Βοηθήστε να καταπολεμηθούν ασθένειες οπως το Alzheimer μέσω του κινητού σας

0
geekbuying aniverssary sale banner

Για όσους δεν το έχετε ακούσει το Folding@Home είναι ένα μεγαλεπήβολο Project που προσπαθεί χρησιμοποιώντας την υπολογιστική ισχύ των υπολογιστών μας να εξωμειώσει συγκεκριμένες συνθήκες κάτω απο τις οποίες οι πρωτεΐνες αναδιπλώνονται στο χώρο, με αποτέλεσμα να προκαλούν μια σειρά απο ασθένειες, οπως το Alzheimer, το Parkinson και η νόσος των τρελών αγελάδων.

Μέχρι τώρα στο Project που ξεκίνησε το Πανεπιστήμιο του Stanford λαμβάνουν μέρος περισσότεροι απο 172.000 προσωπικοί υπολογιστές και PS3 τα οποία συνολικά προσφέρουν 45.000 Teraflop υπολογιστικής ισχύς ,που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι επιστήμονες(ελπίζω μόνο να μην κάνουν bitcoin mining).

H Sony μετά απο το PS3, μεταφέρει το Folding@Home και στα κινητά της με το νέο application, που στην αρχή τουλάχιστον θα είναι διαθέσιμο μόνο για τις συσκευές της.

Βέβαια το Folding@Home δεν τρέχει ασταμάτητα στη συσκευή σας καταναλώνοντας τη μπαταρία σας, αφού για να τρέξει θα πρέπει να ισχύσουν ορισμένες προϋποθέσεις.

Ετσι λοιπόν πρέπει η συσκευή σας:

  1. Να είναι πλήρως φορτισμένη, και συνδεδεμένη σε φορτιστή
  2. Να είναι συνδεδεμένη σε κάποιο δίκτυο WiFi
  3. Να έχετε ορίσει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που θα είναι δυνατή η εκκίνηση της εφαρμογής.

Οταν αφήνετε λοιπόν το βράδυ τη συσκευή σας για φόρτιση, μπορείτε να το ρυθμίσετε, αφού η συσκευή σας φορτιστεί πλήρως να αρχίσει να δανείζει τη δύναμη της για καλό σκοπό.

Οπως προείπα αρχικά, μόνο οι συσκευές της Sony υποστηρίζονται, αλλα πολύ σύντομα, οταν θα βγεί απο τη Beta το Folding@home Mobile θα μπορείτε να το εγκαταστήσετε σε οποιαδήποτε εφαρμογή.

Κατεβάστε το Folding@home Mobile

 

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo