Τα πάντα για το Samsung Galaxy S IV

0

Samsung-galaxy-S4-launch_originalΤελικά παρουσιάστηκε χθές αργά το βράδυ το νέο Galaxy S4 αφήνοντας μας με ανάμικτα συναισθήματα. Απο τη μία το Hardware της συσκευής είναι με άνεση οτι καλύτερο έχουμε δεί, ενώ απο την άλλη η εξωτερική εμφάνιση τολμά ελάχιστες αλλαγές απο τον προκατοχό του, ενώ οι έξτρα δυνατότητες.. θα δείξει..

Το Galaxy S4 θα κυκλοφορήσει τελικά σε 2 εκδόσεις. Η αμερικάνικη είναι εξοπλισμένη με τον Snapdragon 600 χρονισμένο στα 1.9GHz ενώ στις υπόλοιπες αγορές θα κυκλοφορήσει με το 8πύρηνο(στην ουσία είναι 2 4πύρηνοι) θηρίο Exynos 5 Octa χρονισμένο στα 1.6GHz

Να και μια φορά που οι αμερικάνοι αγοραστές θα πρέπει να νιώσουν αδικημένοι, αφού εκτός απο τους 4 παραπάνω πυρήνες, ο νέος Exynos βασίζετε στον συνδιασμό  Cortex A15-A7 σε αντίθεση με τον Krait του Snapdragon 600.

Διαφορά υπάρχει και στο Chipάκι γραφικών όπως αναμενόταν με τη χρήση διαφορετικών Chipsets. Την έκδοση με τον Snapdragon συνοδεύει η Adreno 320, ενώ τον 8πύρηνο Exynos συνοδεύει μια υπερχρονισμένη PowerVR SGX 544MP3 η οποία φτάνει στα 533Mhz! Αν το όνομα δε σας λέει κάτι ίσως για να καταλάβετε τη δύναμη της, σας βοηθήσει αν σας πω οτι είναι το ίδιο Chip γραφικών που χρησιμοποιείτε στο iPad 4.

[stextbox id=”info”]Πως τα πάει όμως το Galaxy S4 σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

Samsung Galaxy S 4 Vs Samsung Galaxy S 3

Samsung Galaxy S 4 Vs LG Nexus 4

Samsung Galaxy S 4 Vs iPhone 5

[/stextbox]

Εκεί τελειώνουν οι διαφορές των δυο εκδόσεων, και το υπόλοιπο Hardware είναι κοινό όπου και αν μένετε.

2 GB Ram, 3 εκδόσεις με 16gb 32gb και 64gb τα οποία μπορείτε να επεκτείνετε εώς άλλα 64 με τη χρήση MicroSD.

Η Super Amoled οθόνη είναι αρκετά εντυπωσιακή, με διαγώνιο 5″ ανάλυσης Full HD 1920X1080 . Μια καλή πατέντα είναι η δυνατότητα αναγνώρισης της αφής σας απο την οθόνη ακόμα και οταν φοράτε γάντια.

Οι δύο κάμερες μετράνε 13MP και 2MP αντίστοιχα.

Στα του μεγέθους το κινητό είναι λίγο πιο λεπτό απο το Galaxy S3 με τελικές διαστάσεις 136.6 x 69.8 x 7.9mm, με βάρος 130gr

Ολα το βάρος της ενέργειας θα σηκώσει μια μπαταρία 2600mAh που απομένει να δούμε αν επαρκεί.

Εξωτερικά η συσκευή θυμίζει αρκετά τον προκάτοχο του, με το πλαστικό να κυριαρχεί. Οπως φαίνεται η Samsung επέλεξε αυτή τη οδό ωστε να μετριάσει το κόστος. Για να δούμε το κόστος όμως 😀

Οι μεγαλύτερες αλλαγές έρχονται μάλλον μέσω των χαρακτηριστικών της νέας συσκευής

Με το Smart Pause αντιλαμβάνεται πότε κοιτάτε την οθόνη, με αποτέλεσμα να μειώνει την φωτεινότητα της, ή να κάνει παύση την αναπαραγωγή Video όταν παίρνετε τα μάτια σας απο πάνω της, και να τα επαναφέρει οταν ξανακοιτάτε.

Το Floating Touch σας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε την οθόνη ακόμα και χωρίς άμεση επαφή αφού αντιλαμβάνετε την παρουσία του δάκτυλού σας οταν βρίσκετε μερικά χιλιοστά μακριά από αυτή.

Οπως συνηθίζει η Samsung, ιδιαιτερη προσοχή έχει δωθεί και στην κάμερα με τα νέα Drama Shot, Sound And Shot και Double Camera να την αναβαθμίζουν.
Το Drama Shot μπορεί να λάβει μέχρι 100 φωτογραφίες σε μόλις 4″, to Double Camera επιτρέπει στη συσκευή να λειτουργεί ταυτόχρονα και την εμπρός και την πίσω κάμερα, ενώ το Sound and shot επιτρέπει την ηχογράφηση για ένα μικρό χρονικό διάστημα πριν την λήψη της φωτογραφίας.

http://youtu.be/2LHv1FPd1Ec

Στο θέμα της συνδεσιμότητας το νέο Galaxy τα έχει όλα, Bluetooth, NFC, Υπέρυθρες, και φυσικά 4G.

ΝΑΙ καλα διαβάσατε. Υπέρυθρες! Η τεχνολογία επιστρέφει στα κινητά τηλέφωνα για να μετατρέψει το κινητό σας σε.. τηλεκοντρόλ!

Οσο αφορά το Software, το Android 4.2.2 θα περιτριγυρίζετε απο ολες τις γνωστές εφαρμογές της Samsung με την προσθήκη αρκετών νέων, μεταξύ των οποίων και το S Translator το οποίο αναλαμβάνει να μεταφράσει τα λεγόμενα σας.

H συσκευή μπορεί να έχει το καλύτερο Hardware της αγοράς, ωστόσο φέτος ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, με την HTC και τη Sony να έχουν ήδη στην αγορά αρκετά καλές προτάσεις υπερκινητων, ενώ το S4 θα έρθει στα ράφια των καταστημάτων στο τέλος Απριλίου.

Συνοπτικά

Samsung Galaxy S4

Λειτουργικό Android 4.2 Jelly Bean TouchWiz Nature UI
Μέγεθος 136.6 x 69.8 x 7.9mm
Βάρος 130g
Τυπος οθόνης Super AMOLED
Μέγεθος οθόνης 4.99-inch (12.67cm)
Ανάλυση οθόνης 1920 x 1080 Full HD
Πυκνότητα οθόνης 441ppi
CPU International version

  • Samsung Exynos 5 Octa
  • Quad-core A15 (1.6GHz) + Quad-core A7 (1.2GHz)

US version

  • Qualcomm Snapdragon 600 APQ8064T
  • Quad-core Krait 300
  • 1.9Ghz
GPU International version

  • PowerVR SGX 544MP3 GPU
  • 3-core, 533Mhz

US Version

  • Adreno 320
RAM 2GB
Εσωτερική μνήμη 16GB/32GB/64GB
MicroSD card slot microSD, microSDHC, microSDXC up to 64 GB
Βασική κάμερα 13MP
Εμπρόσθια κάμερα 2MP
Μπαταρία 9.88Wh
Δικτυα GSM, HSPA, LTEMicro-SIM
Wi-Fi Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-bandWi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot
Συνδεσιμότητα microUSB, MHL 2, USB host, DLNAInfrared blaster
Bluetooth 4.0 with A2DP
GPS A-GPS, GLONASS

Hands On

Αν θέλετε μπορείτε να δείτε την πλήρη παρουσίαση του νέου Samsung Galaxy S IV εδώ

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

1 Comment
  1. […] θυμάστε καλά στην παρουσίαση του Galaxy S4 σας είχα πει οτι θα κυκλοφορήσει σε 2 […]

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo