Νέο Malware στο Android μολύνει το κινητό και τον υπολογιστή σας

0

android-malwareΤα Malware δεν είναι σπάνια περίπτωση για το Android, αφού η ανοιχτή φύση του δεν έχει μόνο θετικά.

Μάλιστα ούτε λίγο ούτε πολύ μέσα στο 2012 οι περιπτώσεις malware στο android ανέβηκαν κατα 580%. Στις αρχές Φεβρουαρίου η Kaspersky ανακάλυψε άλλη μια εφαρμογή-παγίδα στο Google Play.

Η νέα malware εφαρμογή κυκλοφορεί με το όνομα DroidCleaner και οι άνθρωποι της Kaspersky που την ξετρύπωσαν, ανακάλυψαν ότι είχε τη δυνατότητα να κάνει αρκετή ζημιά στα προσωπικά δεδομένα σας.

Αρχικά με το που η μολυσμένη συσκευή συνδεόταν με USB στον υπολογιστή σας, μετέφερε αυτόματα ένα Backdoor στον υπολογιστή σας ο οποίος είχε τη δυνατότητα να καταγράφει τις συνομιλίες σας και να τις μεταφέρει στον δημιουργό του.

Η εφαρμογή όμως μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα και στο κινητό σας. Ορίστε μια λίστα με τις δυνατότητες που έδινε στον άνθρωπο πίσω απο την εφαρμογή μια πιθανή μόλυνση της συσκευής σας.

  • Αποστολή SMS
  • Ενεργοποίση Wi-Fi
  • Αποστολή πληροφοριών της συσκευής
  • Άνοιγμα συγκεκριμένων Links στον Browser
  • Ανέβασμα οποιοδήποτε περιεχομένου της SD
  • Ανέβασμα ή διαγραφή όλων των SMS
  • Ανέβασμα φωτογραφιών, επαφών κ.α σε προκαθορισμένη τοποθεσία.
Αυτή ηταν η σελίδα της εφαρμογής στο Google Play

Αυτή ηταν η σελίδα της εφαρμογής στο Google Play

H Google συνεχίζει σε κάθε έκδοση του Android να προσθέτει νέες δικλείδες ασφαλείας, ενώ το Google Play γίνεται όλο και πιο ασφαλές, αυτό όμως δε σημαίνει οτι πρέπει να εμπιστεύεστε οτιδήποτε βρίσκετε στο ηλεκτρονικό μαγαζί της Google.

Πριν κατεβάσετε κάτι να επιβεβαιώνετε την καλή λειτουργία του από τα σχόλια, και να διαβάζετε προσεκτικά τα permissions που σας ζητάει.

Τέλος, καλό θα ήταν να κατεβάζετε εφαρμογές ΜΟΝΟ από ασφαλείς και δοκιμασμένες τοποθεσίες.

Via : Android Authority

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo