Ξεκίνησε η αναβάθμιση του Google Translate με μετάφραση ομιλίας σε κείμενο και live μετάφραση κειμένου με το Word Lens

1

Διαθέσιμη θα γίνει σταδιακά απο σήμερα σε Android και iOS, η νέα έκδοση του Google Translate που φέρνει δυο νέες λειτουργίες που θα κάνουν τα ταξίδια σας ακόμα πιο εύκολα.

Το πρώτο είναι τo Word Lens, το οποίο επιτρέπει  την αμεση μετάφραση σύντομων κειμένων(οπως μενού, πινακίδες κ.α) μέσω της κάμερας της συσκευής.

Απλά στοχεύοντας πάνω στο επιθυμητό κείμενο, το Google translate θα μπορεί να αναγνωρίζει τη γλώσσα που είναι γραμμένο, και να το μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο στην επιλεγμένη γλώσσα, ακόμα και χωρίς σύνδεση στο Internet.

Για την ώρα, για αυτή τη λειτουργία υποστηρίζονται τα Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ρώσικα, Πορτογαλικά και Ιταλικά, με την προσθήκη ακόμα περισσότερων γλώσσων να είναι στα σχέδια της Google.

Google Word Lens iPhone GIF

Η άλλη λειτουργία θα σας φανεί σωτήρια στις συζητήσεις σε ξένες γλώσσες.

Απλά πατώντας ένα κουμπί και μιλώντας στη συσκευή σας, αυτή θα την μετατρέπει την ομιλία σε κείμενο της επιθυμητής γλώσσας. Έτσι μπορείτε να ηχογραφείτε κάποιον που σας μιλάει ισπανικά και να δείτε σε αγγλικό κείμενο αυτό που σας είπε!

Η δεύτερη λειτουργία υπήρχε ήδη στο Google Translate, σύμφωνα ομως με τη Google,  στη νέα έκδοση θα έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα. “Σχεδόν τέλεια”.

Conversation Mode GIF

Εν αναμονή λοιπόν της ΟΤΑ αναβάθμισης, μπορείτε να ρίχνετε που και που μια ματιά στο GappsEarly για να κατεβάσετε απο εκει το .apk οταν γίνει διαθέσιμο.

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo