Απειλεί να κλείσει το Facebook και το Instagram στην Ευρώπη η Meta!

0
geekbuying aniverssary sale banner

Αν οι σεισμοί, λιμοί, καταποντισμοί και η πανδημία δε σας αρκούν για το 2022, μπορείτε να προσθέσετε στη λίστα των καταιγιστικών εξελίξεων (Μητσοτάκη σε ψάχνουμε) την πιθανότητα να χάσουμε την πρόσβαση σε Facebook και Instagram, εδώ στην Ευρώπη.

Και εντάξει τo Facebook αγαπητέ αναγνώστη, αυτό θα πειράξει μόνο τους γέρους σαν τον Νίκο, γιατί εμείς οι νεολαίοι, έχουμε ήδη μεταφερθεί σε νέα κοινωνικά δίκτυα , όπως το Myspace, το MirC και το ICQ, αλλα το Instagram είναι μαχαιριά. Σκεφτείτε όλα αυτά τα “μοντέλα του Instagram” που θα χάσουν το βιός τους.

Το πρόβλημα, που έχει οδηγήσει την Meta σε τέτοιες σκέψεις, είναι η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναγκάζει όσους αποθηκεύουν δεδομένα πολιτών της E.E. να το κάνουν σε Servers που είναι εγκατεστημένοι σε Ευρωπαϊκή χώρα, ΧΩΡΙΣ δυνατότητα επεξεργασίας τους εκτός της ‘Ενωσης.

Αυτό σημαίνει οτι βάση του Schrems II,  η Meta δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα που συλλέγει απο την Ευρώπη σε συνδυασμό με αυτά που μαζεύει από όλο τον υπόλοιπο κόσμο, κάτι που είναι βέβαια το 99% της λειτουργίας της, αφού με βάση την επεξεργασία αυτών των δεδομένων, γίνεται η στόχευση των διαφημίσεων, που είναι και η βασική πηγή εσόδων της εταιρίας.

Όπως αναφέρει η Meta, αν δεν υπάρξει κάποια συμφωνία για ασφαλή μεταφορά των δεδομένων υπερατλαντικά, υπάρχει σημαντική πιθανότητα να αναγκαστεί να κλείσει Facebook και Instagram στην Ευρώπη.

Αν δεν υιοθετηθεί ένα νέο Υπερατλαντικό πλαίσιο μεταφοράς δεδομένων, και δεν μπορέσουμε να συνεχίσουμε να βασιζόμαστε το SCC ως εναλλακτική μέθοδο μεταφοράς δεδομένων απο την Ευρώπη στην Αμερική, δε θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε μια σειρά από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες μας, μεταξύ των οποίων το Facebook και το Instagram στην Ευρώπη, κάτι που θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις μας, την οικονομική μας κατάσταση, και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών μας.

Η πιθανότητα βέβαια να αφήσει την Ευρωπαϊκή αγορά η Μeta είναι απειροελάχιστη στην πράξη, αφού στη χειρότερη θα αναγκαστεί να στοχεύει τις διαφημίσεις στην Ευρώπη, με δεδομένα μόνο από την Ευρώπη, αλλα ο νέος αυτός νόμος, δεν “ενοχλεί” μόνο την Meta, αλλα και άλλους κολοσσούς, όπως την Google , την Microsoft και την Amazon.

Υποθετικά λοιπόν, μετά από μια α’ δοσοληψία, που κάτι θα δώσουν κάτι θα πάρουν οι εταιρίες αυτές, στο κάτι θα πάρουν θα είναι η δυνατότητα μεταφοράς των δεδομένων, ή έστω κάποιων από αυτών.

Είμαστε στην αρχή βέβαια ακόμα, Ας περιμένουμε να δούμε που θα καταλήξει όλο αυτό.

[Πηγή]
Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo