Ερχεται η νέα εφαρμογή που μετατρέπει τη συσκευή σας σε τρισδιάστατο σαρωτή!

0

Όσο περνάει ο καιρός το 3D Printing γίνεται όλο και πιο εύκολο, όλο και πιο προσιτό. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και μια ομάδα ερευνητών στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ελβετίας, οι οποίοι αναπτύσουν μια εφαρμογή που μπορεί να αποτυπώσει ένα πλήρες τρισδιάστατο μοντέλο μόνο με τη χρήση ενός κινητού!

Ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει είναι να στρέψει την κάμερα του κινητού του πάνω στο αντικείμενο υπο διαφορετικές γωνίες, ωστε η εφαρμογή να συλλάβει όσο το δυνατών περισσότερα data points. Απο εκεί και πέρα η διαδικασία βασίζεται στους διάφορους αισθητήρες της συσκευής για να αποφασιστεί πότε πρέπει να ληφθεί ένα data point αλλα και το που θα τοποθετηθεί στον τρισδιάστατο χώρο.

Σε αντίθεση με παλιότερες προσπάθειες για την επίτευξη του ίδιου στόχου, η νέα αυτή εφαρμογή, δε αναβάζει τα στοιχεία σε κάποιον Server για να γίνει η επεξεργασία, αλλα χρησιμοποιεί τη GPU της συσκευής για να παράξει live το τρισδιάστατο μοντέλο, κάνοντας έτσι εύκολο τον εντοπισμό των σημείων που απαιτούν περισσότερα δεδομένα, για ένα πλήρες μοντέλο.

Σύμφωνα με την ομάδα ανάπτυξης της εφαρμογής, η διαδικασία γίνεται εύκολα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Οταν το μοντέλο ολοκληρωθεί, μπορεί να προβληθεί απο την οθόνη της συσκευής σας, ή να το στείλετε σε κάποιον 3D εκτυπωτή για να εκτυπωθεί. Επειδή ομως οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές είναι αλμυρούτσικοι, θα μπορούσατε να ανεβάσετε το αρχείο σε μια υπηρεσία οπως το Shapeways και να σας αποσταλεί σπίτι η εκτυπωμένη μινιατούρα!

Το όλο Project βρίσκεται ακόμα και πολύ αρχικά στάδια, αλλα με τους επεξεργαστές  , τους αισθητήρες και τις κάμερες που έρχονται στις συσκευές μας να ειναι ολο και καλύτερα, το Project μοιάζει καταδικασμένο να πετύχει! Αντε με το καλό!

Via: Android Authority

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo