Σάββατο, Νοέμβριος 16, 2019
Αρχική Ειδήσεις Εφαρμογές Η Google δημιουργεί τη δική της Justice League για να σταματήσει τις...

Η Google δημιουργεί τη δική της Justice League για να σταματήσει τις κακοβουλες εφαρμογές

-

- Advertisement -

Σε μια προσπάθεια να σταματήσει κακόβουλες εφαρμογές να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας, γιατι τα θέλει ολα για πάρτυ της, για αυτό ανακοίνωσε τη συνεργασία της με 3 τεράστιες εταιρίες στο χώρο της Κυβερνοασφάλειας, την ESET, την Lookout και την Zimperium, για να δημιουργήσει μια «συμμαχία ασφάλειας» που θα αναλάβει να σταματήσει τις «κακές εφαρμογές» πριν αυτές φτάσουν στις συσκευές των θυμάτων τους.

Μέσω του Google Play Protect, όλες οι εφαρμογές σκανάρονται ήδη πριν την δημοσιεύση τους στο Google Play, παρολα αυτά αρκετές μολυσμένες εφαρμογές καταφέρουν να περάσουν τον έλεγχο της Google, προκαλώντας προβλήματα σε εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες.

Μετά τη συνεργασία των τριών εταιριών με την Google, κάθε μέλος της άτυπης συμμαχίας, θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα συστήματα αναζήτησης απειλών των άλλων για να διπλο και τριπλοσκανάρουν κάθε αρχείο.

Και εδώ έχει νόημα αυτή τη συνεργασία, γιατι κάθε μια απο αυτές τις εταιρίες χρησιμοποιεί διαφορετική μέθοδο ανίχνευσης κακόβουλου κώδικα σε εφαρμογές, οπότε πριν ανάβει στο Google Play μια εφαρμογή θα πρέπει πλέον να προσπεράσει πολλαπλά επίπεδα ανίχνευσης.

Αυτή η κίνηση είναι απαραίτητη, αφού μόλις τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε, η ThreatPost ανακάλυψε 172 κακόβουλες εφαρμογές με περισσότερα απο 330 εκατομύρια Downloads στο Google Play, ενώ λίγο αργότερα η ESET βρήκε 42 ακόμα τέτοιες εφαρμογές με 8 εκ Downloads.

- Advertisement -

Με την επιλογή των κατάλληλων συμμάχων πλέον, η Google ελπίζει οτι θα κάνει το Google Play πολύ πιο ασφαλές. Εγώ απλά περιμένω τα αποτελέσματα.

- Advertisement -
Aggelos Pap
Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Αφήστε ένα σχόλιο

avatar
  Παρακολουθήστε τα σχόλια  
Ενημέρωση για

Διαβάστε επίσης!