Νέα αναβάθμιση στο Google Maps φέρνει Offline Navigation, αναζήτηση και POIs

1

Στο περασμένο Google I/O η αμερικάνικη εταιρία ανακοίνωσε οτι εν καιρό το Google Maps για το Android θα σας έδινε τη δυνατότητα να πλοηγηθείτε δίχως σύνδεση στο Internet.

Ο καιρός αυτός έφτασε και με την νέα αναβάθμιση της εφαρμογής, έρχονται αρκετά νέα χαρακτηριστικά, τα περισσότερα εκ των οποίων συμβάλουν στην ομαλότατη χρήση των χαρτών της Google ακόμα και χωρίς σύνδεση δεδομένων ή WiFi.

Αναβαθμίζοντας τα Google Maps στην έκδοση 9.17 λοιπόν, θα μπορείτε αρχικά να αποθηκεύεται μεγαλύτερα κομμάτια του χάρτη, με το όριο των αποθηκευμένων περιοχών να φτάνει πλέον τα 2.5GB, κάτι που σημαίνει οτι μπορείτε να έχετε στη μνήμη του κινητού σας ολόκληρη την Αττική και την Πελοπόννησο.

Το tip του μάστορα
Αν θέλετε να αποθηκεύσετε στη συσκευή σας το χάρτη μιας περιοχής, δεν έχετε παρα να την κάνετε αναζήτηση και και αφού πατήσετε τις 3 τελείες πάνω δεξιά να επιλέξετε “λήψη περιοχής εκτός σύνδεσης” και μετα το Download που θα εμφανιστεί κάτω απο τον χάρτη της.

Αφού έχετε αποθηκεύσει την περιοχή που σας ενδιαφέρει μπορείτε πλέον να δείτε τα POIs χωρίς σύνδεση, ενώ η μεγάλη προσθήκη είναι η δυνατότητα πλοήγησης σε αυτό το κομμάτι του χάρτη εκτός σύνδεσης.

Επίσης πλέον σας δίνεται η δυνατότητα να μετρήσετε την απόσταση απο το ένα σημείο πάνω στο χάρτη,σε ένα άλλο,  μια λειτουργία που εμφανίστηκε ξανά πριν απο λίγο καιρό, αλλα λίγο μετά αφαιρέθηκε.

Η μέτρηση βέβαια, αφορά απόλυτες ευθείες, και δεν λαμβάνει υπόψιν δρόμους, αφού το μόνο που σας δείχνει είναι η χιλιομετρική απόσταση σε ευθεία απο το ένα σημείο στο άλλο.

Τέλος στην πλευρική μπάρα της συσκευής θα βρείτε μια συντόμευση προς τις συνεισφορές σας, για να βρίσκετε εύκολα τα POIs που έχετε προσθέσει εσείς.

Η σταδιακή αναβάθμιση έχει ξεκινήσει ήδη, αλλα επειδή ξέρω πόσο ανυπόμονοι είστε, όσοι βιάζεστε δεν έχετε παρα να περάσετε μια βόλτα απο το apkmirror και να κατεβάσετε το αρχείο εγκατάστασης της τελευταίας έκδοσης

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo