφάνιση της συσκευή σας. Αυτή τη φορά επικεντρώνονται στο Android και μας παρουσιάζουν το SPB Shell 3D, έναν εναλλακτικό launcher που έρχεται για να σας κλέψει την καρδιά.

Η πρώτη διαφορά που θα παρατηρήσετε στον SPB είναι ότι σε αντίθεση με τους περισσότερους άλλους Launchers δεν σας παρουσιάζουν ωραιότατες κενές οθόνες αφήνοντας σας με την απορία για τις ικανότητές τους. Το SPB είναι εντυπωσιακό και αρκετά εύχρηστο, και σας το δίνει στο πιάτο.

Έτσι με την εγκατάσταση του προγράμματος, θα βρεθείτε μπροστά σε 7 οθόνες, με χωρισμένα στρατηγικά τα Widgets ώστε κάθε οθόνη, να παρουσιάζει μια διαφορετική πτυχή του κινητού σας. Καιρός, επαφές, ημερολόγιο, σελιδοδείκτες, γενέθλια, πάνελ ώρας, είναι λίγα μόνο από τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα μέσα από τις οθόνες του SPB . Και αν αναρωτιέστε που θα βρεθούν τα Widgets για όλα αυτά τα πράγματα είναι απλά, το SPB τα κουβαλάει μαζί του! Βέβαια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα δικά σας αγαπημένα Widgets αλλά όσα έχει προεγκατεστημενα το SPB είναι αρκετά για να καλύψουν τις βασικές σας ανάγκες.

Τα εφέ είναι το δυνατό κομμάτι του launcher και οι δημιουργοί του το πουλάνε με τον καλύτερο τρόπο. Όλα τα transitions είναι αρκετά εντυπωσιακά, και το κυριότερο χωρίς το παραμικρό σπάσιμο, δίνοντας μια νότα από το μέλλον στη συσκευή σας.

Πατώντας το κεντρικό πλήκτρο στο βασικό μενού οι οθόνες σας εμφανίζονται σε Carousel και σας δίνουν την δυνατότητα να τις δείτε τα περιεχόμενα τους στα γρήγορα, ενώ από αυτή την οθόνη μπορείτε να προσθέσετε, να αφαιρέσετε ή να αλλάξετε τη σειρα των οθονών σας με ένα εξίσου εντυπωσιακό τρόπο.
Spb Shell 3D Spb Shell 3D Spb Shell 3D

Στις ρυθμίσεις της εφαρμογής θα βρείτε αρκετά πράγματα να αλλάξετε αν και τα περισσότερα έχουν να κάνουν με τη λειτουργία των Widgets. Η παραμετροποίηση της εμφάνισής του δεν φτάνει τα επίπεδα του Go Launcher αφού μάλλον λίγα πράγματα αλλάζουν, αλλα η συνηθησμένη του μορφή δύσκολα θα σας απογοητεύσει. Τέλος υπάρχουν αν και πειραματικά ακόμα επιλογές για να εμφανίζονται τα transitions σε 3D ώστε να έχετε τρισδιάστατη απεικόνιση αν το υποστηρίζει η συσκευή σας (όπως το LG Optimus 3D π.χ) ενώ υπάρχει και η επιλογή για να γυρίσετε την εφαρμογή σε Tablet Mode.

Όλα αυτά συνοδεύονται από μεγάλη σταθερότητα, ενώ για όλα τα παραπάνω θα χρειαστείτε λιγότερη ιπποδύναμη από όσο φαντάζεστε, αφού το SPB Launcher 3D δουλεύει απροβλημάτιστα στο Optimus Gt540 μου (αν και είναι overclockαρισμένο). Ούτε η μπαταρία φαίνεται να ζημιώνεται σημαντικά αφού είδα ελάχιστη διαφορά στη διάρκεια  της μπαταρίας στη συσκευή μου.

Σημειώστε βέβαια ότι υπάρχει περίπτωση να υπάρχει πρόβλημα στη συσκευή σας, αφου στο Samsung Galaxy 3(i5800) για παράδειγμα ΔΕΝ λειτουργεί σωστά (έχουν πρόβλημα τα fonts). Επίσης καταλαμβάνει περίπου 12-15mb χώρο στην μνήμη, και η περίπτωση να μεταφερθεί στην SD δεν υπάρχει, αφού μιλάμε για launcher

Όλα αυτά δυστυχώς δεν είναι δωρεάν. Μάλιστα είναι η ακριβότερη εφαρμογή που αγόρασα ποτέ μου αφού κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 11 ευρώ! Από την άλλη νομίζω ότι αξίζει κάθε ευρώ που θα σπαταλήσετε, και αν δε πιστεύετε τα λόγια μου, παρακολουθήστε το παρακάτω video!

 

[app]com.spb.shell3d[/app]
Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

1 Comment
  1. ta spaei!!!!! dokimasmeno se Xperia x10 mini pro!!!!

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo