Τον νέο Tegra 4i ανακοίνωσε η Nvidia με ενσωματωμένο LTE και GPU 60 πυρήνων σε πολύ μικρό μέγεθος

0

Tegra_4i_chip_shotΣημερα το πρωί η Nvidia ανακοίνωσε το νεότερο μέλος της οικογένειας επεξεργαστών Tegra ο οποίος ονομάζεται, Tegra 4i.

O Tegra 4i είναι ο πρώτος επεξεργαστής της σειράς με ενσωματωμένο το Chip για LTE, και πλέον η Nvidia ελπίζει οτι θα διεκδικίσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

Ο Tegra 4i ακολουθεί τη δομή του Tegra 4 με 4-συν-1 πυρήνες βασισμένο στον τετραπύρηνο ARM R4 Cortex A9, που συνοδεύεται απο τον πέμπτο έξτρα πυρήνα που χρησιμοποιείται για μειωμένη κατανάλωση.

Ενσωματωμένο εκτός από το LTE Modem, υπάρχει και μια GPU 60 πυρήνων, ενώ όλα αυτά είναι μαζεμένα σε επιφάνεια, τη μισή από τον Snapdragon 800.

Για να προωθήσει τον νέο επεξεργαστή η Nvidia, δημιούργησε ένα smartphone με οθόνη 5″ και τον Tegra 4i. H συσκευή με την κωδική ονομασία Phoenix σύμφωνα με την Nvidia μπορεί να επιλεχθεί από κάποιον κατασκευαστή και να διατεθεί με τιμή από 100 έως και 300 δολάρια ανάλογα την αγορά που απευθύνεται, τα διάφορα έξτρα και τη γενικότερη τιμολογιακή πολιτική της εταιρίας!

T4i_Press_Feb15_2013_F Phoenix

Οι πρώτοι επεξεργαστές αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του 2013, ενώ τα περισσότερα από τα κινητά που θα βασιστούν στον νέο επεξεργαστή θα κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2014.

Nvidia Tegra 4i

Η σύγκριση μεταξύ Tegra 4 και Tegra 4i

Via Anandtech

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo