Με Chip γραφικών της PowerVR το Galaxy S4

0

CES2013-111056_575pxΤο πρώτο Galaxy S ήταν το πρώτο και το τελευταίο της σειράς το οποίο ήταν εξοπλισμένο με GPU της PowerVR. Αυτό τουλάχιστον μέχρι τον ερχομό του Galaxy S4.

H PowerVR SGX 540 που ήταν εφοδιασμένο στο Galaxy S έδωσε για τα επόμενα δυο μοντέλα της σειράς τη θέση του σε chips γραφικών της ARM. Το ίδιο συνέβει και στο Nexus 10 αφού τον Exynos 5 συνοδεύει chip γραφικών της ARM.

Η προτίμηση της Samsung φαίνεται οτι θα αλλάξει, αφου ο νέος Exynos 5 Octa που κατα πάσα πιθανότητα θα τροφοδοτεί το νέο Samsung Galaxy S4, σύμφωνα με πηγές του AnandTech συνοδεύεται απο μια PowerVr SGX 544MP3.

Οι PowerVR βρίσκονται πάνω απο τις αντίστοιχες προτάσεις των ARM ακι Adreno σε επιδόσεις, ενώ χαρακτηριστικό της ποιότητας τους είναι οτι είναι η επιλογή της Apple για το iPhone, απο το πρώτο μοντέλο μέχρι και το 5.

Σε μια εποχή που η ίντσες ανεβαίνουν κατακόρυφα, και τα pixel γίνονται ολοένα πιο μικρά και πιο πυκνά, η εύρεση μιας ποιοτικής λύσης για τα γραφικά φαίνεται οτι είναι απο τους πρώτες προτεραιότητες για τη Samsung, και καλά κάνει!

Αν ακολουθήσετε τη πηγή θα βρείτε και ένα πίνακα συγκρίσεως των Chip της PowerVR του Exynos Octa και αυτών που συνοδεύουν τους επεξεργαστές της Apple

[πηγή]
Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo