Πιο ευαίσθητο το Android σε χάκερ και ιούς

0

To Android, λειτουργικό σύστημα της Google, είναι περισσότερο ευπρόσβλητο από χάκερς και ιούς σε σχέση με το iOS που χρησιμοποιεί η Apple στο iPhone, σύμφωνα με την Trend Micro Inc.,  κατασκευάστρια software ασφαλείας.“Το Android είναι ανοικτό βιβλίο (open source), κάτι που σημαίνει ότι ένας χάκερ μπορεί να καταλάβει την υφιστάμενη δομή και τοους βαισκο΄ςυ του κωδικούς του. Αντίθετα, πρέπει να πιστώσουμε στην Apple το ότι είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αυτό, έχοντας καταστήσει αδύνατη την προσβολή του iPhone από συγκεκριμένους τύπους ιών”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Steve Chang, πρόεδρος της Trend Micro Inc, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Τρίτη στην Ταϊπέι.

Η Google, προσφέρει το Android ελεέυθερα και επιτρέπει σε προγραμματιστές πρόσβαση στον κωδικό της για δημιουργία software. Το iOS της Apple, το οποίο έχει μικρότερο μερίδιο στην αγορά smartphone σε σχέση με το Android, προαπαιτεί την έκριση κάθε εφαρμογής πριν αυτή να πουληθεί online από την εταιρεία.

Σχετικά με το θέμα, η  Google με e-mail της ανέφερε ότι σε κάθε εφαρμογή, αναγκαστικά οι χρήστες εμπιστεύονται κάποιες από τις πληροφορίες των εφαρμογών που χρησιμοποιούν. “Το Android έχει ήδη πληροφορήσει τους χρήστες για αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης και κάθε χρήστης θα πρέπει να δίνει εγγυήσεις σε οποιονδήποτε προγραμματιστή εφαρμογών” αναφέρει χαρακτηριστική η εταιρεία που ελέγχει το δημοφιλέστερο ψαχτήρι στο Internet.

ΠΗΓΗ

Gianna
Σχολιάστε πρώτος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo