Αυτός είναι ο λόγος που ο Google Bard δεν θα κάνει ακόμα την εμφάνισή του στην Ευρώπη

0

Οι ανησυχίες για την ιδιωτικότητα είναι αυτές που εμποδίζουν τον Google Bard από το να κάνει το ντεμπούτο του στην ΕΕ

Οι εκπληκτικές δυνατότητες του Google Bard ήταν ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης για τη Google στην ετήσια διάσκεψη προγραμματιστών νωρίτερα φέτος. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης την επέκταση της γεωγραφικής διαθεσιμότητας του AI chatbot, ωστόσο όλες οι χώρες της ΕΕ ήταν εκτός λίστας.

Οποία έκπληξις…

Ο λόγος είναι φυσικά οι τοπικοί κανονισμοί κάτι που επιβεβαιώθηκε σήμερα. Η Google σχεδίαζε να εισάγει τον Bard στην ΕΕ αυτή την εβδομάδα, αλλά το Politico αναφέρει ότι ο Αναπληρωτής Επίτροπος της Ιρλανδικής Επιτροπής Προστασίας Δεδομένων (DPC), Graham Doyle, παρενέβη για να επιβεβαιώσει ότι το AI δεν θα λανσαριστεί αυτή την εβδομάδα.

Η ιρλανδική DPC είναι ο κύριος επόπτης της Google κάτω από τον GDPR, και λέει ότι η εταιρεία δεν έχει ακόμη παράσχει επαρκή τεκμηρίωση, όπως μια αξιολόγηση των επιπτώσεων στην προστασία των δεδομένων ή μια ενημέρωση που να περιγράφει πώς θα προστατεύεται η ιδιωτικότητα των χρηστών της ΕΕ.

Η DPC έχει επίσης ζητήσει από τη Google επιπλέον ερωτήσεις και ερευνά τις πολιτικές του Bard. Τα ευρήματα θα μοιραστούν αργότερα με άλλα μέλη της ΕΕ. Σχολιάζοντας το θέμα, ένας εκπρόσωπος της Google δήλωσε ότι η εταιρεία θέλει να κυκλοφορήσει το Bard υπεύθυνα μετά από συζητήσεις για τις τεχνικές λεπτομέρειες με νομοθέτες, ρυθμιστές και ειδικούς.

Η εταιρεία εξέφρασε επίσης την επιθυμία να απαντήσει στις ερωτήσεις της ΕΕ, ώστε το Bard να μπορέσει επιτέλους να επεκταθεί σε αυτήν την περιοχή.

Ωστόσο, η ΕΕ έχει νέους κανονισμούς προσαρμοσμένους έτσι ώστε να κρατήσουν την “έκρηξη” της AI υπό έλεγχο. Αυτό θα μπορούσε να εμποδίσει περαιτέρω τα σχέδια επέκτασης του Bard, αφού θα επιβάλλεται επίτευξη συμφωνίας και από τα δύο μέρη. Για να είμαστε δίκαιοι κι άλλα AI chatbots όπως το ChatGPT της OpenAI έχουν επίσης ξεκινήσει με αβέβαιο μέλλον στην ΕΕ.

Δεδομένου ότι η Google έχει η ίδια βρεθεί επανειλημμένα σε δύσκολη θέση με τους ρυθμιστές της ΕΕ για διάφορα ζητήματα και αγωγές τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία θα θέλει πιθανότατα να προχωρήσει με προσοχή σε αυτήν την περίπτωση. Άλλωστε, αν ικανοποιήσει την ΕΕ με τις πολιτικές διαχείρισης δεδομένων του Bard, θα μπορούσε να είναι προάγγελος ομαλής πλεύσης για όλες τις μελλοντικές επιχειρήσεις AI που έχει στο μυαλό της η Google και οι οποίες που προορίζονται για την ΕΕ.

Μέχρι τότε, το μέλλον του Bard, και το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας του, είναι αβέβαιο.

Nikos Ber
Σχολιάστε πρώτος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo