Η Apple ανακοίνωσε οτι έρχεται υποστήριξη για το RCS στα iPhones το 2024

0
geekbuying aniverssary sale banner

Κάπου στο κόσμο, χιλιάδες φουρνάρηδες βλέπουν το βιος τους να καταστρέφεται , αφού δε θα μείνει φούρνος για φούρνος όρθιος.

Σε μια κίνηση, που δεν περίμενε κανείς, προχώρησε σήμερα η Apple, αφού ανακοίνωσε οτι θα υποστηρίξει -επιτέλους- το RCS Standard για την ανταλλαγή μηνυμάτων.

Η νέα αυτή δυνατότητα θα προστεθεί στο iOS μέσω Software Update “κάποια στιγμή το ερχόμενο έτος”, και θα επιτρέψει σε χρήστες iPhone να επικοινωνούν με εφαρμογές RCS στο Android, προσφέροντας βελτιωμένη εμπειρία επικοινωνίας.

Το RCS, για όσους δεν το ξέρετε, είναι τα αρχικά για το Rich Communication Services , και είναι στην ουσία ένα next-gen SMS, που προσφέρει δυνατότητες, όπως ενδείξεις πληκτρολόγησης, τα βελάκια δίπλα σε κάθε μήνυμα που δείχνουν αν έχουν διαβαστεί, δυνατότητα αποστολής εικόνων και βίντεο υψηλής ανάλυσης κ.α.

Μεγάλο ατού του RCS, είναι η δυνατότητα να λειτουργεί είτε μέσω WiFi, είτε μέσω δεδομένων, ακόμα και αν δεν έχετε δίκτυο τηλεφωνίας, με τη λειτουργία του να θυμίζει αρκετά αυτή τη VoLTE σε σχέση με τις απλές τηλεφωνικές κλήσεις.

Η Google εχει επανειλημμένως βγάλει την Apple “στη σέντρα” για την μη χρησιμοποίηση του RCS

 

Φυσικά, η Apple δεν έχει σκοπό να ανοίξει το iMessage, ή να το αντικαταστήσει, αφού η υιοθέτηση του RCS, θα έρθει πιθανότατα με τη μορφή μιας έξτρα εφαρμογής μηνυμάτων, ή ως πρόσθετο στο iMessage.

Ο εκπρόσωπος της Apple δήλωσε για την προσθήκη του RCS οτι :

Μέσα στο 2024, θα προσθέσουμε υποστήριξη για το Universal Profile του RCS, το standard που έχει προτείνει το GSM Association. Πιστεύουμε οτι το RCS θα προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία χρήσης σε σχέση με το SMS και το MMS. Θα λειτουργεί σε συνεργασία με το iMessage, το οποίο θα συνεχίσει να είναι ο καλύτερος και πιο ασφαλής τρόπος επικοινωνίας για τους χρήστες της Apple.

Η απόφαση της Apple να προσθέσει υποστήριξη για το RCS φυσικά, δεν έρχεται τυχαία, αφού μετά απο χρόνια πιέσεων απο Google και Samsung , αν και ο πραγματικός λόγος, είναι η ψήφιση του Digital Markets Act, που σχεδόν αναγκάζει την Apple να κάνει αυτή την κίνηση, λόγο της θέσης της στην αγορά.

Μετά την υιοθέτηση του USB-C και την διαφαινόμενη χαλάρωση των περιορισμών για Sideloading στο iOS, φαίνεται ότι ένα ακόμα κάστρο της Apple πέφτει, λόγω της νομοθεσίας της Ε.Ε.

 

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo