Τα κινητά του μέλλοντος θα μπορούν να γεύονται και να μυρίζουν!

0

smell17Τα Smartphones πλέον μπορούν να κάνουν σχεδόν τα πάντα. Όταν γίνω μεγάλος εφευρέτης και δημιουργήσω το Bluetooth μιξεράκι, ή το NFCCoffeeMixer® θα μπορούν να κάνουν και καφέ. Και εγώ θα πνιγώ στο χρήμα.

Υπάρχουν όμως εταιρίες που σκέφτονται πιο “προχωρημένα κινητά” ακόμα και από αυτό με το μιξεράκι για φραπέ. Συσκευές που θα μυρίζουν και θα γεύονται!

Έχουμε και λέμε: Τα κινητά μας βλέπουν μέσα απο τις κάμερες, ακούν απο τα ακουστικά τους, και νιώθουν μέσω των οθονών αφής. Οι δυο αισθήσεις που μένουν να αποκτήσουν είναι η όσφρηση και η γεύση και κάτι τέτοιο δεν είναι επιστημονική φαντασία.

Η IBM μάλιστα είχε πρόσφατα προβλέψει, στο Five in Five της για το 2012,  οτι σε 5 χρόνια η συσκευές μας θα έχουν αλλάξει άρδην.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wXkfrBJqVcQ

Στο San Fransisco, η Adamant Technologies αναπτύσσει ένα chipset για φορητές συσκευές το οποίο θα μπορεί να δέχεται οσμές και γεύσεις και να της μετατρέπει σε ψηφιακά δεδομένα.

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρίας, Sam Khamis, το σύστημα τους, χρησιμοποιεί σχεδόν 2000 αισθητήρες για να αναλύσει τις μυρωδιές. Για να σας δώσω μέτρο σύγκρισης, κάτι τέτοιο κάνει ο σκύλος ο οποίος έχει 2000 νευρώνες όσφρησης, την ώρα που ο άνθρωπος έχει μόλις 400.

Οι χρήσεις μιας τέτοιας τεχνολογίας; Αρκετές. Πρώτα και καλύτερα η προσωπική υγιεινή. “Η επιβεβαίωση της κακοσμίας του στόματος, είναι κάτι που μας ενδιαφέρει πολύ.” σύμφωνα με τον κ.Khamis αφού είναι κάτι που θα αποφύγει να σας πεί ακόμα και ο κοντινότερος φίλος σας, αλλά απο τη στιγμή που το κινητό σας θα αντιλαμβάνεται την κακοσμία την ώρα που μιλάτε, δε θα χρειάζεται να φέρετε κανέναν στη δύσκολη θέση.

Smartphones-smell-taste-e1359342276172

Επίσης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως Αλκοτέστ, η να επιβεβαιώσει τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα(με τη μυρωδιά;) για τους διαβητικούς.

Οι δυνατότητες, άπειρες, οι χρήσεις αρκετές, και το μόνο που μένει, είναι τι από αυτά θα συμβεί τελικά στα κινητά του αύριο!

Και μην ξεχνάτε. Αν ενδιαφέρεστε για την Bluetooth Φραπεδιέρα, να βρω άνθρωπο να το φτιάξουμε. Να ξεκινήσουμε στο Kickstarter ρε αδελφέ! Κάτι να γίνει!

[Πηγή]
Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo