Η Alexa θα μπορεί σε λίγο καιρό να μιμείται τη φωνή οποιουδήποτε (ζωντανού ή νεκρού!)

0

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς είχατε δει μια ταινία, στην οποία μια γυναίκα που είχε χάσει το σύζυγό της, έβρισκε παρηγοριά σε ένα software ρομποτικής φωνής που μιμούνταν τη φωνή του εκλιπόντος.

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς – που την είδατε – θυμάστε το όνομά της, μιας και δεν ήταν και κανα blockbuster, όμως οπωσδήποτε είχε το ενδιαφέρον της.

Πάντως, αυτή η ταινία – το όνομα της οποίας δεν το θυμάμαι – μου ήρθε στο μυαλό διαβάζοντας αυτήν την είδηση.

Οι ψηφιακοί βοηθοί, όπως η Alexa καλή ώρα, έχουν αρκετές διαφορετικές φωνές ενώ μπορούν να μιμηθούν και διάφορες προφορές.

Πλέον θα μπορούν να μιμούνται και τη φωνή γνωστών σας ανθρώπων καθώς έγινε γνωστό πριν μερικές ώρες ότι η Amazon δουλεύει πάνω σε αυτή την τεχνολογία!

Έτσι, στο μέλλον – άμεσο ή μακρινό κανείς δεν ξέρει – θα μπορείς να έχεις την Alexa σπίτι σου και αυτή να μιμείται τη φωνή ενός αγαπημένου σου προσώπου!

Αυτό που κάνει εντύπωση βέβαια, είναι το γεγονός ότι – όπως φαίνεται – με βάσει τα κατάλληλα δεδομένα θα μπορεί να μιμείται και τη φωνή ανθρώπων αγαπημένων που έχουμε χάσει!

Ακριβώς ό,τι πραγματευόταν η ταινία δηλαδή. Στη συγκεκριμένη ταινία βέβαια, το πράγμα πήγε ένα βήμα παραπάνω αφού η σύζυγος στη συνέχεια αγόρασε κι ένα ρομπότ ακριβώς όπως ο σύζυγός της.

Μην νομίζετε ότι κάτι τέτοιο πάντως είναι εκτός πραγματικότητας, αφού λίγο αν googlaρετε σχετικά με “ανθρώπινο δέρμα ρομπότ” θα διαβάσετε φρέσκια είδηση λίγων ημερών.

Εκεί θα δείτε ότι ήδη Ιάπωνες ερευνητές δημιούργησαν ανθρώπινο δέρμα για ρομπότ. Το μέλλον, ή καλύτερα το ρομποτικό μέλλον, πλησιάζει πιο γοργά απ΄ ότι ίσως θα περίμενε κανείς!

Τώρα, όμως, για να προσγειωθούμε και λίγο, μια τέτοια τεχνολογία μίμησης φωνής ανθρώπου δεν είναι και τόσο εύκολο, όσο ακούγεται, να επιτευχθεί.

Επιπλέον δεν ξέρω τι δικλείδες ασφαλείες θα υπάρξουν, αφού κάλλιστα θα υπάρξουν οι επιτήδειοι που θα προσπαθήσουν να την εκμεταλλευτούν για διάφορες απάτες.

Φυσικά, η Amazon δεν έκανε καμία διευκρίνηση για το πότε θα εμφανιστεί μια τέτοια δυνατότητα στην Alexa. Περιμένουμε λοιπόν…

[Πηγή]
Nikos Ber
Σχολιάστε πρώτος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo