10 νέες εφαρμογές που αξίζει να δοκιμάσετε [Σεπτέμβριος 2023]

5

ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΠΑΝΕ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ. Ήρθε η ώρα οι παχουλοκομψοί τύποι με χιούμορ σαν και εμένα, να γίνουμε πάλι ενδιαφέροντες αγαπητοί αναγνώστες, γιατί η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι και εγώ θα προτιμούσα να μιλάω σε κάποιον με κοιλιακούς. Καταλαβαίνω. Μας έχετε και εμάς ανάγκη όμως.

Ο Σεπτέμβρης είναι εδώ, οπότε ας δούμε δέκα φρέσκες εφαρμογές που μπορείτε να δοκιμάσετε στα κινητά σας, για να σας προσφέρουν μια ακόμα καλύτερη εμπειρία χρήσης, ή έστω λίγο χρόνο διασκέδασης, χρησιμοποιώντας κάτι νέο.

Φορέστε τις ζακέτες σας, (γιατί το καλοκαίρι τελείωσε) βάλτε ένα ζεστό κακάο (γιατί το καλοκαίρι τελείωσε) και πάμε σιγά σιγά να τις δούμε. Δε βιαζόμαστε έτσι και αλλιώς. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.

Extinguish

Η αρχή γίνεται με το Extinguish, το οποίο είναι μια χρήσιμη, και δωρεάν εφαρμογή, που έχει λίιιγη δουλειά παραπάνω για να λειτουργήσει, αλλα αν τη χρειάζεστε δε θα το σκεφτείτε δεύτερη φορά.

Ενεργοποιώντας το, εμφανίζεται ένα floating icon στην οθόνη σου, το οποίο οταν πατάτε απενεργοποιείται η οθόνη σας σας, χωρίς να κλειδώσετε το κινητό.

Έτσι μπορείτε για παράδειγμα να το αφήσετε να παίζει ένα βίντεο στο Youtube , η να αφήσετε ένα παιχνίδι που θέλει να έχετε το τηλέφωνο ξεκλείδωτο για κάποια ώρα, όσο η οθόνη είναι κλειστή, για να μην καταναλώνετε τσάμπα μπαταρία.

Για να λειτουργήσει, πρέπει να του δώσετε ορισμένα δικαιώματα μέσω του Shizuku, αλλα είναι πολύ εύκολο, και η οδηγίες είναι ξεκάθαρες αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή στο κινητό σας.

Extinguish
Extinguish
Developer: Mokarate
Price: Free

System Monitor CPU RAM Battery

Δεύτερο στη λίστα το System Monitor το οποίο κανονικά μια εφαρμογή που σας παρουσιάζει ολα τα στοιχεία για το κινητό σας και τις επιδόσεις του, σε ένα πολύ όμορφο και μοντέρνο UI, με πληροφορίες για σχεδόν τα πάντα.

CPU, RAM, θερμοκρασίες, διαθέσιμος χώρος, ποσο χώρο καταλαμβάνει η κάθε εφαρμογή, στάθμη μπαταρία, χρήση μπαταρίας και πολλά ακόμα στοιχεία είναι διαθέσιμα με μια ματιά.

Έχει και πολύ ωραία Widgets.g

Κανονικά το System Monitor κοστίζει 2.7€ για αγορά, αλλα υπάρχει ένα τρόπος να το πάτε “γύρω-γύρω” αφού υπάρχουν στο Google Play 3 εφαρμογές που έχουν χωρισμένα τα CPU Monitor, RAM Monitor και Battery Monitor, οι οποίες ξεχωριστά είναι δωρεάν, οπότε μπορείτε να κατεβάσετε και τις τρείς, ή μόνο αυτή που σας ενδιαφέρει.

Αν τις θέλετε πακετάκι, θα πληρώσετε.


Tap Scroll – Perfect Scroll

Το Tap Scroll είναι μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να πάτε τάχιστα στο τέλος η την αρχή οποιασδήποτε λίστα/σελίδας που απαιτεί scroll.

Χρησιμοποιεί την υπηρεσία προσβασιμότητας του κινητού σας, για να προσθέσει το tap και το double tap στη μπάρα ειδοποιήσεων. Με ένα διπλό tap στη μπάρα, το Tap Scroll κάνει αυτόματα Scroll μέχρι το τέλος της σελίδας, ενώ με απλό tap παίρνει τον αντίθετο δρόμο, και σας γυρίζει στην αρχή.

Εκτός απο αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσετε και άλλες ενέργειες στην μπάρα, όπως το παρατεταμένο πάτημα,και στο Swipe δεξιά και αριστερά, ρυθμίζοντας τι θέλετε να κάνει η κάθε ενέργεια. Για παράδειγμα , μπορείτε να ενεργοποιείται τον φακό με παρατεταμένο πάτημα στη μπάρα ειδοποιήσεων, η να πηγαίνετε “πίσω” με Swipe προς τα αριστερά πάνω της.

Tap Scroll - Perfect Scroll
Tap Scroll - Perfect Scroll
Developer: Do It Myself
Price: Free

FFShare

Σας έχει τύχει ποτέ να προσπαθήσετε να ανεβάσετε μια φωτογραφία σε κάποιο Site, ή να στείλετε ένα βίντεο μέσω Email, και να ανακαλύπτετε ότι έχουν πολύ μεγάλο μέγεθος για να σταλούν; Το FFShare, αναλαμβάνει να συμπιέσει αυτόματα εικόνες και βίντεο σε πολύ μικρότερα μεγέθη για αυτές τις περιπτώσεις.

Αφου το εγκαταστήσετε, θα το βρίσκετε στο Share Menu της συσκευής σας, οπότε οτι θέλετε να συμπιέσετε , το κάνετε Share και διαλέγετε το FFShare για να κάνει τη δουλειά αυτόματα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η μετατροπή γίνεται στο κινητό σας, οπότε δε χρειάζεται internet και δεν υπάρχει φόβος για τα δεδομένα σας, ενώ στις ρυθμίσεις της εφαρμογής, θα βρείτε πολλές επιλογές για τη διαδικασία συμπίεσης, τόσο των εικόνων, όσο και των βίντεο.

FFShare
FFShare
Developer: Unknown
Price: Free

FolderSync

Απαραίτητο εργαλείο για όσους συγχρονίζουν φακέλους και αρχεία απο το κινητό τους με υπηρεσίες Cloud αποθήκευσης, ή προσωπικούς Servers μέσω FTP/Samba/WebDav.

Με το FolderSync μπορείτε να ορίσετε διαφορετικό προορισμό για κάθε φάκελο, και ξεχωριστό πρόγραμμα συγχρονισμού. Έτσι μπορείτε έναν φάκελο να τον συγχρονίζετε με Google Drive κάθε μέρα, και έναν άλλο με το Dropbox, ή τον Server που έχετε στήσει στο σπίτι σας, μια φορά τη βδομάδα.

ΠΟΛΥ δυνατό εργαλείο για λίγο πιο προχωρημένους χρήστες.

FolderSync
FolderSync
Developer: Tacit Dynamics
Price: Free

Fake GPS location

Όπως καταλαβαίνετε και απο το όνομα του , το Fake GPS location είναι ένα GPS Position Spoofer που λειτουργεί χωρίς root, και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, είτε για πλάκες, είτε για να προστατεύσετε την ιδιωτικότητα σας.

Για να λειτουργήσει πρέπει απλά να το βάλετε ως mock location app στα Developer options του κινητού σας, και μετά να το ανοίξετε και να επιλέξετε το σημείο του χάρτη που θέλετε να σας δείχνει. Τόσο απλά.

Έχει επιλογή για αυτόματη εκκίνηση μαζί με το κινητό, αλλα και αυτόματη ρύθμιση υψομέτρου στο σημείο που θα επιλέξετε.

Αρκετά χρήσιμο, πολύ απλό στη χρήση και τσάμπα.

Fake GPS location
Fake GPS location
Developer: Lexa
Price: Free

PlainApp: File & Web Access

To Plainapp είναι μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να συνδέσετε το κινητό σας με τον υπολογιστή σας ασύρματα. Δημιουργεί έναν μινι σερβερ στο κινητό σας, και σας δίνει μια διεύθυνση που βάζετε στο browser του υπολογιστή σας, για να δείτε απο την άνεση του PC σας, τα αρχεία, τις επαφές, και τις σημειώσεις που έχετε στο κινητό σας.

Η εφαρμογή είναι ανοιχτού κώδικα και δεν έχει διαφημίσεις, ενώ ανάμεσα στα άλλα σας προσφέρει και τη δυνατότητα Mirroring, αλλα δε φαίνεται να δουλεύει με όλα τα κινητά.

PlainApp: File & Web Access
PlainApp: File & Web Access
Developer: iSmartCoding
Price: Free

AppDrop

Αν έχεις και εσυ τις κακές συνήθειες που έχω και εγώ, σίγουρα κάποια στιγμή θα κοίταξες το κινητό και θα είδες 500 εφαρμογές στο συρτάρι των εφαρμογών, με τις 492 απο αυτές να είναι 6 μήνες εκεί και να μην τις έχεις ανοίξει ποτέ. Πως τις αφαιρείς όλες αυτές μία-μία;

Spoiler Alert: Δεν τις αφαιρείς μία-μία.

To AppDrop σας παρουσιάζει σε ένα πολύ όμορφο και λειτουργικό grid, όλες τις εφαρμογές σας, και σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε όσες θέλετε και να τις απεγκαταστήσετε  με ένα κλικ, σαν να είστε ο Κιμ και να πατάτε το κουμπί.

Έχει Dark Mode, αλλα και δυνατότητα να κάνετε Share μια εφαρμογή ή extract το apk της για να το στείλετε σε κάποιον.

AppDrop: Bulk Uninstaller
AppDrop: Bulk Uninstaller
Developer: Sam Beckman
Price: Free

MagnetX-Torrent Magnet Search

Σαν εφαρμογή, το MagnetX είναι εντελώς νόμιμη, αφού το μόνο που κάνει είναι να ψάχνει σε γνωστές πηγές με Torrents και να βρίσκει τα καλύτερα magnet links για να κατεβάσετε αυτό που θέλετε.

ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΩΡΑ ΕΣΕΙΣ, είναι δικό σας θέμα. Και ντροπή σας που το σκεφτήκατε. Όχι ντροπή σας.

Πανεύκολο στη χρήση, βρίσκει τα πάντα σε ΠΟΛΛΕΣ διαφορετικές πηγές, και σας επιτρέπει να το βάλετε αυτόματα και για κατέβασμα, αν έχετε μια εφαρμογή torrent, όπως τα qBittorrent , uTorrent και Vuze.

MagnetX-Torrent Magnet Search
MagnetX-Torrent Magnet Search
Developer: OneFast
Price: Free

Micro Breaker

Και κλείνουμε με ένα παιχνιδάκι. Το Micro Breaker είναι μια μοντέρνα και πολύ εντυπωσιακή εκδοχή του πασίγνωστου και κλασικού πλέον block breaker.

Τα γραφικά του είναι εντυπωσιακά, τα εφέ ακόμα πιο εντυπωσιακά (σε σημείο μερικές φορές να μην καταλαβαίνετε τι γίνεται απο το μπλινκι μπλίνκι) , και αν το κινητό σας δεν είναι με GPU της προκοπής, είναι πολύ πιθανό να το γονατίσει.

Ο ήχος του είναι και αυτός πολύ προσεγμένος, με φουτουριστικά εφέ που ταιριάζουν στο όλο κλίμα του παιχνιδιού. Μικρο παράπονο τα physics της μπάλας που σε κάποιες περιπτώσεις μου φάνηκαν.. περίεργα, αλλα οκ, είναι τόσο εντυπωσιακό το υπόλοιπο που του το συγχωρώ.

Άσε που είναι και τσάμπα. (Έχει αρκετές διαφημίσεις πάντως).

Micro Breaker
Micro Breaker
Developer: Raster Age
Price: Free

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

2 Comments
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Add your review
  1. Reply
    Αλέξανδρος Βούλγαρης 07/09/2023 at 11:04

    Γεια σας έχω το εξής πρόβλημα.Εχω το xiaomi 9A και ενώ όταν το πήρα όλα δούλευαν μια χαρά σε κάποια στιγμή σταμάτησε να μου στέλνει sms σε γνωστούς μου εκτός από δύο τρεις νούμερα.Πηγα στη Vodafone Μήπος βρουν το πρόβλημα αλλά δυστηχος δεν ήξεραν τη τυφλά τους.Μημος μπορείτε να με βοηθήσετε.

  2. Reply
    Δημητρης 06/09/2023 at 16:31

    Ευχαριστώ πολύ όλα ήταν τέλεια! Μια εφαρμογή με μια κίνηση στην οθόνη λείπει που να κρύβει τις εφαρμογές!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo