Σάββατο, Σεπτέμβριος 21, 2019
Αρχική Ειδήσεις Έξυπνα φανάρια κυκλοφορίας έρχονται στους δρόμους το 2020.

Έξυπνα φανάρια κυκλοφορίας έρχονται στους δρόμους το 2020.

Στα σκαριά οι αυτόματες κόρνες που θα κορνάρουν οταν ανάβει το πράσινο.

-

- Advertisement -

To κυκλοφοριακό είναι ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα των μεγάλων πόλεων, και τα έξυπνα φανάρια που θα κάνουν την εμφάνιση τους στην Βιέννη της Αυστρίας το 2020, θα είναι ένα απο τα όπλα των υπευθύνων για να κάνουν την κατάσταση λίγο καλύτερα.

Τα νέα αυτά φανάρια, θα είναι εξοπλισμένα με κάμερες κατασκευασμένες απο την TU Graz, οι οποίες θα μπορούν να προβλέπουν την πρόθεση των πεζών να περάσουν απο τις διαβάσεις, και θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία ανάλογα.

Οι αρχές της Βιέννης, αποφάσισαν οτι το να περιμένουν τα αυτοκίνητα στο κόκκινο φανάρι που επιτρέπει στους πεζούς να περάσουν την διάβαση, όταν ΔΕΝ υπάρχουν πεζοί, δεν ήταν και πολύ καλή ιδέα, οπότε επέλεξαν τη λύση των έξυπνων φαναριών για να βελτιώσει άρδην την ροή της κίνησης μέσα στην πόλη.

Το νέο αυτό σύστημα, αναγνωρίζει την πρόθεση των πεζών να περάσουν τον δρόμο, και αυτόματα τους δίνει τη δυνατότητα να το κάνουν, ανάβοντας το πράσινο, ενώ η περίοδος που επιτρέπει στους πεζούς να κινούνται μπορεί να επεκταθεί αν υπάρχει μεγάλος όγκος ανθρώπων που χρησιμοποιούν εκείνη τη στιγμή τη διάβαση.

Πολύ σύντομα αυτά τα κουμπάκια δε θα έχουν λόγο ύπαρξης.

- Advertisement -

Η αναγνώριση γίνεται μέσω μιας κάμερας με οπτικό πεδίο 8×5 μέτρα, και ενός ειδικού αλγόριθμου που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας δεδομένα απο εκατοντάδες φανάρια κυκλοφορίας, και χρειάζονται μόλις δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της TU Graz, το σύστημα θεωρεί την πρόβλεψη, επισφαλή, οπότε ενεργοποιείται ΜΟΝΟ όταν η διάβαση είναι απόλυτα ασφαλής για τον πεζό. Και πάλι όμως, η διαδικασία αυτή ολοκληρώνεται 4″ ταχύτερα απο τα κλασσικά κουμπιά διάβασης στα φανάρια εντός πόλεως.

Το βασικό ομως, είναι οτι το εν λόγω σύστημα, δεν θα ενεργοποιεί το φανάρι των πεζών… αν δεν υπάρχουν πεζοί, οπότε αν δεν υπάρχει λόγος, τα αυτοκίνητα δε θα σταματάνε την διαδρομή τους χωρίς λόγο, αλλα λιγότερη κίνηση. Win-win.

 

- Advertisement -
Aggelos Pap
Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Αφήστε ένα σχόλιο

avatar
  Παρακολουθήστε τα σχόλια  
Ενημέρωση για

Διαβάστε επίσης!