Νέο πρόβλημα προέκυψε το τελευταίο διάστημα για τον κολοσσό που ακούει στο όνομα , η οποία κατηγορείται για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Η καταγγελία έγινε από έναν Αυστριακό ακτιβιστή, τον Max Shrems, που κατηγόρησε την Google ότι παρακολουθεί παράνομα χρήστες και μοιράζεται το ειδικό tracking ID τους με τρίτους.

Ο Max Shrems

Ο Shrems κατέθεσε την καταγγελία, μέσω του ακτιβιστικού ομίλου Noyb, στην Αυστριακή Υπηρεσία Προσωπικών Δεδομένων, λέγοντας ότι ο κάθε χρήστης θα πρέπει να ερωτάται και να δίνει την έγκρισή του για να παρακολουθείται.

Η καταγγελία προφανώς και είναι σύννομη με τα νέα, αυστηρότερα μέτρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων που έχουν τεθεί σε ισχύ από τον Μάιο του 2018.

Επιπλέον, στην καταγγελία αναφέρεται ότι ούτε το tracking ID δημιουργείται εν γνώσει του χρήστη, αλλά το δημιουργεί από μόνη της η Google.

Σύμφωνα με τον Noyb «Το Android δεν σου επιτρέπει να σβήσεις αυτό το tracking ID και το μόνο που μπορεί να κάνει ένας χρήστης είναι να το αλλάξει, αντικαθιστώντας το παλιό».

«Αυτό όμως δεν σβήνει τα δεδομένα που είχαν συλλεχθεί προηγουμένως, ούτε σταματά φυσικά την καταγραφή νέων».

Μέχρι στιγμής η Google δεν έχει βγάλει κάποια ανακοίνωση.

0 0 vote
Article Rating
Παρακολουθήστε τα σχόλια
Ενημέρωση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments