Ολο και πιο κοντά στην ανεξαρτητοποίηση της απο την φαίνεται πως πλησιάζει η , αφού μετά την ανακοίνωση του δικού της λειτουργικού συστήματος Harmony OS, η Κινέζικη εταιρία φαίνεται πως δίνει βάση στη δημιουργία Core εφαρμογών για να αντικαταστήσουν τις δημοφιλέστερες εφαρμογές της στις οποίες δε θα έχει πρόσβαση αν συνεχιστεί αυτό το εμπάργκο της Αμερικάνικης κυβέρνησης.

Το Map Kit, είναι η νέα υπηρεσία χαρτών η οποία για την ώρα “δεν είναι σχεδιασμένη για χρήση απευθείας απο τον τελικό χρήστ用, αλλα περισσότερο ένα εργαλείο για προγραμματιστές, η οποίοι θα μπορούν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το Map Kit θα προσφέρει πληροφορίες κίνησης σε πραγματικό χρόνο, αναγνώριση αλλαγής λωρίδας, και δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας. Η υπηρεσία αυτή της Huawei, θα είναι διαθέσιμη σε 40 διαφορετικές γλώσσες, και το μέχρι τώρα χρονοδιάγραμμα δείχνει ως ημερομηνία ανακοίνωσης της τον Οκτώβριο του 2019.

Φυσικά, η Huawei δεν έχει χτίσει απο το μηδέν το Map Kit, αφού οπως αναφέρει πηγή του Android Authority, υπάρχει συνεργασία της Κινέζικης εταιρίας, με εταιρίες κολοσσούς όπως το ρώσικο Yandex, και την Booking Holdings, την εταιρία πίσω από υπηρεσίες όπως το Booking.com και το Kayak.

Κάπως έτσι, η Huawei σκοπεύει να γίνει μέλος ενός κλειστού group που τώρα αποτελείτε απο Bing Maps, Here Maps, και Apple Maps που προσπαθούν να αποκαθηλώσουν τους χάρτες της Google απο την κορυφή, κάτι που φυσικά είναι πάρα πολύ δύσκολο. Σε αντίθεση με όλους του άλλους βέβαια, για την Huawei, αυτή η προσπάθεια έχει τεράστια σημασία, αφού οι άλλες εναλλακτικές δεν θα είναι προσβάσιμες.

0 0 vote
Article Rating
Παρακολουθήστε τα σχόλια
Ενημέρωση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments