Το Wine έρχεται στο Android

0

winehqΑν είχατε ποτέ έστω και επιφανειακή επαφή με το Linux, σίγουρα κάπου θα έχει πάρει το μάτι σας το Wine. Για όσους δεν το ξέρετε το wine είναι ένα πρόγραμμα που επιτρέπει σε Open Source λειτουργικά να τρέχουν μερικά απο τα προγράμματα των Windows.

Μια έκδοση του Wine λοιπόν, έρχεται στο Android.

Σε μια παρουσίαση του στη φετινή FoSDEM(Free and Oper Source Software Developer’s European Meeting) ο δημιουργός του Wine, Alexandre Julliard, παρουσίασε ένα μικρό demo του Wine να τρέχει σε Android, ανακοινώνοντας με τον πιο επίσημο τρόπο οτι ετοιμάζει μια έκδοση της εφαρμογής για ARM-based συσκευές.

Εικόνα απο τη χθεσινή παρουσίαση του Wine για ARM - based συσκευές

Εικόνα απο τη χθεσινή παρουσίαση του Wine για ARM – based συσκευές

Το Project βεβαια είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο, και παρόλο που το Wine είναι λειτουργικό, είναι εξαιρετικά αργό για να θεωρηθεί χρήσιμο.

Για την ώρα δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα κυκλοφορήσει η ολοκληρωμένη εφαρμογή, όμως σύμφωνα με τον developer αν τα Chips της Intel καταφέρουν να κερδίσουν την αγορά των Android tablets, η Codeweavers(σπόνσορας του Wine) θα πειστεί πιο εύκολα να διαθέσει πόρουν για την ολοκλήρωση του Project.

Via: Phoronix

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo