Τρίτη, Νοέμβριος 19, 2019
Αρχική Εφαρμογές Zao: Η Deepfake εφαρμογή που βάζει τη φάτσα σας σε διάσημες σκηνές,...

Zao: Η Deepfake εφαρμογή που βάζει τη φάτσα σας σε διάσημες σκηνές, αρκεί να ξέρετε που μπλέκεστε

-

- Advertisement -

Για όσους δεν έχετε ακούσει τον όρο Deepfake, αναφέρεται στην μέσω αλγορίθμων αλλαγή προσώπων σε βίντεο, η οποία γίνεται τόσο επιτυχημένα, που είναι πάρα πολύ δύσκολο να την καταλάβετε με γυμνό μάτι.

Το ΖΑΟ είναι μια νέα κινέζικη εφαρμογή Deepfake, η οποία μπορεί να βάλει την ακαταμάχητη φατσούλα σας στη θέση γνωστών ηθοποιών οπως ο Ντι Κάπριο, και οπως φαντάζεστε έγινε ΑΜΕΣΑ Viral, με εκατομμύρια χρήστες να την κατεβάζουν και να την χρησιμοποιούν.

Βέβαια δεν είναι και λίγοι, που εκφράζουν δικαιολογημένα ανησυχίες , για τη δυνατότητα παραπλάνησης και εξαπάτησης σε τεράστια κλίμακα με τη χρήση μιας τέτοιας εφαρμογής, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάτε, οτι αν με μιά φώτο προφιλ, η φάτσα σας μπορεί να αντικαταστήσει αυτή του Di Caprio στον τιτανικό, εξίσου εύκολα μπορεί να γίνει και με τη φάτσα ενός εν ψυχρώ εκτελεστή, ή ενός πορνοστάρ. Και αν είστε άντρες οκ, αν είστε γυναίκες;

Το ZAO App, έχει δημιουργηθεί απο την MOMO inc, μια υπηρεσία που προσφέρει υπηρεσίες τύπου «Tinder»  και είναι επίσημα εισαγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

- Advertisement -

Η εφαρμογή λειτουργεί ανεβάζοντας την Selfie σας σε Servers της Momo(πόσο πιο μεγάλο Flag χρειάζεστε;) και εκει η τεχνητή νοημοσύνη που έχει αναπτύξει η εταιρία βάζει το πρόσωπο σας στη θέση αυτού που έχετε επιλέξει.

Βέβαια, η εταιρία φιλάει σταυρό οτι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες σας για κακό, παρότι αναγκάζει τους χρήστες να συναινέσουν πως όλο το fake περιεχόμενο που η εφαρμογή δημιουργεί με τα πρόσωπα τους θα είναι μόνιμα και ανέκκλητα ιδιοκτησία της.

Σύμφωνα με τη δήλωση τους, ο μόνος λόγος που μένουν στους Servers είνα για «την βελτίωση της εφαρμογής» αλλα οκ. Ας έχουμε επιφυλάξεις.

Το ΖΑΟ δεν ειναι διαθέσιμο μέσω του Google Play, αλλα μπορείτε να το βρείτε στο Appgallery της Huawei αν θέλετε να το δοκιμάσετε

- Advertisement -
Aggelos Pap
Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Αφήστε ένα σχόλιο

avatar
  Παρακολουθήστε τα σχόλια  
Ενημέρωση για

Διαβάστε επίσης!